Wednesday, November 07, 2012

Family Day ~ Pulau Pangkor (Part 1)

Assalamualaikum.....

Hari nih saya nak update entry pasal Family Day kat Pulau Pangkor.....Sambil sambil tuh saya gagah membalas jejak kawan kawan....Sangat banyak komen yang saya dapat dan kena terjah dengan penuh rasa tawadhuk....huhuhu..mengeletar jari jemari nih hah....

Saya nak cerita hari pertama pergi ke Pulau Pangkor dulu....Ikut pada tentatif semua staf BAKA kena berkumpul pukul 8.30 pagi di perkarangan BAKA. Tapi saya terlewat sepuluh minit sebab Aina buat perangai....Kitorang bertolak pukul 8.45 pagi...Bila dah duduk lama dalam bas takde aktiviti sangatlah...Cuma saya nak cerita masa dalam perjalanan tuh Aina tetiba menangis sambil pegang perut...Dia duduk kat atas riba saya. Saya duk picit picit perut dia sambil urut urut...Dia pun dah okey tak nangis lagi...Lepas tuh kan tetiba saya rasa panas semacam jer. Rupa rupanya Aina dah kencing atas saya. So, saya  tukar baju dan seluar dia dan seluar saya kat Petronas...Nasib baiklah saya bawak banyak bawak baju spare....Sabar jelah kan....


Nih baju yang Aina pakai sebelum kejadian mengencing kat Ummi dia...hahaha


Masa nih dia dah tukar baju....Secara otomatiknya baju Auni pun bertukar.....tengoklah bukan main seronok dia main dalam bas....

Kitorang sampai kat Marina Bay lebih kurang pukul 3.30 petang...Pemandu ikut jalan jauh tuh yang lambat sampai.....Sementara tunggu turn naik feri pukul 4.00 petang, aktiviti bebas lah kan....


Masa nih Auni bukan mains seronok lagi berjalan sana sini. Mulut comot sebab makan chipsmore....yang penting nampak kamera kena pose ye...


Dengan officemates + wife officemates....Gambar gelap sebab membelakangkan cahaya....



Masa nih kitorang dah naik feri...Dari Marina Bay ke Pulau Pangkor makan masa 15 minit je nak sampai....


Alhamdulillah selamat sampai Pulau Pangkor.....

Nota kaki* Nanti saya update entry Pulau Pangkor part 2 lak....Nak terjah rumah kawan kawan sampai lebam...

20 comments:

  1. bestnya...
    tak pernah pi pulau pangkor

    ReplyDelete
  2. bestnyer g pangkor..tak hujan ker kat sana

    ReplyDelete
  3. seronoknya .. cuaca disana ok ke dik .. sbb skrg nie tgh musim tengkujuh kann ;)

    ReplyDelete
  4. syok kan beli banyak2 sotong gula

    ReplyDelete
  5. hehehe sempat lagi aina bagi "perfume"kat ummi die :-)

    bestnye family day kat pangkor..

    ReplyDelete
  6. akk nnti ltk pic p.pangkor byk2..next year leh g cm ni.

    ReplyDelete
  7. eiqa kadang2x keliru P.Pangkor dekat mne, ehhee
    Aktif dia lepas tukar seluar, hiihii

    ReplyDelete
  8. hahaha..mesti panas je kan masa dia kencing..MV pagi tadi kena..

    ReplyDelete
  9. bestnya..xpernah pun pegi pulau pangkor huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Amboi,sedap je Aina kencing atas ummi ye..

    ReplyDelete
  11. sakit perut nak kencing rupanya. hahaha... sian ummi dia.

    ReplyDelete
  12. bestnya...dh lama xp sna...aina auni sedondon la..hehe

    ReplyDelete
  13. bestnyer pulau pangkor...wani dulu masa husband kt base lumut pegi la sekali pulau pangkor

    ReplyDelete
  14. seronoknya dpt berjalan ke pulau pangkor. saya ni xtau la bila lg nk sampai sane. hehehe

    ReplyDelete
  15. pernah pegi sekali jgk..tp tak merayap sgt..nnt nk pegi lg la :)
    best ye pegi ramai2x...

    ReplyDelete
  16. Myra penah p P.Pangkor tapi balik hari, tak stay sana pun.

    ReplyDelete
  17. wah syoknya pi ramai2 kita tak pernah pi rombongan sepanjang hidup....pecaya tak?

    ReplyDelete
  18. cantiknya feri...kalau cr mesti pening duk atas feri...mabuk laut..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.