Thursday, December 12, 2019

12.12 Genap Kandungan 30 Minggu Kena Tahan Wad

12.12 Genap Kandungan 30 Minggu Kena Warded | Assalamualaikum. Hai semua! Baru je entry tadi Mimi up masa dekat PAC dan harap sangat tak warded. Nampaknya jangkaan Mimi meleset. Kena juga warded. Berapa lama kena warded tuh tak pastilah.

Tarikh 12.12 ni kalau orang sibuk shopping online, Mimi pulak duk kena tahan wad. Cantik pulak tu tarikh kena tahan wad. 


Mimi kena insulin sebab bacaan BSP tak cantik. Tapi kena sekali jelah. Esok ya kena on BSP macam biasa. Diorang nak pantau bacaan BSP. Kalau okay, bolehlah discharge. Kalau tak okay, on je insulin sampai bersalin.

Tadi nurse ada terangkan bila sekali kena cucuk insulin, bila bersalin saja baby akan kena tahan wad untuk pemantauan. Huhuhu, Mimi dah redha dan pasrah dah. Yelah, bila kandungan berisiko ni faham faham sajalah prosedur macam mana kan.



Sekarang ni pun Mimi masih tunggu giliran untuk dapat katil sebab katil kosong tak ada lagi. Wad penuh. Kena ikut turn. Ada tiga orang termasuk Mimi sedang tunggu turn. Macam nihlah kan bila wad penuh, kena bertabah sajalah.

15 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan mimi. Banyak sabar ye mimi. Ngeee nora pulak rasa debar2. Teringat masa kena lapor diri bila dh masuk 41w

    ReplyDelete
  2. moga di permudahkan semuanya, dulu masa akak peknankan aiyan akak ada darah tinggi rasanya dekat 10kali lah duk kuar masuk ward sampai bersalin...

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan semuanya ya kak mimi.

    ReplyDelete
  4. akak doakan semoga semua ok ok belaka. allah mudahkan. insyallah

    ReplyDelete
  5. Semoag dieprmudahkan mimi..harap semuanya baik2 sahaja

    ReplyDelete
  6. Kene insulin ye.. Apa2 smoga dipermudahkan urusan akk nanti.. Moga segalanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
  7. Semoga baik2 semuanya. Wad kat selayang ni pun sama. Sepupu ana tggu sampai 12 jam haa.

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan urusan kak mimi.. Amin

    ReplyDelete
  9. Semoga dimudahkan semua ya Mimie.. take care..

    ReplyDelete
  10. Moga dipermudahkan segala urusan kak. InsyaAllah mama dan baby kuat. Baby excited nak tengok dunia dah ni..

    ReplyDelete
  11. Moga cepat sihat dak mimi....moga tak kena insulin

    ReplyDelete
  12. 12.12 tahun ni tentu mimie tak boleh lupa kan.. anyway semoga mimie dan kandungan dalam keadaan sihat.. take care dear

    ReplyDelete
  13. Allah.. Harapnya, semua baik2 sahaja buat mimi dan landungan..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.