Saturday, July 20, 2019

Fast & Furious: Next-day Delivery for Electronics Purchases on Shopee

July 20, 2019 6 Comments
Shopee Mart which comes with a next-day delivery guarantee via its Shopee24 Express Delivery service, not only features groceries, health and beauty products, but also irresistible electronics deals that you will not want to miss! Popular models of mobile phones, accessories, computer peripherals, home appliances such as the Xiaomi Mi 9 SE, Morgan Rice Cooker and more are available at attractive prices and all with a 100% authenticity guarantee.



Enjoy additional perks such as a 15-day hassle free return policy, free shipping, 0% Shopee installment plan and also earn Shopee Coins (a Shopee currency) along the way. With Shopee Guarantee, shoppers can have peace of mind when shopping on the platform as Shopee holds the money from all purchases in escrow and only releases the payment to sellers after buyers have confirmed receipt of product. Should the user feel that there are any problems or dissatisfaction with regards to their products, they can request for a refund from our friendly customer service crew.



Put in your order by 2pm (excluding Sunday and public holidays) to ensure that you receive your products the next day or your next shipment will be on Shopee. Presently available for users within Klang Valley, Shopee24 serves to answer the call of consumers for speedy fulfillment when shopping online.

For further savings from now till 21 July 2019, apply the code SMLEMA5 to receive a RM5 rebate with a minimum spend of RM100.

Don’t miss out on the limited-time only special electronics deals available on Shopee Mart:


Products                      Discounted Price (RM)       Retail Price (RM)
Khind Air                                 202.60                                 350.00
Fryer ARF26 

Khind RC918 
Rice Cooker With                     82.10                                 111.00
Steamer 1.8L

Morgan Rice 
Cooker MRC-TC10                    56.70                                   99.00
(1.0L)

Morgan Juicer 
Machine MJE-AA05W             68.50                                 135.00
Large Feeding Tube 
Juice Extractor

Morgan Electric Oven          138.00                                 399.00
MEO-HC25C (25L)

Xiaomi Redmi Go                  285.00                                 319.00
(1GB RAM, 16GB ROM)

Xiaomi Redmi Note 
6 Pro (3GB RAM,                    629.00                                 849.00
32GB ROM)

Xiaomi Redmi Note              739.00                                 999.00
6 Pro (4GB RAM, 
64GB ROM)

Xiaomi Redmi 7                     480.00                                499.00
(2GB RAM, 16GB ROM)

Xiaomi Mi 9 SE                    1249.00                              1299.00                 (6GB RAM/64GB ROM)

Friday, July 19, 2019

SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION

July 19, 2019 12 Comments
SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION | Hai semua! Safi sekarang ni ada mengeluarkan produk baru iaitu SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION. Korang dah try belum? Mimi memang pakai ni senang. Disebabkan mood malas menjadi jadi, so Mimi guna SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION ni sebagai rutin harian. Malas nak bawa toner, moisturiser asing asing buat berat beg je kan. Bawa ni je dah senang. Nak nak sekarang ni semua Mimi nak siap cepat. So, ni solusi yang Mimi nak sebab dapat jimat masa bila bermekap.



SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION

Mesti korang tertanya tanya kenapa Mimi suka guna SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION ni kan. Hah sebab utama Mimi suka gunakannya of course lah fungsinya 2 in 1 tuh. Bertindak sebagai penyegar dalam masa masa yang sama sebagai pelembap. Produk kalau ada 2 fungsi dalam 1 memang Mimi suka. Jimat masa dan tenaga.

Lagipun tak kisahlah apa pun jenis kulit muka korang sama ada kombinasi, berminyak, kering, sensitif dan sebagainya korang tetap perlu hidratkan kulit muka korang tu. Kata nak kulit muka cantik dan sihat kan, so kenalah hidrat kan kulit muka. Jadi SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION ni memang sesuai untuk hidrat kulit muka korang tu.

SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION 100ML



Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion merupakan gabungan formulasi penyegar dan pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak:

🌸Memberikan 2x penghidratan*dan kesegaran dengan satu penggunaan.
🌸Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid

🌺 Macro Hyaluronic Acid
🌺 Nano Hyaluronic Acid
🌺 Bio-Hyaluronate
🌺 Oligo-Hyaluronic Acid
🌺 Super Nano Hyaluronic Acid

🌸Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit

🌸Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

CARA MENGGUNAKAN SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION



Cara nak guna senang saja tau korang. Just titiskan beberapa titik pada tapak tangan dan sapu pada keseluruhan kulit muka. Korang akan rasa ia mudah meresap pada kulit dan rasa lembap saja. 

Mimi sendiri guna SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION dua kali sehari. Waktu siang dan malam. Dah kata sejenis malas nak pakai banyak banyak produk pakai ni je hah senang. 2 in 1 terus! 

PENDAPAT MIMI MENGENAI SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION



Selepas pakai beberapa minggu ni memang nampak ketara kulit muka rasa lembap dan lembut walaupun kerja dalam air cond. Mekap pun jadi sekata. Memang sangat penting untuk kita pastikan kulit muka sentiasa dalam keadaan hidrat.

Korang yang nak dapatkan SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION ni selain dari pasaraya terkemuka boleh juga dapatkan secara online di Shopee dan LAZADA tau! 

Nak tahu maklumat lanjut mengenai SAFI OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION WITH IR PROTECTION korang boleh layari :


Monday, July 08, 2019

Resipi Asam Pedas Ikan Sardin

July 08, 2019 12 Comments
RESIPI ASAM PEDAS IKAN SARDIN | Hari ni up lagi mentry masakan. Mood nak update blog memang ke laut sungguhlah. Nak update socmed lagilah bercinta rasanya. Nih pun paksa diri update entry kalau tak blog bersawang.

Selalunya kalau masak asam pedas Mimie akan ikut cara masak mak mertua. Guna bawang besar, bawang putih, jintan manis, halia, cili kering diblend, air asam jawa, serbuk kunyit, air dan garan. Tuh memang versi sebelah Melaka masak. Tak berapa nak pedas. Tapi kalau versi dak Mimie orang nismilan lain.



So, semalam Mimi masak asam pedas tapi hat pedas punya. Baru selera makan bertambah tambah. Kebetulan ada sardin, so, Mimie decide nak masak asam pedas. Mimie share dengan korang RESIPI ASAM PEDAS IKAN SARDIN.

RESIPI ASAM PEDAS IKAN SARDIN

Bahan untuk diblend :

3 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci halia
1 sb lada hitam
2 sb cili boh (cili kering yang dah diblend) 

1 tin besar Sardin Ayam Brand
2 ulas bawang merah dihiris
2 ulas bawang puith dihiris
Cili boh (cili kering diblend)
Daun kesum
Bunga Kantan
Bendi
Air Asam Jawa
Air
Minyak
Garam

Cara nak masak senang saja korang. Panaskan minyak. Kemudian tumiskan bawang yang dihiris, bahan yang diblend tadi dan cili boh sehingga garing dan pecah minyak. Kemudian masukkan ikan sardin. Gaul sekejap. Masukkan air dan air asam jawa. Biarkan mendidih. Bila kuah dah mendidih, masukkan daun kesum, bunga kantan dan bendi. Last sekali masukkan garam. Pandai pandailah adjust rasa kuah tu ya. Kalau kurang garam masukkan sikit lagi. Kalau terlebih masukkan air. Rasanya senang je nak masak Asam Pedas ni. Main campak campak je. Lepas tuh dah siap.



Kalau Asam Pedas yang hat ni memang makan bertambah tak pandang kiri kanan dah. Sebab memang kena dengan tekak yang suka pedas kan. Korang kalau nak masak Asam Pedas versi nak guna ikan pun boleh. Tapi kalau dapat masak ikan pari perghhh lagi sedap kan...Okeylah korang selamat mencuba. 

Sunday, July 07, 2019

Nasi Goreng Ikan Bilis Sedap dan Mudah Disediakan

July 07, 2019 11 Comments
NASI GORENG IKAN BILIS SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN | Hari ni baru ada mood nak update blog. Bercinta rasanya nak update. Sedangkan dah janji dengan diri sendiri nak keep update blog. So, untuk kembalikan mood update blog, so Mimi up entry sarapan hari ni iaitu Nasi Goreng Ikan Bilis.

Nasi Goreng Ikan Bilis Sedap dan Mudah Disediakan. Yang ni Mimie tabur cili padi potong. 


Bila ada anak anak kecil kat rumah ni nak masak tak boleh ikut tekak sendiri. Contoh Mimie ni memang kuat pedas tapi bila fikirkan anak anak kenalah masak tak pedas. Kadang kadang termasak pedas juga sebab tak boleh nak lari. Pagi ni Mimie sediakan sarapan NASI GORENG IKAN BILIS SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN.

JOM BELAJAR MASAK NASI GORENG IKAN BILIS SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN

Bagi yang baru baru nak belajar masak ni JOM BELAJAR MASAK NASI GORENG IKAN BILIS SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN untuk isi perut yang lapar tu.

Bahan bahan yang diperlukan senang disediakan. Tumbuk 3 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, segenggam ikan bilis dan 6 biji cili padi. Cili padi tu ikutlah pada tahap kepedasan yang korang nak. Kalau nak pedas lagi tambahlah lagi bilangan cili padi tu. Macam Mimie letak sikit je sebab anak anak pun nak makan. Tumbuk kesemua bahan tu hingga lumat. Jangan terlalu lumat. Agak agaklah ye.

Tumbuk bawang merah, bawang putih, ikan bilis dan cili padi

Tumis bahan yang ditumbuk tadi

Masukkan dua biji telur. Gaul sebati hingga garing

Masukkan minyak biarkan sekejap bagi panas kemudian baru tumis bahan yang ditumbuk tadi. Agak agak dah garing masukkan dua biji telur. Kemudian masukkan garam. Gaul sebati last sekali masukkan nasi dan gaul sehingga bahan tumisan dan telur tadi rata. So, dah siap NASI GORENG IKAN BILIS SEDAP DAN MUDAH DISEDIAKAN. Senangkan nak masak nasi goremg ni. Tak renyah pun!

Last sekali masukkan nasi. Gaul sebati. 


Macam Mimie suka pedas dan hantu pedas so, Mimie taburkan cili padi potong atas nasi goreng tu nak bagi pedas. Bila ngap je tergigit cili pergh nikmatnya! 

Saturday, July 06, 2019

Domino’s Perkenalkan Kad Ekspres Terbaru - Pemegang Kad Jimat Hingga 50%

July 06, 2019 3 Comments
Berpegang teguh kepada slogan, It’s All About You, Domino’s Pizza memperkenalkan Kad Ekspres berwajah baharu pada harga yang amat menakjubkan!

Kad Ekspres Fasa 2 yang berwajah baru ini telah dilanjutkan tarikh luputnya yang kini sah sehingga 31 Julai 2020, bukan 31 Disember 2019. Kad ini boleh didapati dengan potongan harga 50% untuk tempoh terhad sahaja, di mana pelanggan boleh membeli Kad Ekspres pada harga RM30 dan bukan RM60. Manakala, pemegang Kad Ekspres sedia ada juga boleh memperbaharui kad mereka pada hanya RM15, bukan RM30.



Dengan Kad Ekspres Domino’s Fasa 2 ini, peminat piza boleh mendapat pelbagai tawaran VIP di Domino’s sepanjang tahun! Manfaat VIP termasuk tawaran beli 1 percuma 1 piza, beli 1 percuma 1 sajian sampingan terpilih, tawaran istimewa sempena hari lahir, dan tawaran bulanan eksklusif khusus untuk pemegang Kad Ekspres. Untuk tawaran masa terhad bulan ini, tawaran Beli 1 Percuma 1 Piza juga boleh didapati untuk penghantaran, bermula dari 1 Julai hingga 31 Julai 2019.

Di samping itu, pelanggan Kad Ekspres berpeluang membeli piza a la carte dengan potongan harga sebanyak 50% untuk piza saiz Regular, Large dan Xtra Large, tertakluk kepada terma dan syarat. Sebaik sahaja Kad Ekspres diaktifkan dalam talian, pelanggan akan menerima 1 e-Kupon Piza saiz Regular scara percuma, bernilai RM29.90.

Menurut Linda Hassan, Naib Presiden Kanan, Pemasaran, Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura, “Di Domino’s, pelanggan sentiasa menjadi keutamaan dalam operasi kami  dan kami berhasrat untuk menyediakan produk dan perkhidmatan yang bermakna kepada pelanggan kami. Selaras dengan itu, kami dengan sukacitanya melancarkan Fasa 2 Kad Ekspres kami untuk memberi ganjaran kepada pelanggan kami kerana sokongan dan kesetiaan mereka yang berterusan kepada Domino’s Pizza. Kami benar-benar berharap rakyat Malaysia akan merebut peluang ini untuk menikmati piza kegemaran mereka bersama keluarga dan kawan-kawan. Seperti biasa, kami amat komited untuk memberikan nilai yang sebaik mungkin kepada pelanggan setia kami, di samping terus menawarkan produk baharu dan menarik.”

Untuk merebut tawaran hebat ini, pelanggan boleh membeli atau memperbaharui Kad Ekspres mereka di mana-mana cawangan Domino’s, menghubungi talian Domino’s di 1-300-888-333, atau mengunjungi laman web Domino’s, sehingga 30 Julai 2019. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Kad Ekspres Domino’s Pizza Malaysia dan juga promosi lain yang diadakan sekarang, sila ke laman web kami di http://www.dominos.com.my

Monday, July 01, 2019

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

July 01, 2019 20 Comments
KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA | Dilema mak mak bila nak masak mesti ketandusan idea nak masak menu apa untuk keluarga makan kan? Mimie sendiri pun kadang kadang blur nak masak apa. Takkan hari hari nak makan menu yang sama ye tak. Contoh kalau beli ayam. Dari ayam tu sebenarnya banyak menu kita boleh cuba masak.

Kalau beli ayam menu ni mesti Mimie masak dekat rumah : Ayam Masak Lemak Cili Api + Tempoyak, Sambal Ayam, Ayam Masak Kicap, Sup Ayam, Ayam Goreng Kunyit. Pernah juga buat Ayam Masak Asam Pedas tapi tak laku. Seorang pun tak makan. Penyudahnya dak Mimie bantai makan sorang sorang. Nasib baik masak tak banyak. Jadi tu jelah menu yang Mimie rotate masak. Kadang naik jemu.

Try cari resipi  kat Google terjumpa pulak KOLEKSI RESIPI MASAKAN AYAM AZLINA INA yang menarik untuk dicuba. Takkan nak cuba sorang sorang, so, Mimie share dengan korang koleksi masakan ayam yang ada. Sedikit sebanyak membantu bagi korang idea nak masak apa. Kan? 

Selamat mencuba korang! 

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA



 KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

 KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA


KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA



SUMBER : GOOGLE

DISCLAIMER : SEMUA KOLEKSI RESEPI DI ATAS BUKAN HAK MILIL MIMIE. KREDIT KEPADA PEMILIK ASAL RESIPI.