Mimi Azirah
Showing posts from January, 2013Show All

Sebelum nih saya ada share dengan kawan kawan kesihatan dan perubatan alternatif yang saya dapat daripada Ketua Eksekutif Dimaz Health & Beauty Encik Che Musa bin Che Salleh . Beliau pernah di temuramah oleh stesen TV1… Produk yang dihasilkan beliau adalah berteraskan herba semulajadi dan…

More>>

Tadi sehari suntuk tak menghadap blog sebab sibuk dengan program kat office yang berkaitan dengan kesihatan...Pakar kesihatan nih didatangkan khas dari Dimaz....Hanya melalui nama dan bulan kelahiran segala penyakit kita terbongkar dan sikap kita akan terkeluar semua.....Segala penyakit yang dia se…

More>>
Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina tiga tahun yang lepas (Part 2)
Pin it

Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina tiga tahun yang lepas (Part 1) Nak baca pengalaman saya mengandungkan Aina klik tajuk kat atas ye...Okey, saya sambung lagi pengalaman mengandungkan Aina. Lepas dapat tahu aje saya pregnant, otomatik sata terus mabuk.wakakaka....Gila kentang punya m…

More>>

Nih saya cerita based on my nenek a.k.a mak dan pengalaman saya sendiri yang hampir hampir kena...Menurut mak, lepas bersalin, kalau orang yang dalam pantang tuh tak dijaga betul betul memang akan kena meroyan. Meroyan nih ada banyak tahap tau...Tahap yang boleh dikawal dan tak boleh dikawal...Y…

More>>
Earning CPUV U Mobile tiba tiba kosong
Pin it

Pagi tadi dan kali terakhir saya check pukul 4.30 petang earning U Mobile saya ada. Tadi saya bukak akaun Nuffnang, nak check UV blog. Entah macam mana tergerak hati nak check CPUV/BE....Terkejut saya tau...Earning U Mobile saya yang dah cecah dua angka tiba tiba hilang dan jadi kosong.... CTR Bo…

More>>
7 cara kempiskan perut
Pin it

1. Minum banyak air masak - Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu…

More>>
UiTM Lendu : Kisah seram
Pin it

Sebenarnya UiTM Lendu nih lah tempat saya belajar dulu. Memang tak dinafikan, UiTM Lendu nih memang agak "keras" sikit tempatnya. Dulu masa saya study waktu malam, tiba tiba berlaku kekecohan di mana pelajar wanita histeria. masa tuh saya duduk di Kolej K (Kesidang) bersebelahan blok J di…

More>>
PA & MA Edisi Februari 2013
Pin it

Kawan kawan yang dah beli majalah Pa & Ma? Banyak info menarik dan best dalam Pa & Ma keluaran Februari nih tau. Majalah nih bukan yang dah bergelar ibu bapa je layak beli yang bakal bergelar ibu bapa dan bujang bujang pun boleh beli apa. Apa salahnya tambah ilmu parenthood dan childho…

More>>

Sakit belakang – merupakan masalah utama wanita yang hamil dan masa yang sama merupakan salah satu petanda awal kelahiran. Sakit ini semakin lama semakin kerap dan kuat. Ia akan jadi teruk pada bahagian bawah belakang. Keadaan ini berlaku kerana bayi dalam kandungan beralih kedudukan dan menekan …

More>>

1. Al-Anaanah Terlalu banyak keluh-kesah kerana merasakan segala pemberian suami dalam kehidupan bersama sentiasa tidak mencukupi. Malah, perbuatan ini juga seolah-olah menunjukkan perasaan tidak redha dengan usaha dan pemberian yang diberikan. Terlalu inginkan suami memenuhi kehendak dan nafsu sen…

More>>

10 sebab tambahan pentingnya memberus gigi dua kali sehari. Ubat gigi mengandungi florida yang membentuk satu lapisan untuk melindungi gigi. Mengahalang bakteria jahat daripada ‘bersarang’ di dalam mulut. Merangsang fungsi air liur. Melindungi gusi daripada berlakunya  masalah…

More>>

Buah Nanas Tahukah anda dengan memakan nanas, anda akan menjadi kurus? Ini kerana buah nanas mengandungi khasiat vitamain A, B1 dan bromelain serta paling penting ia mempunyai asid sitrik yang bertindak menghapuskan lemak dalam badan. Buah ini dimakan atau dibuat jus untuk mencuci tubuh, melawa…

More>>

Sihat dan cantik sememangnya tidak boleh dipisahkan. Secara fizikalnya kita boleh sihat dan cantik dengan mengamalkan pemakanan yang berkhasiat, namun jika kita teliti cara Rasulullah, ia sepatutnya diteladani. SIHAT CARA RASULULLAH 1.        Madu merupakan pilihan terbaik bagi Rasulullah…

More>>

ENTRY AUTO PUBLISH Assalamualaikum..... Saya nak share antara sifat buruk wanita yang menjadi kebencian lelaki.... 1. Tidak puas Walaupun lelaki memiliki sifat tidak pernah puas, namun berdasarkan kajian yang dilakukan, wanita lebih sukar untuk dipuaskan dalam apa apa jua aspek. Me…

More>>

Petua 1 : Mengelakkan Rambut Gugur Dapatkan beberapa helai daun lidah buaya dan daun banga raya. Ramas atau mesin sehingga lumat dan lumurkan di atas kepala selama lebih kurang 1 jam dan di cuci bersih. Ulangi beberpa kali selama seminggu. InsyaALLAH pasti membuahkan hasil. * Daun bunga raya be…

More>>

ENTRY AUTO PUBLISH Assalamualaikum.... Salam Sabtu untuk kawan kawan...Hari nih saya nak share dengan kawan kawan fakta fakta menarik... Sehelai rambut di kepala kita mempunyai masa tumbuh 2 sampai 6 tahun sebelum diganti dengan rambut baru. Kuku jari tangan tumbuh 4 kali lebih cepat dar…

More>>
Tutorial : Komen takde word verifications
Pin it

Petang nih saya terajin nak buat tutorial untuk kawan kawan yang newbie dalam blog. Saya ada juga terjah beberapa blog yang masih guna word verifications nih....Kepada kawan kawan yang ada guna aplikasi nih bolehlah try tutorial nih...Bukan apa kalau guna word verifications nih menyukarkan dan maka…

More>>

Semoga pengisian berguna ini kita boleh amalkan sama sama ye :)..Saya nak share dengan kawan kawan 10 amalan murah rezeki... 1. Beribadah Allah tidak akan sia siakan pengabdian diri hambaNya 2. Banyakkan beristghfar Istighfar adalah rintihan dan pengakuan dosa seorang hamba di depan Allah y…

More>>
8 Rahsia Lelaki Perempuan Perlu Tahu
Pin it

1. Lelaki tidak detail dalam percakapan Cth : Kakaknya baru sahaja putus cinta. Apabila kita tanya "Apa yang telah terjadi? Lelaki hanya menjawab: "Dah nak putus nak buat macam mana..." Alasan : Sebenarnya secara genetik lelaki tidak dibentuk untuk petah bercakap seperti pe…

More>>