Mimi Azirah
Showing posts from 2015Show All

Assalamualaikum.. Seperti semua sedia maklum, hari nih merupakan sambutan Hari Ibu. Kalau tengok dekat timeline FB penuh dengan ucapan untuk para ibu. Tapi sebagai umat Islam adakah kita dibenarkan menyambut Hari Ibu dan Bapa? Jom sama sama baca info yang saya dapat dari web Mufti Wilayah Perseku…

More>>
Rakaman Program Cinta Ilmu TV Al Hijrah
Pin it

Assalamualaikum... 16hb bulan lepas pejabat saya ada buat rombongan Cik Kiah ke TV AL Hijrah. Nih merupakan program tahunan anjuran Bahagian Agama dan Kaunseling Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan.. Kami bertolak ke sana pukul 12.00 tengahari. Perjalanan ke TV Al Hijrah…

More>>

Assalamualaikum... Jumaat baru baru nih saya masak Nasi Ayam Karamel. Dari sehari ke sehari nak buat tapi asyik duk tangguh. Kepala otak jenuh fikir tak manis ke tak manis ke..Maklumlah iolz tak suka sangat manis manis nih. Untuk puaskan hati, Jumaat hari tuh terus buat. Tak payah banyak bunyi…

More>>
Throwback Engagement Day : Cuya dan Zul
Pin it

Assalamualaikum... Alhamdulillah tanggal 21 Februari lepas adik saya nombor 3 selamat bergelar tunangan orang. In shaa Allah 26 September 2015 majlis dia pulak. Majlis pertunangan adik saya tuh buat dekat rumah nenek dan majlis pun ringkas ringkas jer...   Kami 3 beradik yang berlainan muka …

More>>
Throwback : Sambutan Hari Lahir Aina
Pin it

Assalamualaikum... Start from today, memang korang baca cerita throwback saya jelah..Siapa suruh diam seribu bahasa kan..Sekarang rasalah kejenuhan jari jemari menaip...Mungkin ada yang ingat dan ada yang lupa..Mungkin ada yang perasan bila saya update kat FB. Bulan Januari lepas iaitu 4 bul…

More>>
Kek Frozen Sempena Hari Lahir Auni
Pin it

Assalamualaikum... Alhamdulillah semalam 05 April genap umur Auni 5 tahun. Sekejap saja masa berlalu..Terasa macam baru je lahirkan dia...huhuhu... Sempena birthday dia, Auni request nak kek Frozen. Ermmm.... nak tempah mau cecah RM60++..Nak buat memang malas..Nak nak dalam keadaan ma…

More>>
KEISTIMEWAAN CMD - 1001 KHASIAT
Pin it

Assalamualaikum... Hari nih saya nak cot cet tentang satu produk yang menjadi sebutan dan pilihan ramai iaitu CMD. Korang pernah dengar tak pasal CMD nih?? Kepada yang tak pernah dengar tuh,saya nak share dengan korang kebaikan dan khasiat CMD nih. Untuk pengetahuan korang,CMD bukan …

More>>
Pelajar Takkan Ponteng Sekolah Jika
Pin it

Hahaha... Kemain cikgu cikgu sampai ketua pengawas semua retis hensem dan cantik2..Pelawak pun tersenarai..

More>>
Resipi Biskut Tiramisu Kastard
Pin it

Assalamualaikum... Kali nih nak share dengan korang resepi yang sedap dan mudah nak disediakan. Sekali buat mesti nak buat lagi....Saya dah tiga kali buat. Memang sedap..Anak anak sampai makan berkali kali lah. Terliur tak?terliur tak??Memang sedaplah korang..Serius tak tipu.Makan time s…

More>>
Whiteboard dan blackboard untuk Aina dan Auni
Pin it

Assalamualaikum... Saya ada belikan untuk puteri puteri saya satu permainan education iaitu whiteboard and blackboard. Saya beli dengan blogger pinkymomma.com atau kak Diya...Dia memang jual barang permainan bayi sampai lah kanak kanak...Harga yang ditawarkan pun murah jika dibandingkan dengan ha…

More>>
Kulit Cantik,  Bersih dan Sihat dengan EPHYRA SKIN BAR
Pin it

Kulit Cantik, Bersih dan Sihat dengan EPHYRA SKIN BAR | Alhamdulillah hari ini genap sebulan saya menggunakan Ephyra Skin Bar. Syukur ke hadrat Ilahi kerana memberi saya peluang untuk mencuba satu lagi produk keluaran Ephyra iaitu Ephyra Skin Bar hadiah yang saya dapat sebagai salah seorang pemen…

More>>
Nurraysa Beauty Collagen Whitening dan Anti Aging Series
Pin it

STICKY POST 24 JAM SILA SKROLL BAWAH UNTUK ENTRY BARU Assalamualaikum... Nak share dengan kawan kawan semua tentang produk yang menjadi sebutan kini iaitu produk Nurraysa buatan muslimah sendiri...Alhamdulillah berpeluang sekali lagi review salah satu produk Nurraysa. Beli umur dah cecah…

More>>
ResIpi Puding Roti yang mudah dan sedap
Pin it

Nak share dengan kawan kawan resipi puding roti yang sedap mabeles. Lama tak on blog sekali dah on berlambak lambak entry nak publishnya hoi...Tapi kena juga publish ikut turn...Rindu sangat dekat blog...Bila bercuti lama nih balas dendam nak update semua cerita...Banyak tau nak share dengan koran…

More>>