Mimi Azirah
Showing posts from June, 2016Show All
Kelahiran yang Dinanti : Muhammad Adhwa Faris bin Mohd Fadeli
Pin it

Assalamualaikum... Alhamdulillah akhirnya berakhir penantian Mimi dan encik suami. Kelahiran anak ketiga kami sangat istimewa. Menantikan kehadiran dia pelbagai ujian dan dugaan kami lalui. Syukur setiap ujian yang diberikan kami lalui dengan redha. Dan pengakhiran ujian itu kami diberi hadiah yan…

More>>

*APA ITU DIFTERIA* Penyakit yg disebabkan oleh bakteria corynebacterium diphteriae dan boleh membawa maut *CARA JANGKITAN* ~ Tersebar melalui titisan respiratori apabila bersin, batuk atau bercakap. Ia juga boleh merebak melalui sentuhan *TANDA DAN GEJALA* • Sakit tekak • Demam panas • Batu…

More>>
Difteria : Keradangan Sekitar Tekak dan Bengkak Leher
Pin it

Assalamualaikum... Alhamdulillah hari nih kita dah masuk 18 Ramadhan. Sekejap sungguh masa berlalu kan? Hari nih Mimi ada terbaca pasal penyakit Difteria yang sibuk diperkatakan ketika ini. Setakat ini sudah melibatkan dua kematian yang berpunca daripada Difteria. Mungkin penyakit merupakan satu …

More>>
Isu Vaksin : Imam Muda Ammar Cetuskan Kontroversi
Pin it

Assalamualaikum... Isu Vaksin : Imam Muda Ammar Cetuskan Kontroversi Bila Mimi baca status yang Imam Muda Ammar up di wall beliau Mimi tak tahu nak cakap apa. Tapi secara peribadi Mimi rasakan kata kata beliau agak angkuh di situ. Ya, beliau cuma nak orang orang yang menerima vaksin hormat…

More>>
Resipi : Biskut Sarang Semut
Pin it

Assalamualaikum... Kali nih Mimi nak share resipi biskut sarang semut pulak. Biskut nih memang favourite Mimi selain biskut Mama Carey. Kalau makan setakat satu dua tuh tak cukup kena makan banyak baru cukup. Sebalang pun boleh hadap tau.  Okey jom tengok resipi cara nak buat biskut…

More>>
Resipi : Biskut Cornflakes Nestum
Pin it

Assalamualaikum... Bulan puasa nih kemain rancak update blog nak share resipi biskut raya. Padahal sebelum nih kemain bersawang blog...hahaha... Alang alang dah ada idea nak update entry baik buat terus. Sementara mood R ada. Kalau datang si M habis semua apa pun tak jadi. Kelmarin Mim…

More>>
Resipi : Cornflakes Madu
Pin it

Assalamualaikum... Bila mood Ramadhan datang dah sah sah entry blog mesti berkaitan menu iftar, tempat tempat menarik yang menawarkan pakej iftar,resipi - resipi biskut raya dan seangkatan dengannya. Walaupun dah ramai update resipi biskut raya Mimi pun tak nak ketinggalan update jugak...K…

More>>
Jubah Dania (Ibu) Damia (Kanak-kanak) : Jubah Sedondon Ibu dan Anak
Pin it

Assalamualaikum... [Update terkini] Jubah sedondon ibu dan anak.Koleksi teebaru dari Nuri...Jom cuci cuci mata tengok koleksi jubah yang ada...Nampak sedondon dengan anak time raya nanti... Bukan saja boleh dipakai time raya saja tau korang. Pergi berjimba jimba ke pergi kenduri ke pun boleh nam…

More>>