Mimi Azirah
Showing posts from March, 2014Show All

Rasanya korang tahu kan puan blog sakit gusi. Memang bengkak dan salit bila tekan bawah rahang. Kawan saya ada petua untuk kurangkan sakit dan bengkak gusi tuh... Caranya korang ambik bunga cengkih tuh korang pecah pecahkan sikit lebih kurang lepas tuh letakkan kat gusi yang bengkak dan sakit tuh…

More>>
Shawl halfmoon glitter : Hadiah Top Komen
Pin it

Assalamualaikum... Pagi pagi sampai office nampak sampul putih size A4 atas meja..Pelik jugak sape bagi surat kat dak Mimie kan..Sekali tengok tulisan ai tak cam..Tengok belakang sampul OMG terus lebar senyum ai...hahaha Kak Ina thanks for the beautiful pinky glitter halfmoon shawl...Saya su…

More>>
Jangan silap menilai anak (^_^)
Pin it

Bukan niat nak riak ke apa ke kat korang. Saya percaya dan yakin anak korang ada yang lagi bijak dan keletah. Semua budak bijak kan. Cuma saya nak share rasa sedih dan terharu saya pasal Aina. Betapa lekanya saya betapa silapnya saya menilai...Walaupun dah 4 tahun saya masih anggap Aina anak yang m…

More>>

Hai korang!  Korang pernah mengalami situasi berdepan dengan orang spesis berkira atau senang kata kedekut lah...Bukan nak mengata bukan nak mengeji tapi ini realiti. Kena celik mata bukak minda...Kenapa perlu berkira atau kedekut?? Mungkin alasan orang jenis nih sebab nak berjimat. Okey p…

More>>
Kaum wanita tutup lah aurat walau dalam apa jua keadaan
Pin it

More>>

Assalamualaikum... Hari nih saya nak share dengan korang apa itu trypophobia. Kenapa tiba tiba saya update entry pasal trypophobia nih?Mimpi apa malam tadi dak Mimie nih kan..Tetiba aje.. Hahhh al kisahnya malam tadi saya berwassup bagai dengan adik yang no.3..Dia bagitahu yang dia fobia pada l…

More>>

Sebelum nih saya pernah share dengan korang pasal lutut saya keluar dari kedudukan asalkan. Tak tahulah kenapa lutut saya nih suka main cak cak dengan saya. Bajet nak main kejar kejarlah kan tuh yang ikut suka dia nak lari sana lari sini... Disebabkan lutut nih suka sangat main lari lari, so, …

More>>
Kek pisang yang sedap dan lembut
Pin it

Malam tadi saya dengan incik hubby bertungkus lumus menyiapkan projek kitorang iaitu membaking kek pisang. Sebenarnya incik hubby teringin nak makan kek pisang. So, tak nak hampakan permintaan incik hubby kena buat lah kan. Mula mula memang saya nak buat sorang sorang tapi incik hubby datang …

More>>
Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 4
Pin it

Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 1 Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 2 Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 3 Sesiapa yang tak sempat baca cerita cerita lepas klik aje link link kat atas ye... Lepas dah pusing pusing melawat RTM kitora…

More>>
Sizzling Chicken Chop
Pin it

Semalam keluar dating dengan incik hubby kat Giant Senawang...Singgah lunch dekat food court..Saya makan Sizzling Chicken Chop...Harga RM 9.90...Kira saya puas hati lah memang sedap nak nak makan time hujan...Perghh nikmat tak terkata...

More>>
Langkah langkah yang perlu dititikberatkan ketika jerebu
Pin it

Assalamualaikum... Sebelum nih banjir sekarang jerebu pulak..Sana sini jerebu..Ada yang bacaan ipu dah sampai tahap teruk dan tak sihat. Anak anak demam, batuk, selsema jangan cakaplah...Bukan kata anak anak, mak ayah pun ada yang tak sihat jugak kan.. Bila jerebu nih kita kena lah alert menjag…

More>>
Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 3
Pin it

Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 1 Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 2 Sambung lagi pasal lawatan ke RTM..Nak tahu cerita yang lepas lepas korang just klik link link kat atas nih ye...Lepas kitorang di bawak ke semua konti radio kitorang di bawa pulak ke …

More>>
Sambal remis dan remis masak masam manis
Pin it

Hasil pencarian remis Ahad lepas...Yang atas saya buang cengkerang dan buat sambal. Yang tak buang cengkerang saya masak masam manis.. Walaupun dah habis tetap terbayang bayang kesedapan remis nih...

More>>
Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 2
Pin it

Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 1 Hari nih sambung lagi pasal lawatan ke RTM..Lepas kitorang diberi taklimat oleh Puan Azizah, beliau bawak kitorang pusing ke konti konti radio. Sebelum nak ke konti konti radio Puan Azizah tunjukkan logo RTM dari dulu sampai sekarang tau.. …

More>>

Assalamualaikum... Semalam di saat kita bergembira ada perkhabaran duka yang kita terima. Kehilangan MH370 yang menjadi misteri. Bukan hanya di Malaysia saja yang kecoh tetapi seluruh pelosok negara...Seramai 239 mangsa termasuk crew di dalam pesawat tuh... Allahuakbar..Subhanallah..Astaghfirul…

More>>
Cheese Cake Leleh
Pin it

Siapa yang tak meleleh tengok gambar gamabr kat bawah nih jangan angkat tangan..hahaha...Sekarang nih selain daripada buat business jual bedak sejuk Azza, saya jual kek jugak..Tapi COD area berhampiran lah kalau jauh takkan nak pos rosak kek ai buat tau...Penat Senah buat.. Kat bawah nih antar…

More>>