Tuesday, May 21, 2019

Redoxon Double Action Vitamin C dan Zink Sepanjang Hari

REDOXON DOUBLE ACTION VITAMIN C DAN ZINK BEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI | Hai semua! Bulan puasa ni memang akan rasa letih dan mengantuk. Nak buat kerja pun rasa lesu saja, betul tak? Tapi alhamdulillah sepanjang Ramadhan ni, Mimi rasa bertenaga sejak amalkan Redoxon Double Action Vitamin C dan Zink. Kalau terlupa makan memang rasa letih dan mengantuk sangat. 

Sebelum ni memang Mimi amalkan vitamin C tapi lama sangat stop sebab tak serasi. Bila beli online ni faham sajalah risikonya kan. So, sebelum puasa Mimi decide cari vitamin C di Watsons. Bila umur meningkat ni memang kena consume vitamin C. Jadi, Mimi pilih REDOXON DOUBLE ACTION VITAMIN C DAN ZINK BEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI. 


REDOXON DOUBLE ACTION VITAMIN C DAN ZINK BEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI

Semua tahu akan kepentingan vitamin C dalam tubuh badan kita. Redoxon yang Mimi beli ni jenis chewable dan cara makan hisap saja. Memang terasa orange dan masam masam manis tu. Dalam botol ni mengandungi 60 tablet. Boleh tahan sehingga satu atau dua bulan saja. Redoxon ni makan 1-2 tablet sehari. 



Macam Mimi sendiri amalkan Redoxon ni ikut mood. Kadang makan satu tablet kadang dua tablet. Ikut keadaan. 



Redoxon Double Action memgandungi 500mg Vitamin C dan 5mg Zink. 

Vitamin C dan Zink memainkan peranan yang penting dalam proses metabolisma. Sebagai contoh vitamin C sangat penting untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi serta pembentukan badan secara umum.

Zink merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk mengekalkan kesihatan yang baik. 




Redoxon Double Action ni didatangkan dalam bentuk tablet untuk chewable. Ada juga yang jenis rendam dalam air. Ikut mana yang korang suka. Mimi suka yang chewable ni. Harga untuk sebotol Redoxon yang Mimi beli ni RM20. 00++ tak ingat pulak exact amount. Kalau korang nak try Redoxon ni boleh cari di Watsons berhampira . 

27 comments:

  1. glad you sharing this, been looking for this type that is chewable. Now I can let my sis in law to know too, she also like to try this out.

    ReplyDelete
  2. Dah lama k mid guna vitamin redoxon nie..memang elok..sebelum guna nie asyik demam selsema je...sekarang dah kurang kena demam selsema

    ReplyDelete
  3. Pernah makan vitamin ni. Mmg bagus! Nak minum pon senang, beli dekat watson selalu

    ReplyDelete
  4. Rawlins sekarang pun ambil Flavettes sebab terpengaruh iklan kat TV hahaha
    Sekarang di ambang usia senja nie terpaksa ambil supplement agar sentiasa kekal bertenaga dan tidak mudah letih

    ReplyDelete
  5. I used to take redoxon too when I was younger and I can vouch that it really works. Now that I am older I think it is time for me to start taking supplements again. :D

    ReplyDelete
  6. dulu i rajin la amek suppliment sume ni tp skg ya Allah terok tol mls nya hahaha nk kena start blk ni VITAMIN C mmg bagus gler utk skin!

    ReplyDelete
  7. ohh jenis vitamin c chewable mcm ni mmg best kan, seronok mkn hehe. teringat masa zaman budak2 dulu jugk mmg suka betul mkn chewable vitamin c mcm ni. harga redixon ni pon murah jugk la kn nnt boleh tgk2 😊

    ReplyDelete
  8. I took this last year. Not bad and very convenient. It just a bit sweet for me. Good brand and trusted by many.😍

    ReplyDelete
  9. Nak try lah redoxon lepas ni. Harga murah je tu. Lgpun ana mmg consume vit c setiap hari.

    ReplyDelete
  10. Hurrmmm bagusnya tengok produk suppliment ni memang beri tenaga terutama yang kerja kuat di bulan puasa ini hehehehe kita jer yang seram tengok ubat besar macam ni nak telah takut tak masuk wakakkaka...

    ReplyDelete
  11. Murah je harga dia kak. Kita ingat sampai Rm50 sebotol.. Pernah ternampak kat guardian kot. Nanti nak cari juga la. Boleh beli. Sebab dia vitamin C kan. Elok tuk badan.

    ReplyDelete
  12. Tak pernh try redoxon ni.. Nad pun dh lama tak ambil vitamin c ni

    ReplyDelete
  13. Lamanya dah tak makan vit c. Dulu rajin giler amik. Dulu ambil sebab banyak sngat jerawat tap consume vit c jerawat mmg kurang. Tp biasala amik supplement minum air kena berbotol jugak la.

    ReplyDelete
  14. Liez pun ambik vitamin C. Bukan apa dah makain berusia ni badan mcm xcuup vitamin je.. makan pyn xtentu hala khasiatnya... dpt vitamin mcm ni mmg layan sikit..

    ReplyDelete
  15. ray tried the one yg cair dalam air tu. ^^

    ReplyDelete
  16. Bagus ambil vitamin c ni untuk bekalan tenaga yang baik sepanjang berpuasa. Syira pun ada ambil juga.

    ReplyDelete
  17. Pernah dengar pasal vitamin c redoxon ini. Tapi belum pernah try lagi. Should try soon.

    ReplyDelete
  18. I memang taking this also, its good.

    ReplyDelete
  19. Bagus juga kan prepare. Ody utk Raya Ni barulah xpenat beraya

    ReplyDelete
  20. Eh kakak emi pun guna vit c jenama redoxon jugak. Tapi jenis yg larut dalam air tu. Emi guna jenama lain.

    ReplyDelete
  21. Vitamin C memang penting untuk menjaga kesihatan kita ni. Mouse mommy pun mengamalkan Vitamin C intake kat rumah.

    ReplyDelete
  22. Zira tak pernah try lagi, sedap tak

    ReplyDelete
  23. thanks sharing bolehlah pi cari kat farmasi nanti

    ReplyDelete
  24. I baru start makan Redoxon ni. I beli perisa blackcurrent. Sedap!!

    ReplyDelete
  25. airah memang ada amalkan vit c tapi tak pernah cuba redoxon lagi.ramai jugak makan yang ni kan.nak cuba jugak la nanti

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.