Selasa, 8 Januari 2019

KENAPA PRODUK CHOMEL JADI PILIHAN UNTUK KEGUNAAN HARIAN ADHWA

KENAPA PRODUK CHOMEL JADI PILIHAN UNTUK KEGUNAAN HARIAN ADHWA | Hai semua! Eh korang yang ada anak kecil tu produk bayi apa yang korang gunakan untuk anak korang? Mimi sendiri pilih produk CHONEL untuk Adhwa. Mungkin ada yang tertanya tanya pasal produk CHOMEL? Jenama apa tu? Tak pernah dengar pun. Hah kalau tak pernah dengar meh Mimi nak kongsi dengan korang KENAPA PRODUK CHOMEL JADI PILIHAN UNTUK KEGUNAAN HARIAN ADHWA. 



Ermmmm kenapa eh produk CHOMEL jadi pilihan Mimi untuk kegunaan harian Adhwa . Mesti korang pun nak tahu kan sebab apa Mimi pilih dan yakin dengan produk CHOMEL ni. Apa kelebihan CHOMEL ni kan sampai Mimi baik sangat hati nak kongsi dengan korang kebaikan CHOMEL ni. 

Hah, korang kalau sayangkan anak korang mesti akan pilih produk terbaik dan selamat digunakan untuk anak anak ,betul tak ?Hah macam tu juga dengan Mimi. Nak tahu kenapa Mimi suka guna CHOMEL untuk Adhwa? Sila baca sampai habis .




Korang pernah dengar tak mengenai produk CHOMEL? Tak pernah dengar eh? Ok takpe Mimi share dengan korang mengenai CHOMEL ni. CHOMEL diformulasikan secara natural iaitu berasaskan tumbuhan dan sangat selamat digunakan untuk bayi yang mempunyai kulit nipis. Kulit bayi ni tak sama macam kulit orang dewasa tau korang sebab kulit bayi ni mudah menyerap dan cepat juga hilang kelembapan. Jadi, CHOMEL memang sesuai untuk kulit sensitif dan eco-friendly. Macam Adhwa kan korang dia tak ada ekzema tapi kalau makan ayam atau pegang kucing tangan dia mudah gatal gatal dan naik biji kecil kemerahan. Disebabkan CHOMEL tiada bahan sintetik dan menggunakan minyak semulajadi seperti Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare jadi Mimi cuba produk CHOMEL ni untuk Adhwa. Bila mandikan Adhwa gunakan CHOMEL head-to-toe lepas tu sapu losyen pada tangan dan kaki. Wet tissue pula Mimi akan bawa ke mana saja bila keluar dengan Adhwa.in case tangan dia kotor lepas makan atau pegang barang kan, so boleh lap. Tak sangka pula produk ni serasi dengan Adhwa. Biji biji kecil kemerahan semakin berkurangan. Ia juga sesuai digunakan untuk anak kecil yang ada ekzema. #Chomel #SensitiveSkin #NaturalProduct
A post shared by 🌸mimi azirah🌸 (@mimi_azirah) on


1) BERASASKAN TUMBUHAN DAN TIADA BAHAN SINTETIK

Hah, salah satu ciri utama yang Mimi titikberatkan ialah kandungan sesuatu produk . Nak nak bila melibatkan anak anak. Mimi sangat cerewet bab ni . Kalau beli apa apa barang mesti duk baca dulu isi kandungan yang ada dalam sesuatu produk. Kalau tak jumpa produk berasaskan bahan semulajadi selagi tu Mimi cari sampai jumpa. Dulu agak payah sikit nak cari produk bayi berasaskan tumbuhan ni. Sekarang senang dah nak cari. Apa lagi kalau bukan CHOMEL. Korang tak perlu risau atau was was nak guna CHOMEL ni sebab kandungannya diperbuat dari bahan semulajadi iaitu berasaskan tumbuhan dan tiada bahan sintetik di dalam produk CHOMEL .



2) HYPOALLERGENIC DAN TIADA BAHAN KIMIA BERBAHAYA

Untuk pengetahuan korang produk CHOMEL ni merupakan produk hypoallergenic di mana ia tidak memberikan reaksi alergi pada kulit bayi dan ia sangat lembut pada kulit bayi . Yang paling bagusnya produk ni mestilah tak ada bahan kimia berbahaya yang digunakan . Macam Mimi bagitahu sebelum ni, CHOMEL ni berasaskan tumbuhan di mana ia merupakan bahan semulajadi. Satu lagi point untuk CHOMEL sebab kenapa Mimi pilih gunakannya untuk Adhwa .

3) DIUJI SECARA DERMATOLOGI UNTUK KULIT SENSITIF

Untuk anak korang yang berkulit sensitif sangat sangat digalakkan guna produk CHOMEL ni .Sebab ia telah diuji secara dermatologi bagi yang berkulit sensitif . Hah kalau anak korang ada ekzema tu memang elok sangat guna CHOMEL. Macam Adhwa sendiri, dia alergik dengan daging ayam dan kucing .Kalau makan daging ayam atau sentuh kucing siaplah tangan dia naik biji biji merah. Gatal pula tu siap garu garu lagi .Pergi klinik dah banyak kali. Habis ubat sapu pergi lagi . Sampai mengelupas dan bercapuk kulit tu .Tapi bila guna CHOMEL ni nampaklah perubahan pada kulit dia plus Mimi tak bagi dah makan daging ayam atau sentuh kucing.



4) DIIKTIRAF HALAL OLEH JAKIM

Dan paling penting kenapa produk CHOMEL jadi pilihan tentulah sebab ia HALAL . Tak perlu risau arau was was nak guna sebab kesemua produk CHOMEL telah diiktiraf HALAL oleh JAKIM okey .So  tak timbul dah isu halal atau tak .Kalau dha ada halal tu kenapa mesti nak was was betul tak ? Sebab tuhlah Mimi lagi bertambah yakin dan yakin sangat nak guna CHOMEL untuk Adhwa. Dah lah selamat ,tak ada bahan berbahaya , diiktiraf halal pula tu kan .

Sebab tuh lah Mimi tak pandang dah prosuk lain .Buat apa nak cari lain kalau ada prosuk yang dah lengkap semua kan . Manalah tahu ada rezeki timang baby lagi lepas ni kan, memang produk CHOMEL jadi pilihan utama Mimi . Tak ada kompromi lagi dah.



Sebenarnya kan korang produk CHOMEL bukan ada setakat wet tissue , losyen dan mandian head-to-toe saja tau, banyak lagi rangkaian produk CHOMEL yang ada seperti hand sanitizer, baby laundry detergant, foaming hand wash dan banyak lagi. 

Kalau korang nak tengok rangkaian produk dan nak dapatkan produk CHOMEL ni, boleh layari:

Web: 

Facebook: 

IG:

26 ulasan:

  1. Nieyl pun suka Chomel ni...Wangi...lembut je...

    BalasPadam
  2. Bukan main suka lagi si Adhwa dapat guna product Chomel ni..cantik nama dia dan memang khusus untuk anak- kecik yang comel kan..packaging pun menarik..

    BalasPadam
  3. chomel ni best, pernah pakai hand wash dan toys cleaning depa

    BalasPadam
  4. Kita pun bab-bab pilih barang baby ni memilih sikit. Good to know Chomel ni guna natural ingredients and certified halal pulak tu. Bagus sgt!

    BalasPadam
  5. jenama baru keluaran tempatan ni lah kak lily ingat. bagus namanya sebagus packagingnya. bahan-bahan pun bersesuaian dengan kulit kanak-kanak yang masih lembut tuh kan.

    BalasPadam
  6. airah nak try jugak la jenama ni standby baby nak keluar nanti. tengok botol dia punya design pun comel je

    BalasPadam
  7. yup..apa yang penting produk mesti selamat untuk digunakan oleh anak-anak kan? Kak min pun kn pilih produk yNG SELAMAT

    BalasPadam
  8. Ana memang guna produk chomel dekat rumah sampai skrg. Paling suka hand foam dan sanitizer dia. Wangi tau. Yang penting selamat untuk anak2 sebab natural based kan.

    BalasPadam
  9. Pernah pkai yg hand wash dia. .memang gentle on skin betul. .Suka sebab paraben free kan... Mmg recommended sangat la utk kegunaan anak2

    BalasPadam
  10. Wah! Comelnya produk. Nama pun Chomel. Sesuai dengan produk. Baguslah produk sebegini ada, sesuai untuk anak-anak pakai. Sekarang byk produk yang tak sesuai untuk kulit bayi.

    BalasPadam
  11. Susah sangat nak cari sabun yang sesuai untuk anak sebelum,ni. Kalau aktif main berpeluh mesti ruam lepastu mula bau masam.hehe. tapi sejak guna chomel ni dah try bape hari sentiasa wangi je. Lom nampak lagi ada ruam gatal. Alhamdulillah serasi nampaknya.

    BalasPadam
  12. produk chomel ni mmg mesra kanak2 laa

    BalasPadam
  13. bagus dah byk produk produk yg mcm ni. pengguna pun banyak pilihan. and paling terbaik dia org akan produce produk yg berkualiti untuk penggunakan. yang penting produk2 ini kurang chemical baru rasa selamat

    BalasPadam
  14. Cx suka sangat dengan brand chomel ni. Wangi betul! Dahlah plant-based, anti-sintetik, no harmful chemical. Samgat sesuai ntk kulit anak² dan sensitive skin for adult also. Great to have it one at home!

    BalasPadam
  15. Nina memang pengguna produk Chomel untuk anak-anak. Paling suka chair santinizer. Senang sangat. Spray je kat kerusi baby then lap sebelum baby duduk. Terutama bila makan kat luar

    BalasPadam
  16. Comel je nama produk ni, senang nak ingat..hehehe. Memang untuk anak-anak kecil ni, kita harus bagi mereka produk yang bagus dan berkualiti..bebas dari bahan-bahan yang terlarang. Kulit mereka ni sangat sensitif lagi

    BalasPadam
  17. THis is a reputable brand, I've used their baby bottle washing liquid before and it's very good but quite difficult to find it in the market that's why I stopped.

    BalasPadam
  18. Produk ini memang bagus untuk si kecil kerana plan-based, maksudnya takde lar banyak-banyak bahan kimia yang memudaratkan kesihatan anak-anak kan. :)

    BalasPadam
  19. Wahhh, bangga pulak rasanya. produk keluaran tempatan dah makin menempa nama dan setanding dengan produk keluaran negara lain.

    BalasPadam
  20. I dah pernah try produk chomel memang best sebab toy cleanser dia senang sangat nak guna lagi lagi yang jenis spray spray... sembur then lap je, memang bersih.. selalu guna dengan kitchen kalau masak benda berminyak memang kena rajin lap lap

    BalasPadam
  21. chomel memang comel, haha i guess the bottle need to be made cute and nice to attract the kids. good that it's suitable to the gentle skin of the baby or young kids.

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  22. Mesti best kan baby wipes dia tu. Tapi bagus produk ni takde bahan sintetik dan bahan terlarang. Selamat digunakan untuk bayi dan kanak-kanak tu yang paling pentingkan

    BalasPadam
  23. Banyak jugak produk chomel ni. Yang penting selamat untuk anak-anak. Baru tahu ada brand ni kat pasaran. Boleh la nanti war-warkan kat orang lain especially parents yang ada anak kecik

    BalasPadam
  24. Comel ank mimi! Ank sy MR dan MH pun gemar guna mandian Chomel jugak, bau yg menyenangkan masa mandian.

    BalasPadam
  25. It's good that semakin byk syarikat tempatan keluarkan produk yg natural, pd harga yg berpatutan. We should support their efforts. Good share. :D

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.