Wednesday, May 08, 2013

Temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N27

Assalamualaikum....

Syukur padaMU Ya Allah.....

Walaupun saya terpaksa tolak dua kursus yang datang sekaligus kerana tarikh yang sama namun saya anggap tuh semua bukan rezeki saya. Mungkin rezeki saya kat tempat lain. Saya dapat dua kursus minggu depan iaitu Kursus Microsoft Publisher (14-16 Mei) dan Kursus Gaji, Elaun dan Kemudahan(13-16 Mei)....Dan dua dua kursus nih terpaksa saya tolak sebab pada 15 Mei saya ada temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N27.....So,banyak persediaan saya kena buat...Saya akan buat yang terbaik...Kawan kawan tolong doakan saya ye..

Kawan kawan yang ada buat permohonan jawatan nih bolehlah check kat laman web SPA...Korang boleh klik kat SINI.

Nota kaki* Saya berdebar debar nih.....Takut ada, cuak pun ada, gemuruh pun ada...

42 comments:

  1. Assalamualaikum kak mie. semoga berjaya ya. insyallah jika ada rezeki kak mie akan dapat jua :)

    ReplyDelete
  2. Gud Luck Mimi...semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. akak doakan semoga berjaya n dpt jwb soalan temuduga ngn lancar, takpe tolak kursus tu utk bnda yg lbh penting

    ReplyDelete
  4. saya pun dapat... tapi yang ni ad ujian kecergasan jugak ke?

    ReplyDelete
  5. tahniah..kawan sy pun dpt gak intebiu nih..semoga berjaya

    ReplyDelete
  6. tahniah mimie... buat yg terbaik ye! semoga berjaya!

    ReplyDelete
  7. gudluck kak..moga2 berjaya..gred 27 tu..hee

    ReplyDelete
  8. gud luck ye...

    ReplyDelete
  9. salam... tahniah berjaya tuk temuduga... boleh x nanti awk kngsikan pengalaman temuduga sb sy pn dpt pnggilan temuduga 22hb... soalan2 pe yg ditnya nanti, preparation pe yg kne bt...

    ReplyDelete
  10. good luck Mimi..buat yg terbaik masa temuduga nanti ya..:)

    ReplyDelete
  11. salam,,, kite pun dapat intrvw yg same.. memg nervous and xtw ape patot study... lg dekat lg cuak...

    ReplyDelete
  12. gud luck mimie..semoga ade rezeki di situ..amin3..;D

    ReplyDelete
  13. congrats, sy pun dapat sama...interview 12Jun... kalau same date boleh gak buat kawan nati...ni sorang2 la nampaknya

    ReplyDelete
  14. tahniah... same la kite, saya 21 mei.. nt leh tak kongsi sedikit maklumat ape yg di ty mase temuduga... risau2 hehe...

    ReplyDelete
  15. Salam mimi..Tahniah Mimie...In Shaa ALLAH akak doakan mimi berjaya ya..ameen

    ReplyDelete
  16. gud luck mimie..kalo ade rezki x kemana kan..lya dh pnh g interview jawatan n thn 2009 dulu.. huhu.xde rezeki, sbb xdop kabel.. hehe

    ReplyDelete
  17. salam nini,

    Tahniah dpt panggilan temuduga N27 tu..saya pun dpt jugak tp 30 may nnti..nnti kongsikan pengalaman ye..cuak juga ni (sambil study apa yg patut pasal kerajaan) hihihi ;)

    All the best and gut luck

    ReplyDelete
  18. tahniah,tlg kongsi pengalaman temuduga sb sy pn dpt pnggilan temuduga pd 28hb ni.semoga anda berjaya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ngn saya..awk interview kat mne?

      Delete
    2. Klu kat kl leh g sma...hihi

      Delete
  19. semoga berjaya kak mimiii :)
    kak mimi mesti boleh punyaaa

    ReplyDelete
  20. good luck mimie... adik ipar baru lepas interview kt penang hari selasa baru nih.. 40 minit jugak dia kena..huhu.. isu-isu semasa kena tau la ek.. pa2 pun good luck yer..

    ReplyDelete
  21. ya ALLA< yui dpt gak kak..cuak sgt.. dah settle leh la kongsi pglmn =)

    ReplyDelete
  22. same la..ape nk study ni..x reti la psl isu semasa nih..adoi

    ReplyDelete
  23. 30 may intrview katne...

    ReplyDelete
  24. Salam.. good luck interview nanti..
    Saya pun interview jgk nanti..
    awak dapat 52 pengerusi kementerian/jabatan..
    saya plak 49 pengerusi kementerian/jabatan...

    ReplyDelete
  25. Gud luck..saya pun dapat jugak..sama-sama kita usaha..:)

    ReplyDelete
  26. GUD LUCK..MUDA 7 TAHUN DARI KAK BUI RUPANYA MIMIE NI..

    ReplyDelete
  27. Salam, saya tgh mencari info Soalan tag n27. Kacau x kebenaran mohon maklumat Soalan di Tanya penemudga.. Dari zam

    ReplyDelete
  28. hai awak..tgh cari2 tips cth soalan ni.. i pun kena panggil tapi i temuduga di wisma negeri sembilan . tarikh i 16/5 ni.. nanti share2 k .. tips nyer..

    - Mr.J

    ReplyDelete
  29. tahniah mimie.. dulu kak ina setiap kali nk tmuduga, mesti berdebar..

    ReplyDelete
  30. Kalau Penemubual Wanita ke atas Wanita , siaplah calon perempuan tu.. ada yg menangis beb.. Jom baca kisah temuduga i dan sedikit tips pada 16 Mei 2013 ..

    Mr.J mendapat info bahawa penemubual bilik adalah 2 orang wanita , jadi hati Mr.J sedikit lega kerana selalunya penemubual wanita lebih senang dan reaksi mereka lebih 'girang' jika menemubual calon lelaki , bukan apa dah lumrah dunia bak kata mat salleh 'Magnet' diantara lelaki dan wanita . Patutlah calon wanita kena soal kaw kaw .. isk isk..

    ReplyDelete
  31. wahh .. yana sdg menanti giliran ... nebess jgk nie :)

    ReplyDelete
  32. Saya pun dah pergi interview last week.... interview BM je..xkena speaking bi pun..but depend on interviewer jgk kot...antara soalan yg sy ingt lg kena tanya;

    1) perkenal diri secara ringkas
    2) nama2 menteri 2013
    3) isu semasa-pendapat mengenai pru13
    4) tugas penolong tadbir
    5) polisi kerajaan
    6) perlembagaan kerajaan
    7) sanggup xkerja luar dari semenanjung malaysia

    kalau ada yg interview lambat lg & tak tau nak prepare apa..saya suggest korg boleh cuba tengok panduan temuduga kerja kerajaan, contoh soalan dan byk lagi kat link nie --->http://goo.gl/aj6lk

    ReplyDelete
  33. saya siti sya dpat jgk 31/5 berdebarnyer

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.