Tuesday, January 21, 2020

Hellmann's Smoky Thousand Island Salad Dressing

Hellmann's Smoky Thousand Island Salad Dressing | Hai semua! Siapa suka makan salad angkat tangan! Percaya tak dulu Mimi tak suka makan sayur tapi semakin umur meningkat baru suka makan sayur. Dulu nak masuk sayur dalam tekak pun tak boleh, loya. Sekarang dah okay.

Salad campur dengan Hellmann's Smoky Thousand Island Salad Dressing

Bila dah boleh makan sayur ni, Mimi paling suka makan salad. Kadang makan salad Mimi suka makan kosong macam tu. Kadang kadang je bubuh mayonis. Baru baru ni, Mimi buat salad. Buat snek nak kunyah kunyah. Bahan utama salad Mimi ialah salad, kobis merah, tomato ceri dan nanas. Kali nih Mimi makan salad dengan HELLMANN'S SMOKY THOUSAND ISLAND SALAD DRESSING.

Pertama kali Mimi sediakan salad guna HELLMANN' SMOKY THOUSAND ISLAND SALAD DRESSING ni tau. Tak sangka pula rasanya sedap tau korang. Bukan makan dengan salad saja sesuai tapi dengan sandwich pun boleh. Ni tekak Mimi lah kalau orang lain Mimi tak tahu.

Salad dressing Hellmann's ni ada 3 jenis tau iaitu :

🥗 Hellmann's Roasted Sesame
🥗 Hellmann's Smoky Caesar
🥗 Hellmann's Smoky Thousand Island

Ada lagi dua jenis Mimi belum try lagi rasanya. Nanti dah habis Hellmann's Smoky Thousand Island ni Mimi nak beli yang Roasted Sesame dann Smoky Caesar pulak.

Salad campur dengan Hellmann's Smoky Thousand Island Salad Dressing 
Gigih seorang Mimi sediakan salad untuk snek di malam hari. Kunyah kunyah sambil tengok tv. Mula mula makan sikit je. Sekali eh sedap pulak terus makan dan makan lagi tak ingat dunia.

Makan salad semata pun kenyang tau. Lepas habis pantang nanti nak sambung amalkan makanan sihat macam ni. Makan salad macam ni pun dah kenyang. Yang nak berdiet elok sangat amalkan makan makanan sihat macam ni. Nak nak ada salad dressing Hellmann's ni lagi bertambah sedap dan kenyang.

Salad dressing Hellmann's ni bagi Mimi lah kan bukan hanya sesuai dimakan dengan salad saja tau tapi sesuai juga dijadikan sos sandwich, wedges atau chicken chop. Serius cakap Hellmann's Smoky Thousand Island ni memang sedap.



Ketiga tiga salad dressing ni berharga RM9.00 dan saiznya ialah 210ml. Korang yang suka makan salad jangan lupa cuba sekali salad dressing Hellman's ni gerenti korang berpuas hati. 

24 comments:

  1. Teringin nak makan sayur banyak-banyak. Nanti jumps boleh cuba.

    ReplyDelete
  2. First time dengar brand ni. Menarik jugak. Saya kureng makan salad so maybe akan try dengan sandwich

    ReplyDelete
  3. omg the salad itself looks super good. Imma vivid salad lover!
    I'd love to try Hellmann's too

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap. Nak cuba juga nanti

    ReplyDelete
  5. Sedapnya. Nora pun suka makan salad2 macam ni mimi. Tak pernah lagi nora try produk hellmanns ni.

    ReplyDelete
  6. Oh my sedapnyaa sos thousand island, mmg favourite seisi keluarga jugak ni hehee. Selalu pair kan dgn masak western food or jd sos unt cicah2 snek goreng2 mkn kat rumah ramai2 pon sedap kan. 😁

    ReplyDelete
  7. Wah. Ada yang terbaru. Boleh la tambah collection kat fridge - ada macam-macam perisa la salad Rawlins kelak. Nie buat bertambah rasa nak makan salad kelak.

    ReplyDelete
  8. selalu jumpa salad dressing yg biasa je utk caesar dan thousand island.. tapi ni ada smoky pulak.. msti lagi sedap... nnt nak cuba lah.. thanks sis share!!

    ReplyDelete
  9. Saya angkat tangan! Saya suka salad! Hehehe. Tetapi saya selalu makan Alaf dgn keupai dressing. Hellmanns look good too. Boley la try Nanti.

    ReplyDelete
  10. wohh sedapnya buat makan dgn salad.. sihat pun sihat kan

    ReplyDelete
  11. Swdapnya salad. Fav ni kalau makan boleh semangkuk soranh heheh

    ReplyDelete
  12. ni 1st time dengar jenama Hellmann's Smoky Thousand Island Salad Dressing ni. Mungkin kalau jumpa blh la beli kat supermarket.

    ReplyDelete
  13. Wuttt sangat sedapnyaa...tak pernah cuba yang dressing ni..biasa yang one island tu jee..nanti nak try laaaa

    ReplyDelete
  14. wow ada 3 pilihan, best jugak, boleh tukar2 selera untuk salad dressing! Thousand Island Sauce kat rumah ni pun dah nak habis 😝

    ReplyDelete
  15. Suka jugak makan salad dengan Thousand Island, tapi bukan brand ni. Nanti bolehlah cuba yang ni pulak

    ReplyDelete
  16. Suka jugak makan salad cmni. Btol tu bila da berusia ni baru nk rajin makan sayur. Boleh la cuba nanti kan.

    ReplyDelete
  17. Airah memang makan salad sekarang nak diet hahahahah beli yang biasa dekat pasaraya tu je nanti nak cuba yang ni pulak la

    ReplyDelete
  18. Terliur kita kalau bab2 salad ni..
    Tengok dressing dia pun mcm best2 ja...
    Nak kena try la jugak nnt

    ReplyDelete
  19. macam tringin nak cuba yang roasted sesame tu..
    sebab suka rasa sesame.. macam sedap =D

    ReplyDelete
  20. Sedapnya kak.. Ok nanti blh beli jenama tu.. Biasa buat salad2 buah campur kekacang

    ReplyDelete
  21. Terliur tengok. Sllu guna mayonis biasa jer. Yg ni nampak sedap

    ReplyDelete
  22. Nampak sedap la.. Nad suka sos island ni.. Tapi jenama ni belum pernh guna.. Nanti nak cari

    ReplyDelete
  23. Alamak..favourite kita ni kalau makan ngan salad... Boleh try nanti sebab jenama ni pun baru dengar

    ReplyDelete
  24. Nampak sedap salad dressing nie Mimi.. nanti nak beli juga lah..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.