Isnin, 15 Oktober 2018

KEBAIKAN MADU LIMAU NIPIS UNTUK IBU MENGANDUNG

Kebaikan Madu Limau Nipis Untuk Ibu Mengandung | Hai semua! Buat apa tu? Kerja ke? Sebab dak Mimi cuti sakit seminggu sebab tak sihat kan. Tapi entry tetap kena update gitu! Bila cuti sakit ni, time merehatkan badan bosan tau tak tahu nak buat apa. Kerja asyik skroll timeline Facebook dan Instagram saja. Bila skroll timeline Facebook dan Instagram kawan kawan, ramai pula yang update pasal pregnancy masing masing. Happy je baca sebab boleh tahu pengalaman mengandung orang lain kan. Hah cerita pasal bab mengandung, mestilah kita ibu ibu mengandung ni akan usaha cari sumber maklumat tentang pemakanan yang bagus untuk diamalkan ketika mengandung. Betul tak? So, Mimi nak share dengan ibu ibu mengandung di luar sana kebaikan madu limau nipis untuk ibu mengandung.



JENIS JENIS MADU DAN KHASIATNYA


Kita semua tahu kebaikan madu untuk kesihatan dalaman kan. Apa itu madu? Madu ialah sejenis manisan yang dihasilkan oleh lebah menggunakan nektar bunga. Kepelbagaian madu terhasil daripada lebah madu ialah yang paling selalu menjadi rujukan dan jenis madu yang dipungut oleh penternak madu serta kegunaan oleh manusia. 

Kita semua tahu madu ni ada macam macam jenis. Ada yang kita biasa dengar ada yang tak biasa dengar. Macam Mimi sendiri ada antara madu yang Mimi biasa dengar. Ada yang baru dengar. Tapi kalau "madu" yang lagi satu tu hah jangan cari nahas okey. Mimi cerita pasal madu yang boleh dimakan tu bukan "madu" lagi satu. Jangan nak cetus kontroversi sangat eh! 

Jenis jenis madu yang ada ialah madu kelulut, madu tualang, madu sidr @ madu Yaman, madu ratu (royal jelly), madu manuka dan madu propolis. Hah banyak juga kan jenis madu yang ada. Mimi biasa dengar madu tualang, madu kelulut, madu ratu dan madu propolis. Yang lagi dua jenis madu tu tak biasa dengar. 

Seperti yang kita tahu madu ni banyak khasiatnya kepada tubuh badan kita antara khasiatnya adalah seperti :

🌸 menjadi agen yang mampu membunuh bakteria🌸 mampu memulihkan luka dengan cepat
🌸 mengurangkan simptom alergik
🌸 meningkatkan jumlah sel darah merah
🌸 dijadikan sebagai pelembap kulit
🌸 merupakan sumber vitamin dan mineral
🌸 boleh dijadikan sebagai penawar batuk 

dan banyak lagi khasiat madu. Di dalam Al-Quran juga ada dinyatakan madu boleh menyembuhkan pelbagai penyakit. 

KEBAIKAN MADU LIMAU NIPIS UNTUK IBU MENGANDUNG


Hah untuk ibu ibu mengandung di luar sana madu bagus untuk diamalkan ketika mengandung. Pernah dengar madu dari jenama Al Intisaar? Apa tak pernah dengar? Tak pernah dengar tak apa, jom baca selanjutnya Mimi nak kongsi dengan korang pasal madu Al Intisaar ni.

Untuk pengetahuan korang madu Al Intisaar ni merupakan madu asli yang dihasilkan dari ladang lebah bunga bungaan dan ekstrak buah yang asli. Terdapat pelbagai jenis madu Al Intisaar seperti :

a) Madu Asli dengan Sarang Lebah
b) Madu Asli dengan Limau Nipis
c) Madu Asli dengan Halia



Kebaikan untuk ibu mengandung yang amalkan madu limau nipis Al Intisaar ialah :

🍯 tinggi dengan Vitamin C
🍯 menggalakkan kulit yang sihat
🍯 membantu mengurangkan berat badan
🍯mengurangkan sakit di kerongkong sambil mengekalkan kelembapan
🍯 menambahkan nutrisi dalam susu badan
🍯mengurangkan tekanan darah dan paras kolesterol
🍯 menguatkan sistem imunisasi
🍯mengurangkan simptom sakit tekak, batuk dan selsema

Bila mengandung ni memang kita kena sentiasa berjaga jaga dari segi kesihatan kan. Berat badan terlalu naik banyak tak boleh, tekanan darah naik pun tak boleh dan paras kolesterol pun kena kawal supaya tak membahayakan kandungan dan macam macam lagilah kena jaga bila mengandung kan. Jadi memang sangat sesuai untuk ibu ibu mengandungkan madu limau nipis Al Intisasr. Tak perlu risau kerana ia selamat untuk diamalkan. 


Antara madu Al Intisaar yang ada, Mimi beli Madu Limau Nipis. Bukan saja baik untuk ibu mengandung saja tau yang lain pun boleh amalkan. Hah bercerita pasal madu limau nipis ni, Mimi amalkan madu limau nipis ni sebab baru baru ni Mimi sakit tekak, selsema dan batuk tak henti henti. Serius perit tekak ni tau. Makin bertambah teruk lepas bertugas pilihanraya baru baru ni. Tidur malam pun tak lena sebab asyik batuk. Stress tau jadinya. Jadi, Mimi amalkan madu limau nipis untuk kurangkan sakit tekak dan batuk. Syukur bila amalkan madu limau nipis kurang sikit rasa sakit tekak dan batuk. Alhamdulillah beransur pulih. 

PENGEDAR MADU AL INTISAAR SELURUH MALAYSIA DIPERLUKAN


Buat semua di luar sana yang berminat untuk menjana pendapatan, sekarang ni sedang diadakan pencarian pengedar seluruh Malaysia di mana training untuk pengedar disediakan. Kalau berminat nak jadi pengedar madu Al Intisaar ni boleh klik link whatssapp ni >> http://bizapp.la/bisnes

Untuk maklumat lanjut mengenai produk madu keluaran Al Intisaar klik link di bawah :

Web 

Facebook


27 ulasan:

  1. Ooooo..dia campurkan sekali madu ngan limau nipis tu erk..macam menarik je ni..kalau sakit tekak bleh minum madu ni

    BalasPadam
  2. madu dan limau nipis mmg bagus...mcm2 pnawar

    BalasPadam
  3. madu memang bagus untuk kesihatan.kadang tu tak cukup satu sudu..hihi

    BalasPadam
  4. Wah btknya khasiat dia.. kalau x ngandung pun ok juga kan

    BalasPadam
  5. Wahhh...menarik juga Madu Al-intisaar tu ye.. First time dengar.. Lagipun amalkan makan madu ni memang banyak khasiatnya.m nanti stock madu dah habis kat rumah leya, boleh beli yg ni pula..tq sharing..😁😁

    BalasPadam
  6. Banyak kebaikan madu limau nipis ni. Salah satu bila rasa sakit tekak. Rasa selesa terus.

    BalasPadam
  7. Sedapnya ni. Manis & masam.
    Madu memang berkhasiat kan. Bagus produk ni utk kesihatan, mimi. Yes batuk sakit tekak bleh cepat reda.

    BalasPadam
  8. wow so simple and easy now got this madu limau nipis to try. Yeah just add in fruits and it's gonna taste nice and yummy, you make me wanna go try it now. Shall check out the website now!

    BalasPadam
  9. airah memang tengah pregnant sekarang tak terfikir nak makan madu.selalu makan buah je banyak.lepas ni nak cuba laa

    BalasPadam
  10. never know honey is good for preggie women. Then Should share the good news with my pregnant mommy. Hope it will benefit them.

    BalasPadam
  11. i tak tau kebaikan madu limau nipis ni.. masa i mengandung.. kalau tau boleh consume banyak sikit.. hehhehehe..

    BalasPadam
  12. Wow kita baru tahu yang madu ada campuran juga ingat selalu orang akan makan madu original jer bagus hehehe tapi betul madu kalau kena pada campurannya akan jadi ubat untuk kita ok...

    BalasPadam
  13. Madu dan limau nipis memang bagus kalau diamalkan, sis pun kalau sakit tekak..ambik madu dan perah liau nipis kat dalm air suam, memang lega lah sakit tekak. Sekarang dah ada campuran senang lah sikit kan. Beli yang dah campur terus senang

    BalasPadam
  14. Sedapnya..bancuh minum pun mesti sedap kan
    Saya suka gak bancuh madu.dgn.limau nipis...

    BalasPadam
  15. madu memang bagus, terkenal dgn khasiatnya. Mat Drat pun memang amalkan makan madu hari-hari.

    BalasPadam
  16. Selalu makan madu sahaja tanpa campur apa-apa, ni siap dengan limau nipis..rasa macam mana erk? Banyak kebaikan amik madu ni..

    BalasPadam
  17. Emi baru tahu madu ada banyak jenis rupanya. Hehe. Tapi madu memang semua tahu banyak khasiat dan kebaikan. Cuma tak tahu secara lebih terperinci.

    BalasPadam
  18. Ibu mengandung memang bagus amalkan makan madu. Dah ada siap gini dengan limau nipis tentu lagi sedap. Maybe rasa masam manis tu dapat hilangkan loya ker kan.... Baguslah

    BalasPadam
  19. Madu memang sedap. Malah ia makanan sunnah. Kalau masa hamil dah amalkan. Nanti lepas bersalin pun bleh amalkan. Tp kuantiti sikit lah. Atau buat rasa aje. Hehehe. Sekarang ni viral madu sarang tu. Geram nengok mereka kunyah sarang tu. Terliur. Haha

    BalasPadam
  20. Bagus madu ni untuk kesihatan dalaman.. Bonde memang suka minum honey + lemon rasa segar badan.. Kalau nak selsema pon x jadi..

    BalasPadam
  21. Wahhhhh ! Jadi teringin nak cuba madu linau nipis nie. Apalah agaknya rasa dia. Baru tahu ia baik utk ibu mengandung. Okay nak kne belikan satu utk kawan sbb dia tgh mengandung.

    BalasPadam
  22. xtahu plak pasal madu limau nipis ni...thanks for the share...

    BalasPadam
  23. yg tak ngandung pun bgs minum madu ngn limau nih... utk bdk ok jgk... lagi2 di minum time musim sejuk2 gini

    BalasPadam
  24. Bagusnya madu campur limau sekali,blhlah suruh menantu minum,dia pun pregnant.

    BalasPadam
  25. Suka juga makan madu. Banyak betul jenis madu yer. Lepas ni lia nak cuba madu keluran ni pulak.

    BalasPadam
  26. Tak masam ke mimi?tau dh cmpur dengan madu tapi mesti ada masam2 sikit,kan...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.