Mimi Azirah
Showing posts from October, 2012Show All

Assalamualaikum... SANTAI : Seorang lelaki tengah bawak kereta, tiba2 ada seorang perempuan bawak kereta potong kereta dia . Lelaki tuu jerit '' woi woi Lembuuuuuuuu '' !! Perempuan tuu balas balik '' hang tuu kambing, keldai, monyet, orang utan " !! Tiba2 perempuan…

More>>
Makan makan @ Sate Kajang Haji Samuri Senawang
Pin it

Assalamualaikum.... Malam 25hb lepas, incik hubby nak belanja anak bini dia nih ha makan kat luar. Dia tanya saya nak makan kat mana, saya jawab ikut abang jelah nak bawak pergi mana pun. Last last incik hubby bawak makan kat Sate Kajang Haji Samuri Senawang. Time nih, saya dah sakit perut sang…

More>>

Antara adab belajar ialah : Menghormati pendidik - Ibu bapa perlu mendidik anak menghormati pendidik. Tanamkan rasa hormat kepada pendidik dan mengasihi mereka sebagaimana mengasihi ibu bapa. Meminta izin - Ibu bapa perlu mendidik anak supaya sentiasa meminta izin sama ada mahu bertanya, kelu…

More>>

Imam Nawawi dalam kitab Syarah Shahih Muslim dan Riyadhu As-Shalihin, menyatakan bahwa ghibah atau umpatan hanya diperbolehkan untuk tujuan syara' yaitu yang disebabkan oleh enam hal, yaitu: 1. Orang yang teraniaya boleh menceritakan dan mengadukan kezaliman orang yang menzhaliminya kepada seor…

More>>
Petua Imam Syafi'e
Pin it

More>>

Secara mudahnya cuba kita lihat betapa ramainya lelaki akan menjadi DAYUS apabila :- 1) Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah. 2) Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bers…

More>>

Assalamualaikum.... Part 1 Part 2 Sebelum nih saya dah share tip kebersihan dan tip pemakanan kan...Hari nih nak share tip kesihatan lak...Kepada sesiapa yang terlepas baca entry sebelum sebelum nih, klik aje link kat atas tuh ye.... Tip Kesihatan Kesiahatan adalah perkara pentin…

More>>

Part 1 Semalam saya dah share dengan kawan kawan tip kebersihan , hari nih saya nak share tip yang kedua iaitu tip pemakanan. Rasanya semua tahu pemakanan sangat penting kepada manusia. Ibu bapa perlu mengambil berat pemakanan anak semenjak bayi lagi. Ibu bapa perlu menjaga pemakanan dan menga…

More>>

Assalamualaikum... Hari nih share something yang sangat sangat berguna untuk papa mama, ibu ayah, daddy mommy kat luar sana....Saya nak share tips mendidik dan menjaga anak...Actually entry nih untuk tatapan saya jugak... Ada empat  lima tips mendidik dan menjaga anak anak antaranya Tip K…

More>>

Assalamualaikum... Hari nie nak share dengan kawan-kawan adab menuntut ilmu....Saya baca nih dekat page UIA....Sebagai peringatan untuk saya dan kawan kawan jugak....Dalam menuntut ilmu pun ada adab yang perlu kita jaga dan ikut.... 1.Ikhlas Menuntut ilmu tidaklah untuk lulus dalam perper…

More>>

Assalamualaikum.... Hari nih PU nak share tips @ cara nak jawab soalan KPSL...Disebabkan semalam ada kawan kawan request PU bagi tips nak jawab soalan KPSL, so dengan penuh kasih sayang PU share tips nak jawab soalan soalan peperiksaan KPSL... Hopefully tips @ cara yang PU bagi nih dapat …

More>>
RESULT KPSL Pen. Pegawai Tadbir N27 yang ditunggu-tunggu
Pin it

Assalamualaikum.... Wah..kawan kawan yang ambil periksa KPSL Pen.Peg Tadbir N27 mesti berlumba-lumba check keputusan masing masing kan...Tak terkecuali PU nih ha...Pagi tadi PU check result.....Alhamdulillah nih yang PU dapat sekian lama cuba bersabar tunggu web nih loading result PU.... …

More>>

Assalamualaikum... Permulaan entry untuk hari ini.......Rasanya kawan kawan ada yang mengikuti cerita Adam dan Hawa masa mula mula ditayangkan di Channel 134 HD....Ada jugak yang sanggup beli novel Adam dan Hawa.... PU lak hari nih sedang bertungkus lumus mendownload video cerita Adam dan…

More>>
Berikan ciuman untuk ibu,mama,ummi,mak selagi mereka masih ada
Pin it

Anak kucing pun sayangkan ibunya...Nih kan pulak kita sebagai manusia punya hati dan perasaan...Sweet sangat gambar kat atas nih kan.... Moral of the pic sayangi dan berikan ciuman yang ikhlas kepada mereka yang bergelar ibu,mama,ummi,mak selagi mereka masih ada.....

More>>

Assalamualaikum.... Nak share dengan kawan kawan kesayangan hamba...cewah....Tengah bosan bosan...Google punya google...Tertarik nak share info nih dengan kawan kawan...Semoga jadi panduan dan manfaat bersama..... 10 ciri ciri suami mithali : 1. Berpakaian kemas, bersih dan wangi unt…

More>>
Kelebihan dan kebaikan yang ada pada buah delima (Granada)
Pin it

Assalamualaikum.... Sebenarnya takde mood nak taip entry sebab selsema dan batuk2 macam nak demam tapi gagahkan diri jugak lawan rasa tak sihat nih..hehehe....tadi sempat blogwalking dan balas jejak kawan kawan...Tinggal sikit je lagi.... Nanti PU nak share tentang cara cara nak pakai shawl y…

More>>