Mimi Azirah
Showing posts from January, 2012Show All
Isi Buah Durian Berwarna Merah
Pin it

sumber : My Networks Korang pernah tak makan durian yang isi warna merah??? Selalu kita makan durian isi warna kuning atau putih kekuningan kan???Masa baca artikel nih PU terkejut. Subhanallah besar sungguh kuasa ALLAH... Biasanya kita akan mendapati isi buah durian bewarna kuning ata…

More>>
Resipi Blueberry Cheese Tart
Pin it

Assalamualaikum  Kredit : kawan PU Memandangkan  sejak dua menjak PU nih memang gila makan Blueberry Cheese Tart, PU sanggup mintak resipi daripada kawan PU yang memang pakar buat kek, roti, biskut, kuih dan macam macam la...Resipi yang memang dia amik daripada tauke buat cheese tart..…

More>>
Aina dan Lappy Hijaunya
Pin it

Kalau Ummi dia ada lappy, anaknya pun mesti ada jugak...Actually lappy Aina nih PU beli since tahun lepas. Masa tuh, PU nak mengadap lappy pun tak boleh sebab confirm Aina akan kacau punya. So, bila ada rezeki lebih PU belikan Aina lappy. Sepatutnya since tahun lepas PU cerita pasal lappy Aina nih …

More>>
Selamat Hari Lahir yang ke 2 tahun NUR AINA ZAHIRAH
Pin it

Hari nih genaplah dua tahun umur anak dara sulung PU, Aina. Alhamdulillah ALLAH beri kesempatan kat PU tengok Aina membesar depan mata. Syukur, Aina membesar dengan sempurna dan sihat. Semakin lama semakin terserlah kegarangan dan kenakalan dia. Kalau PU marah dia confirm dia akan pukul PU....…

More>>
Tetap setia dengan Nestle Bliss Low Fat Yogurt Drink
Pin it

Confirm la korang kat luar sana pernah dengar, tengok, beli dan minum Nestle Bliss Low Fat Yogurt Drink kan? Nak tahu sejarah macam mana PU boleh terjatuh cinta dengan minuman nih? Tak silap PU, PU start minuman nih penghujung tahun 2009.  Sebelum nih PU memang tak pernah pandang pun minuman ni…

More>>

Entry yang hampir hampir basi kot sebab dah lepas 3 hari  baru nak post entry pasal birthday incik hubby. Al maklum ajelah CNY kan....PU nak cuti jugak kan.....So, blog nih bersawang dalam beberapa hari nih sebab tahap kemalasan nak update blog agak tinggi... Apa yang istimewa sambutan birthday…

More>>
Happy Birthday to ME!!!
Pin it

Alhamdullillah... Hari ini PU masih diberi peluang bernafas di bumi ALLAH ini. PU masih diberi kesempatan bersama sama incik hubby dan anak anak untuk terus menghirup udara segar mengecapi nikmat hidup ini. Syukur, bertambah setahun lagi umur PU dan itu menunjukkan bertambah lagi la tanggungjaw…

More>>
Bawak Aina dan Auni kat playground area rumah
Pin it

Haduyai PU nih...suka sangat memerap entry berhari-hari. Hari nih baru teringat nak update entry pasal bawak Aina dan Auni pergi playground. Incik hubby yang ajak pergi. Nak harapkan PU takde la... Kitorang pergi naik motor jer...Lagipun playground tuh kat area Nusari Bayu 2. Rumah PU kat Nusari …

More>>
Menang Cosmo Nov 2011 Issue dan SHARE fb SimplyStyle Collections
Pin it

Alhamdullillah...Ari Jumaat lepas, Cute Mum ada tanya PU ada menang kat Cosmo ke? PU terkejut jugak bila Cute Mum tanya tuh sebab PU memang tak beli Cosmo bulan Januari lagi.Pastu Cute Mum confirmkan semula sama ada nama penuh PU Mimi Azirah. PU jawab a'ah...So, dengan hati yang melonjak lonjak…

More>>
Menang SHARE gambar kat fb Happy Qlasik
Pin it

Semalam tengah bosan bosan PU join ga kat fb nih. Just share pic yang penganjur suruh....PU pun buat la ikut syarat syarat yang ditetapkan....Pemenang akan diumumkan hari nih tapi PU terlupa sebab banyak sangat kerja kena settle kan. One of my officemate still in c0ti coti Malaysia so, kerja dia PU…

More>>
Menang Value Pack Pet Pet diapers & BabyLove diapers
Pin it

Alhamdullillah sekian lama mencuba akhirnya ada jugak rezeki anak anak PU. Actually before this PU ada join GA yang dianjurkan Motherhood Made Easy with Pet Pet. Bukan senang tau nak post resolution for children in the year 2012....Mula mula 50 resolutions terpantas akan terpilih. Then start 23 Dis…

More>>

Orang lain sibuk post kat blog azam tahun 2012 kan...PU pun tak nak ketinggalan...Setiap tahun opkos la ada azam baru. Sama ada tercapai atau tak saja....Jom baca apa azam baru PU untuk tahun 2012 nih... Nak sambung degree (azam tahun lepas nih....hehehe..terpaksa tunda sebab pregnant & Ain…

More>>