Mimi Azirah
Showing posts from July, 2014Show All
Resipi Lasagna Roti
Pin it

Semalam teringin nak makan lasagna..Kalau beli kat luar mahalkan..Buat sendiri murah dan jimat...Boleh makan berulang...Disebabkan keinginan makan membuak buak saya buat lasagna guna roti aje tau..Sedap tau... Cara nak buat pun senang tapi lasagna saya nih versi derhaka sebab saya guna aje apa…

More>>
Beberapa kesalahan berhari raya
Pin it

More>>
Senarai Semak Sebelum Memulakan Perjalanan
Pin it

Pastikan kenderaan korang dalam keadaan yang baik dan selamat. Berhati hati di jalan raya... Nota Kaki* Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

More>>
Apa terjadi dengan tubuh badan bila kita berpuasa
Pin it

More>>
Ada Ketikanya...
Pin it

More>>
#PRAY for GAZA
Pin it

Sama sama kita amalkan setiap kali lepas solat..Sama sama doakan supaya saudara Seislam kita di Gaza terus kuat dan dilindungi Allah.. #PRAY FOR GAZA

More>>
Segment : Sally nak bagi kad raya!
Pin it

Walaupun dah masuk era komunikasi pantas, tapi Sally tetap rasa yang kad raya tu sangat la best! Hahahaha...so, sempena Hari Lebaran yang akan tiba ni...Sally nak bagi kad raya kepada 20 orang yang bertuah! Kalau rasa nak kad raya, jangan lupa join ye! Segment : Sally nak bagi kad raya! …

More>>
Petua 8P untuk Kebahagian Suami Isteri
Pin it

Petua Ustazah Nor Bahyah nih memang terbaik...Kalau salah satu petua di atas kurang memang akan jadi something walaupun tak besar tapi tetap ada pincang sikit... So,kena amalkan semua petua kat atas..Bukan untuk isteri aje,suami pun kena jugak. Untuk yang bujang sila praktikkan bila dah ber…

More>>
Percuma patung Kax dengan setiap reload data 50MB
Pin it

Saya memang pengguna celcom...Dan saya juga pelanggan Mobile Internet Celcom..Setiap bulan memang tak pernah miss langgan Mobile Internet...Kalau tak macam manalah ai nak bw kat blog blog kawan kawan kan... So bila dah reload tiap tiap bulan, opkos lah saya layak dapat patung Kax tapi tapi tapiii…

More>>
Segmen Salam Aidilfitri bersama irrayyan.com
Pin it

sila klik banner Taaikh tutup : 08/07/14,11.00 malam

More>>
Segmen : Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno
Pin it

klik banner ** 10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno **Cara pemilihan pemenang melalui Random.org  **Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014 Tamat : 14 Julai @3pm

More>>
Saya Nak Kad Raya by Cik Akak
Pin it

Nak kad raya jugak...Jom join sebelum terlambat.. Tarikh  : 09/07/14 (2.00 pagi)

More>>
Zikir Selepas Solat
Pin it

More>>
Hargai Isteri
Pin it

Para suami sekalian silalah sayangi dan hargai isteri anda ye...Kerja seorang isteri tidak pernah habis..

More>>
Menu Berbuka : Sayur Campur
Pin it

Nih salah satu menu berbuka saya masa second day berpuasa...Nih sayur campur campak campak...Huhuhu...Suka kaler sayur yang kalerful nih..hehehe..Cara nak buat memang senang dan cepat aje siap... Cara buat tumis bawang merah yang dihiris.Masukkan fisht cake+fishball+sos tiram.Kemudian masukka…

More>>
Asma Allah by Sami Yusuf
Pin it

Suka dengar lagu Asma Allah yang dinyanyikan oleh Sami Yusuf...Menusuk jiwa tau....Melodi dia pun sedap halwa telinga dengar...

More>>

1. Tahukah anda bahawa orang yang memakan kurma setiap hari tidak akan didekati jin? 2. Percayakah anda bahawa ekstrak kurma dapat mengubati kemandulan wanita? 3. Tahukah anda bahawa makanan dan ubat paling penting bagi para angkasawan adalah kurma? 4. Tahukah anda bahawa buah kurma lebih seh…

More>>
Aplikasi Waktu Solat Malaysia di Play Store
Pin it

Kali nih saya nak share dengan korang aplikasi yang boleh korang download dari Play Store dan sangat berguna untuk kita semua...Saya tahu aplikasi nih dari incik hubby saya. Dia yang suruh saya download dekat play store...Aplikasi yang saya maksudkan Waktu Solat Malaysia... Sangat bagus aplikasi …

More>>
Top Pengomen Bulan Jun blog Mar Mansor
Pin it

Alhamdulillah masih kekal dalam carta top pengomen blog Mar Mansor....Syukur... credit : Mar Mansor

More>>