Wednesday, January 02, 2019

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL x ALTHEA

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL x ALTHEA | Hai semua ! Selamat tahun baru. Semoga hari ini baik baik saja buat korang semua. Stay in positive circle! Tahun baru mesti semua segala galanya baru. Macam tu juga dengan wangian yang Mimi pakai. Sebelum ni Mimi setia dengan perfume tau. Tak pernah cuba body mist pun. 



Tapi kan sejak bulan lepas Mimi cuba satu haruman baru body mist iaitu STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL x ALTHEA. Disebabkan dah biasa dan serasi dengan perfume bila cuba body mist baru dari Althea ni memang agak risau nak pakai sebab takut tak menepati piawaian yang ditetapkan.... Hah gitu!! 

Body mist ni merupakan body mist pertama Althea berkolaborasi dengan pelakon popular Indonesia Titi Kamal. Titi Kamal merupakan pelakon dan ikon kecantikan tau korang. Antara filem popular lakonannya ialah Ada Apa Dengan Cinta. so, dah kenalkan siapa Titi Kamal? Disebabkan Titi Kamal ni ikon kecantikan, jadi,  tak mustahillah beliau sangat menitikberatkan kualiti yang ada pada Stay Fresh Body Sparkling Mist. 



Masa mula mula sembur tu Mimi macam tak berapa ngam dengan baunya sebab macam kuat sikit baunya. Yela sebelum ni Mimi dah biasa dengan perfume yang baunya soft dan tak terlalu kuat baunya. Tapi kan bila dah pakai lama lama eh eh lembut saja baunya tau. Terus jatuh cinta dengan STAY FRESH BODY SPARKLING MIST BY TITI KAMAL x ALTHEA ni tau. Terus dah sembur nak sembur lagi. Bau memang kekal dari pagi sampai petang kalau korang sembur terus di bahagian nadi korang .

STAY FRESH BODY SPARKLING BY TITI KAMAL x ALTHEA




Mesti korang nak tahu kan kandungan body mist ni yang wangi ni kan. Kandungan bahan utama yang terdapat dalam body mist ialah:

❤️ Damask Rose Water - memastikan kulit sentiasa terhidrasi dan memberikan aroma yang lembut serta wangi

❤️ Orange Flower Extract  - menyegarkan semula kulit dan memberi perasaan yang menyenangkan

❤️ Elder Flower Extract  - menyejukkan dan melegakan kulit serta memberikan aroma yang selesa



Patutlah aromanya wangi dan lembut saja rupanya ada mengandungi air mawar dan ekstrak bunga orange dan peach. 

Pendapat Mimi memgenai Stay Fresh Body Sparkling Mist pula, so far, Mimi pakai body mist ni memang best dan rasa wangi je sepanjang hari. Baunya memang unik tau. Anak anak Mimi pun suka bau body mist baby sulung Althea ni. Jangan tak tahu, Mimi pun dah repeat order tau body mist. Sempat grab masa promo Buy 1 Get 1. Setakat ni Mimi ada stok 4 botol dekat rumah. 



Lagi satu apa yang best pasal body mist ni mudah dan boleh di bawa ke mana mana saja sebab saiznya yang sesuai untuk disimpan di dalam handbag. Kira friendly user lah. Ringan dan tak membebankan pun. 

Hopefully after this Althea akan berkolaborasi dengan artis lain pula untuk keluarkan produk seperti perfume ke atau barangan mekap kan. Why not berkolaborasi dengan Dato' Sri Siti Nurhaliza ke kan memandangkan beliau merupakan ikon kecantikan dan usahawan yang berjaya selain dari menyanyi . Betul tak? Confirm lagi meriah dan mendapat sambutan hangat gitu! 




Okey buat korang yang tertanya tanya harga body mist, meh Mimi nak bagitahu korang berapa harganya. Harga sebotol body mist ni ialah RM35.00 (100ml). 

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST ni merupakan salah satu produk eksklusif Althea tau korang. Setiap pembelian produk eksklusif Althea ni akan dapat free shipping dengan masukkan kod PBSHIP. Korang yang nak dapatkan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni boleh dapatkan terus di link bawah:


33 comments:

  1. bau dia mmg sweet and fresh! myra pun suka!

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  2. Sparkling mist ni memang best sekali... suka sangat bau wangikan!

    ReplyDelete
  3. bau dia best.. harum dan lembut je.. rasa segar bila sembur kat badan kan.. nak pulak lepas mandi sembur.. fuh bau segar aje .. sebab aroma bunga dna buah tu menenangkan

    ReplyDelete
  4. Awat ramai sgt org promote product ni.. nnt nak try jengah jengah jugak laaa

    ReplyDelete
  5. tengok botol pun dah tahu nampak fresh. tahniah kpd owner kerana keluarkan produk macam ni. kaum hawa mesti suka kan?> boleh recommend pada mak dan adik2 nanti

    ReplyDelete
  6. Sparkling mist ni akak bawak kemana2..kejap2 akak sembur..best bau dia..kadang balik dari ffood court bau food court lekat kat baju kan...sembur...sampai kawan2 opis pun panya pakai perfume apa..but lepas mandi memang wajib pakai

    ReplyDelete
  7. macam macam jenis mist yang ada di pasaran sekarang ni kan? saya pernah cuba satu not bad. mungkin bleh try yang ni plak

    ReplyDelete
  8. Alamak macam best je. Tak pernah tahu pasal body mist. Bila tengok entry awak baru tahu. Thank you for sharing!

    ReplyDelete
  9. Huda pun dah jatuh cinta dengan bau body mist terbaru dari Althea ni. fresh jer lepas pakai ni. Huda pun rekemen adik2 beli, sebab harga mampu milik

    ReplyDelete
  10. Mya dah lama teringin nak pakai body mist. Mesti best bau extract oren dgn peach tu ya.

    Jemput join giveaway :)
    http://www.myarosli.com/2019/01/birthday-giveaway-by-mya-rosli.html

    ReplyDelete
  11. Sis pun dah pakai dah, and sekarang dah beralih tangan pulak..hehehe. Anak sis le..suka pulak dia dengan body mist ni, wangi katanya...nampak gaya kalau dah habis kena beli lagi le ni..nasib baik harga dia harga mampu milik..:D

    ReplyDelete
  12. dah banyak jugak baca pasal bestnya mist dari Althea nih..katanya memang wangi dan menyegarkan...packaging pun comel memang sekali tengok terus berkenan nak cuba...

    ReplyDelete
  13. Saw so many reviews on this product. So sure it must be a good body mist. I like body mist a lot. It will refresh whenever i feel dull.

    ReplyDelete
  14. Rawlins suka dengan bau ros bila Rawlins sembur di dalam bilik tidur time nak tidur - memang nyaman dan rasa tenang je. Tidur pun bahagia dan bangun dengan senyuman.

    ReplyDelete
  15. Wahhh.... Paling suka Rose tu! Tentu bau nya romantis sangat kannnn? Ramai gak cakap produk Althea ni bagus. Packaging pun menarik, senang buh dalam handbag jer, Harga pun mampu beli. Nak pi beli laaaaa

    ReplyDelete
  16. Wah banyak betul review pasal althea produk ni sekarang kan? Memang kena cuba ni!

    ReplyDelete
  17. Mesti fresh je rasa bila spray produk ni kan? First time tahu pasal produk ni. Interesting. Banyak produk althea yang bagus bagus. Nice info

    ReplyDelete
  18. Suka sangat stay fresh body sparkling ni..bau sedap sangat..tennag je bila pakai..memnag wajib pakai lepas mandi..sembur-sembur..laki bau pun sedap je..hehe

    ReplyDelete
  19. Suka juga pakai body mist Althea ni. Campuran bau buah dan bunga yang harum dan fresh!

    ReplyDelete
  20. Suka dgn bauan dia.. Ada guna..best sbb campuran buah dgn bunga

    ReplyDelete
  21. Botol dia cute sgt..pink plak tu..bau pun sedap n fresh

    ReplyDelete
  22. Sedap bau dia kan...kami letak dlm beg..sng..bau wangi selalu

    ReplyDelete
  23. Banyak rakan-rakan saya sudah pakai body sparkling mist ini. Memang baunya nyaman dan wangi. Selain itu, memang mudah untuk dibawa ke man-mana juga kan. :)

    ReplyDelete
  24. sekarang ni memang Rose letak satu dalam beg. suka bau dia. tak rugi beli lagi hari tu, buat stok :)

    ReplyDelete
  25. Be feminine dgn Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist, mouse mommy pun sembur skali je dah memadai. Harum passion fruit dan bunga ros!

    ReplyDelete
  26. Kita suka giler dgn bau dia..mmg kne dgn citarasa kita sbb bau dia bau fav perfume kita.. Dhlah murah.. Wangi.. Aduuhh

    ReplyDelete
  27. Tau takpe.. Lembut je bau dia.. Harum mewangi. Lepas mandi mesti pakai.. Harga pun murah je

    ReplyDelete
  28. so many ppl posted about this, must be a good product ya! yes i love rose scent too, so this mist should be very uplifting for my mood!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  29. Yeah! this is one of my favourite body mist also

    ReplyDelete
  30. this bdy mist looks interesting. i also wanna check out this soon!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.