Monday, November 18, 2019

5 Koleksi Resipi Nasi Goreng

5 Koleksi Resipi Nasi Goreng | Assalamualaikum dan hai semua! Siapa je yang tak suka nasi goreng kan? Kalau dulu dulu nasi goreng ni sinonim dijadikan menu untuk sarapan. Sekarang ni tak kira dah. Bila bila nak makan nasi goreng ikut selera masing masing. Tapi kalau asyik masak menu nasi goreng yang sama aje bosan juga kan. Sebenarnya nasi goreng lah paling senang untuk disediakan. Sebab apa paling senang? Sebab tak kisah apa pun bahan yang ada, campak campak saja dah jadi nasi goreng.

Semalam Mimi terjumpa ada kawan di FB share 5 KOLEKSI NASI GORENG yang menarik untuk dicuba. Takkan nak cuba seorang saja, jadi, Mimi kongsikan dengan  korang. Sedikit sebanyak dapat bantu korang bagi idea nak masak nasi goreng apa, betul tak?

Baca : Koleksi Resipi Masakan Ayam Azlina Ina


5 KOLEKSI RESIPI NASI GORENG

Kat sini Mimi kongsi dengan korang 5 Koleksi Resipi Nasi Goreng yang sedap dan mudah disediakan. Manalah tahu balik nanti korang nak cuba masak kan?






Selamat mencuba! 

Kalau korang nak download percuma aplikasi penuh '25 Resipi Nasi Goreng', korang boleh klik link ni  kliksini.my/resipinasigoreng

Sumber : Pesan Bonda (Facebook)


Disclaimer : Semua koleksi resipi yang Mimi kongsikan ni bukan hak milik Mimi. Kredit kepada pemilik asal resipi. 

27 comments:

  1. aduhai, nasi goreng ni antara masakan yang boleh di pelbagaikan, boleh di ubahsuai ikut suka kita dan selalunya memang jadi kegemaran anak-anak dan seisi keluarga.

    ReplyDelete
  2. Akk pun pandai hat 1 jenis nasi goreng je huhu

    ReplyDelete
  3. Sedapnya semua nasi goreng tu. Nora pun kalau msk lauk mesti but ns goreng je. Thanks mimi leh try nnti mne yg xpenah buat

    ReplyDelete
  4. Kita selalu buat nasi goreng cili padi je..hehe..kalau mcm atas ni order kedai..hahaa..dah ade resepi ni boleh la cuba nanti ye

    ReplyDelete
  5. Fuhh sedapnya mcm2 nasi goreng ado.. Blh buat la nanti ni

    ReplyDelete
  6. Sedapnya lah resepi pilihan nasi goreng nie Mimi. Nanti boleh lah Kak Sue cuba..

    ReplyDelete
  7. nasi goreng pun dah ada apps.. makin senang nak memasak dan tak de alasan lg kalau tak pandai nak masak

    ReplyDelete
  8. Fav shad nasi grg seafood. Sedapp.. Betul, kadang waktu mlm malas nk masak, mmg singgah kedai, order nasi grg ja.

    ReplyDelete
  9. Akak kalau pergi makan kat luar,bila order nasi goreng ,cuma nak nasi goreng kampung je. Yang lain mesti macam was2 nak order. Takut tak sedap. Hahah.. ni ada resepi boleh try buat. Kalau sedap, nanti keluar boleh la order nasi goreng lain pulak..

    ReplyDelete
  10. Excellent read, Positive site, where did u come up with the information on this posting? What are some of the cheapest places to travel to in the world? From Asia to Africa and Europe, Things to do 's got budget breakdowns for the cheapest places.

    ReplyDelete
  11. macam2 resepi nasi goreng yg ada. memang terbaik lah. antara nak masak dengan tak ja la yg tinggal ni. heheehehehhe

    ReplyDelete
  12. macam best. elok simpan juga ni. nasi goreng adalah menu penyelamat dikala mengejar masa, dikala tak tahu nak masak lauk apa.

    ReplyDelete
  13. Semuanya pernah buat dah. Hehe nasi goreng senang nk di masak kan

    ReplyDelete
  14. Menu nasi goreng ni menu sepanjang zaman. Tak pernah puas makan. Apa lagi ada bermacam variasi nasi goreng.

    ReplyDelete
  15. nasi goreng pattaya fav si syafi. hehe

    ReplyDelete
  16. Wah wah kena simpan entry ni. Mana tau bila sampai mood rajin nk masak boleh la cuba kan. Tq atas perkongsian

    ReplyDelete
  17. terima kasih atas tips dan koleksi resep nasi goreng ni. memang dalam banyak2 menu, saya suka nasi goreng. bolehlah saya cuba masak nasi goreng nnti :)

    ReplyDelete
  18. Ok. Boleh paksa adik try resipi nie plak. Hahaha
    Rawlins pun boleh try la kelak - especially black pepper tu.
    Senang je kan hahaha

    ReplyDelete
  19. Sedap-sedap semua resepi tu. Nyumsssss. Selalu buat nasi goreng simple2 je sebab nak cepat hehe.

    ReplyDelete
  20. my fav nasi goreng..lama dah tak masak nasi goreng

    ReplyDelete
  21. kena bookmark ni sebab semuan nampak sedap. fav masak nasi goreng kat rumah kalau dah bosan taktau nak makan apa haha

    ReplyDelete
  22. macam macam resepi nasi goreng bukan? tapi yang paling famous setakat ini sudah tentulah nasi goreng kampung. boleh save artikel ni. utk rujukan masa hadapan. hehe

    ReplyDelete
  23. kita kalau pagi, suami balik PT mesti nak makan berat. Nasi tak habis, maka jadilah nasi goreng. Sampai ddy dorang tak lalu dah. Tapi takde la buat nasi goreng special2 gini. 😄

    ReplyDelete
  24. Cant wait to try those recipes! Nasi goreng mamak special looking good. Great share!

    ReplyDelete
  25. Bestnya tengok kompilasi hidangan dekat sini. Semua nampak sedap dan menarik. Nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  26. alahai nyesalnya baca ni masa perut tgh kriuk2 ni huhuu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.