6 Resipi Aneka Minuman Dalgona Yang Mudah dan Sedap

6 Resipi Aneka Minuman Dalgona Yang Mudah dan Sedap

6 Resipi Aneka Minuman Dalgona Yang Mudah dan Sedap | Sejak Perintah Kawalan Gerakan ni, macam macam resipi viral yang muncul di media sosial. Salah satunya minuman Dalgona Nescafe. Bila buka timeline facebook bersusun kawan kawan up gambar minuman Dalgona Nescafe viral ni.

Masing masing up hasil minuman Dalgona viral yang mereka buat. Mimi tengok saja sebab tak minum Nescafe. Bila dah slow orang up gambar Dalgona Nescafe baru Mimi cuba buat juga tapi Nescafe tu Mimi tukar gunakan Milo. 



Minuman Dalgona bukan saja boleh dibuat menggunakan Nescafe saja tau tapi boleh dipelbagaikan menggunakan bahan lain. Mimi nak kongsikan dengan semua 6 resipi aneka minuman Dalgona yang mudah dan sedap untuk dicuba. 

Bosan bosan duduk di rumah tu apa kata cuba salah satu resipi minuman Dalgona viral ni. 

6 Resipi Aneka Minuman Dalgona Yang Mudah dan Sedap








Credit : fb Mohd Rezdwan

Asyik minum Dalgona Nescafe saja kan lama lama bosan juga. Sekali sekala apa kata tukar selera buat minuman Dalgona yang  mudah dan sedap ni ikut resipi yang dikongsikan. 

Sambil duduk bersantai dengan keluarga yang lain sambil minum aneka Dalgona viral pelbagai rasa ni kan. 

Semua mudah disediakan. Bahan pun tak banyak. Apa lagi jom cuba aneka minuman dalgona ni!



26 Comments

  1. satu pun aida lom try.
    sebab diri sendiri menghalang diri sendiri, mimi :)
    pantang minum manis.
    lagipun dok umah jer kan ha ha ha ha :)
    esok esok nanti dah keje, kehidupan da aktif balik, baru la aida nak try buat.

    ReplyDelete
  2. Menarik..boleh cuba buat dalgona lain pula nnti

    ReplyDelete
  3. Kita tak minum nescafe. Minum milo je.
    Kut la tetiba nak try, nak buat milo.
    Tapi kalau ada orang tolong buatkan lagi best kan.
    Hahaha

    ReplyDelete
  4. Coklat, Milo, Nescafe dah cuba buat. Esok nak buat Matcha pulak... Hehehe

    ReplyDelete
  5. ya allah awat sedap sangat ni ... Dalgona orea di hatiku.

    ReplyDelete
  6. Tu dia... Nampak tak.. bukan terhad kepada kopi je.. yg tak boleh minum kopi boleh buat rasa lain.

    ReplyDelete
  7. Wow ada macam-macam, nanti bolehlah Bonde cuba bahan dah ada tapi belum berkesempatan buat he he he

    ReplyDelete
  8. ramai dah buat dalgina coffe tu.ada yang milo..lain tak pernh lagi nampk org buat..

    ReplyDelete
  9. Rajinnya nak try tukar2..hehe

    Sapa x suka nescafe,okay juga kan try dgn milo

    Red Linda https://anakperak.com

    ReplyDelete
  10. Makk aiii kemain banyak woo resepinya, pilih aje nak cuba yang mana..
    Tapi bagi peminat kopi macam Sis, Sis lebih suka yang resepi ori nescafe tu, kaw gile rasanya...

    ReplyDelete
  11. ada baca guna coffee tu sampai the person masuk hospital disebabkan kaffein coffee. ok, tak cuba lagi buat any dalgona yang viral tu. boleh je pun guna milo kan :)

    ReplyDelete
  12. ari ni mungkin aida nak try dalgona milo, mimi.
    yg lain, bahan tak cukup!
    lagipun anak2 boleh la minum kalau aida buat. diorang tak boleh dipisahkan dgn milo ha ha ha ha...
    kebetulan semlm gi beli full cream milk 2 dozen tu.

    ReplyDelete
  13. Macam2 ya ada. Tapi saya still tak berminat nak buat hehe. Mungkin sebab tak minum kopi kut atau malas nak buat 😅

    ReplyDelete
  14. Waaaaa macam2 jenis dalgona ni erk. Boleh try macam ni. Mne yg yg best dengan tekak.

    ReplyDelete
  15. Boleh try nanti.. Sedap tu.. Nak try buat oreo dengan milo tu..

    ReplyDelete
  16. menariknya yang horlick tu. tak pernah try dalgona sebab tak minat sangat nescafe. ada horlick best lah

    ReplyDelete
  17. Coklat dengan Coffee je dah buat, nanti nak try buat yang Horlick pula. Nampak menarik. Diabetes kita ini karang lepas PKP.

    ReplyDelete
  18. Pertama kali dengar jenama Dalgano ni huhu sbb kita selalu jarang minum lain kecuali Nescafe Original Classic.

    ReplyDelete
  19. Setakat hari ni iena mmg tak pernah buat lagi dalgona ni. Tapi iena mmg minum Kopi atau nescafe dengan fresh milk. Kawan mat salleh kat opis yang ajar.tapi xde la kene bancuh mcm dalgona tu mcm rumit je..iena minum fresh milk dgn kopi pn da sedap :D

    ReplyDelete
  20. Macam2 boleh buat kan. Sis setakat ni hanya buat milo, kopi, kopi dan milo je. yang lain tu coming soon..hehehe

    ReplyDelete
  21. thanks sis sharing recipe nih... boleh la cuba yg horlick tu utk suami dan anak2.. kitorang mmg suka sgt horlick nih.. kesian dorang tgk za je mnum dalgona coffee sorang2...hihi

    ReplyDelete
  22. Yang milo tu ada orang share kata ya kena letak ovalette nak kasi dia gebu. Kalau tak, tak maunye kembang. Haha itu baca kat fb le. Syu sendiri tak pernah try lagi

    ReplyDelete
  23. Walaupun ada macam-macam Dalgona, saya belum cuba buat lagi. hehehhe

    ReplyDelete
  24. Olalal jap nak try dalgona horlicks,, yummsss

    ReplyDelete

❤️Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen❤️
💜In shaa Allah kunjungan anda akan dibalas💜

Lots of 💖
Mimie