Mimi Azirah
Showing posts from June, 2013Show All
Jambu batu asam kulit limau
Pin it

Jambu batu nih pencuci mulut masa program ceramah sempena hari Polis.... Sedap korang....Jemputan sampai tambah 3,4 kali sambil puji menu makan tengahari sedap sangat2....

More>>
Pulut kuning dan kari ayam kampung
Pin it

Alhamdulillah rezeki saya dan anak anak. Jiran saya bagi pulut kuning kari ayam kampung yang sedap dan lembut....Macam tahu tahu aje saya teringin nak makan pulut kuning..hehehe.. Terima kasih ye jiran...Mi dan isteri...Semoga dimurahkan rezeki...

More>>
Aplikasi My Calendar (Period Calendar) di Play Store
Pin it

Assalamualaikum... Hari nih saya share dengan korang tentang satu aplikasi yang saya rasa sangat sangat berguna untuk korang terutamanya kaum wanita. Aplikasi tuh ialah Period Calendar @ My Calendar..Korang boleh install thru Play Store ye. Untuk kawan kawan yang tak guna smartphone nih saya minta…

More>>
Resipi Pau Goreng Berinti Kacang Merah dan Coklat
Pin it

Resipi Pau Goreng Berinti Kacang Merah dan Coklat | Assalamualaikum. Semalam ada up gambar pau goreng di blog sebagai teaser. Hari ni nak kongsi resipi pau goreng berinti kacang merah dan coklat pula.  Kuih pau goreng berinti kacang merah dan coklat memang jadi favourite anak anak. Sesuai san…

More>>
Nasi Ayam versi MIL
Pin it

Assalamualaikum..... Menu dinner malam semalam saya buat nasi ayam versi resipi MIL saya. Tiba tiba teringin nak masak nasi ayam buat santapan my king and my lil princesses.... Resipi nasi ayam nih sangat mudah dan senang tau....Cuma saya ada ubah sikit sikit aje...Tang nak buat kuah sambal aje…

More>>
Nasi Goreng Special Pink Ummi
Pin it

Assalamualaikum... Luch Sabtu lepas saya butakan anak anak nasi goreng special tau...Masak memang untuk diorang. Ummi diorang tak nak makan sebab kenyang sarap makan roti..huhuhu... Saya namakan nasi goreng nih Nasi Goreng Special Pink Ummi sebab nasi goreng hasil olahan dan idea saya tau.…

More>>