Isnin, 3 Disember 2018

MENU EATCLEAN UNTUK HARI PERTAMA

MENU EATCLEAN UNTUK HARI PERTAMA | Hai semua! Salam Disember buat semua. Hari ni Mimi nak share dengan semua MENU EATCLEAN UNTUK HARI PERTAMA yang Mimi buat  . Bukan senang nak buat eatclean ni tau. Kena kuat semangat dan cekal .Kalau selama ni macam macam kita bedal, why not ubah cara makan pula kan. Jom tengok menu eatclean Mimi hari ni. 

MENU EATCLEAN UNTUK HARI PERTAMA

Menu Breakfast Eatclean: Yogurt dan Epal


Untuk hari pertama ,breakfast Mimi cuma Fernleaf Mango  Yogurt dan 1/2 biji epal yang Mimi hiris. Serius memang kenyang. Tahan jugalah sampai tengahari. 

Fernlerf Mango Yogurt tu harga RM1.25 dan epal tu 7 biji RM5.00. Beli di NSK Seremban. Semua bahan untuk menu eatclean Mimi beli di NSK saja. 

Isi dalam Mango Yogurt. Sedap !


Untuk makan tengahari pula Mimi makan dada ayam yang dibakar. Tabur thyme leaves sikit dan oregano. Kemudian letak salad air, tomato dipotong dadu dan juga kobis ungu. Tomato tu boleh je ganti dengan tomato ceri. Ikutkan memang nak cari tomato ceri tapi tak jumpa pulak  So ambil saja apa yang ada. Kemudian, Mimi letak juga beberapa hiris epal. 

Menu Lunch Eatclean: Dada ayam bakar + salad air + kobis + tomato dan epal


Makan macam ni kenyang jugak tau. Selama ni duk melantak saja kan. Badan naik complaint tapi tak jaga makan siapa suruh. Menu untuk dinner Mimi tak dan nak snap gambar sebab dah ngap baru teringat. Untuk malam Mimi makan roti paratha + omelette saja. 

Untuk menu esok dah fikir nak bawa apa dah. Tunggu Mimi update esok ya. Esok gagahkan diri snap semua gambar menu so boleh share  Sebenarnya Mimi dah siap buat jadual MENU EATCLEAN ni sebulan tapi tertinggal dekat office. Hopefully plan nak amal makan eatclean ni bertahan sampai bila bila. 

19 ulasan:

  1. Boleh la akak cuba macam ni jugak...senang dan tak remeh nak sediakan ye tak?

    BalasPadam
  2. bagus eatclean ni, akk pun kdg2 buat. kdg2 cheat haha

    BalasPadam
  3. whoa~ buat challenge ke ni? mcm best! Tak sabar nak tgk menu utk esok! Good luck!

    Myra | The Grey Lines Between

    BalasPadam
  4. menu mcm nie nak buat perlu kerajinan.. semoga semuanya berjalan lancar..

    BalasPadam
  5. Bonde pon dah mula makanan sihat macam ni... Mimi, harap2 kita dapat ubah dan ke arah kesihatan yang baik InsyaAllah.

    BalasPadam
  6. Erm.. Tak try lagi makan gitu. Tapi yogurt tu sedap. Buah dia bnyk kn?

    BalasPadam
  7. I like this eat this yogurt too, yummy to mix with fruits eat. Now I am hungry as I not yet eat breakfast. Thanks for sharing this eat clean menu. I think it only lasts me for 3 hours then I need find food.

    BalasPadam
  8. Nampak macam simple je penyediaan dada ayam bakar. Sedap pulak hidangan ni....yogurt mangga?...adoiii tetiba teringin pulak.

    BalasPadam
  9. betul tu kalo nk buat eatclean kena cekal...bkn senang kn...smoga dipermudahkan...yogurt mango tu fav...tp ayam dada tk fav ..tk dpt la nk eatclean ni hehe

    BalasPadam
  10. oh that's nice. we need to eat clean in order to detox once in awhile. apparently yogurt is good and really delicious to eat. I would try it

    BalasPadam
  11. Terbaik sis! Cx memang taklah nak eat clean ni sbb tak tahan lapar. Hahahha anak bf. Memang kerap lapar. Hahahha aduhai tp berat mcm dah naik juga ni payahlah! 😅

    BalasPadam
  12. Amboi betul-betul sihat ni makan heheheh bagus lah menjadi kesihatan dalaman tu yang penting kita kalau minum yougurt ini satu jer mesti akan cepat sakit perut wakakaka tak tahu lah...

    BalasPadam
  13. Entah bila la nak cuba macam ni..kami takut kami tak tahan lapar. Nanti jgn lupa share jadual eat clean sebulan. Nak tgk menu mudah dan murah tak utk cuba. Good luck!

    BalasPadam
  14. Wahhh i pun cuba eat clean tapi selalunya sehari pastu mission abort. Lol good luck Mimi!

    BalasPadam
  15. Nampk sedap resepi
    Ni. Ingat nak cuba.. yogurt mango mmg feveret kita hehe

    BalasPadam
  16. Bestnya.. liez sekarang buat IF dengan atkins.. badan dah naik bagai juara dah.. kena turunkan sebelum kenduri abg ipar hujung bulan ni tapi macam xdpt capai target.. but its ok sekurangnya kita usaha

    BalasPadam
  17. Perfect! On time - started my dieting today and maybe I can try the dinner menu. Healthy and filling!

    BalasPadam
  18. Macam sedap ja menu eatclean Mimie nie..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.