Mimi Azirah
Showing posts from June, 2014Show All
Gulai ayam yang simple dan sedappppppppp sangatttttt (^_^)
Pin it

Gila kentang punya sedap gulai ayam saya masak semalam..Bukan nak puji diri sendiri tau korang tapi memang kenyataan. Nak nak guna pulak rempah gulai dan rempah masak cap bunga rose...Lagggggiiiiii bertambah sedapppp..Kak Ina saya faham keterujaan akak bila cakap masakan akak sedap guna rempah gula…

More>>
Rempah Gulai Cap Rose dan Rempah Masak Cap Rose
Pin it

Semalam jiran saya bagi bungkusan tau. Ingatkan apalah..Bila tengok bungkusan tuh saya dah dapat agak daripada siapa. Rempah gulai dan rempah masak cap bunga rose yang saya kirim daripada kak Ina a.k.a blogger IntaNBerliaN . Ada dua bungkus rempah gulai dan sebungkus rempah masak yang sa…

More>>
Menu Berbuka : Kurma Frozen Blended
Pin it

Assalamualaikum... Hahh...Kemain tajuk ahkak...Menu berbuka ngko..Padahal puasa pun belum...Baru bulan Syaaban Mimie oii..Ahhh..Ado ahkak kesah??Tak salahkan share resipi dengan kawan kawan... Sebab apa tau saya buat tajuk macam tuh..Sebab mulai hari nih saya akan share dengan korang resipi res…

More>>
Kerana Terpaksa Aku Relakan
Pin it

Sekarang nih kan tengah hot drama kat tv3 Kerana Terpaksa Aku Relakan lakonan Amar Bahrin dan Izreen Azminda..Disebabkan tak sabar saya pinjam novel ofismate....Penat lah nak tunggu kat tv punya cerita. Baca novel puas hati kan... Kawan saya betul betul menghayati novel nih. tau...Tengoklah ke…

More>>
10 Petua Jadi Suami Mithali
Pin it

More>>
Cara makan hati unta untuk penghidap sesak nafas,semput,asma
Pin it

Saya dapat hati unta dari ofismate tadi. Sebab saya batuj tjen semput. Dia dapat pun daripada kawan dia. So,dia pulak bagi kat saya..Korang pernah makan atau tahu cara nak makan hati unta nih..Saya ada jugak google tapi al semput betul line nih...Sakit jiwa ajer... Nih la hati unta tuh korang.…

More>>
Wahai Lelaki
Pin it

P/S - jangan pulak bila isteri buat silap sikit dan kurang beri perhatian,suami ambil kesempatan cari perempuan lain...Alasan sunyi atau kurang perhatian...Jangan buat macam tuh...Salah tau...Sekali hati terluka,walaupun dah sembuh parut tetap ada.. .

More>>

Assalamualaikum... Korang saya nak tanya kot kot korang pernah alami situasi macam saya lalui sekrang nih...Malam tadi saya tak boleh tidur tau sebab telinga berdengung. And guess what??Saya boleh dengar jelas degupan jantung saya. Mungkin nampak pelik tapi tuh yang saya hadapi sekarang. Dan kelu…

More>>
Tips Memilih Warna dan Corak Pakaian Mengikut Tubuh
Pin it

More>>

ENTRY AUTOPUBLISH Assalamualaikum.... Nak share dengan korang beberapa punca anak menjadi biadab..Hasil bacaan saya dari buku yang ditulis oleh Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah yang bertajuk Menangani Anak Biadab. Kali nih saya share dengan korang 1 punca anak menjadi …

More>>

ENTRY AUTOPUBLISH Nak share korang tip yang ketiga pulak dari buku 365 tip sihat gaya Rasululllah.... Kali nih nak share cara tidur yang disarankan oleh Rasulullah S.A.W... Nabi memberikan panduan cara tidur yang betul kepada umatnya kan. Jadi sebagai umat Nabi Muhammad why not kita ik…

More>>

Sebelum nih saya cerita dengan korang yang saya buat fisio pakai baju kurung aje kan. Hahh,kali nih dah siap siap bawak seluar dari rumah ok... Fisioterapi kali nih saya buat cycling dan lutut kena karennnnn...Tapi bukan karen yang boleh bikin mati tuh tak...Tapi rasa karen tuh macam denyut nadi …

More>>