Jumaat, 28 Disember 2018

ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER BERTINDAK MEMBERSIH MEKAP, KEKOTORAN DAN MINYAK PADA MUKA

ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER BERTINDAK MEMBERSIH MEKAP, KEKOTORAN DAN MINYAK PADA MUKA | Hai semua ! Bukan main panjang lagi tajuk dak Mimi. Panjang pun panjanglah janji dak Mimi happy. Korang, Mimi nak share dengan korang satu produk ekslusif Althea yang best iaitu Pore Purifying Serum Cleanser. Sebab apa best? Sebab produk ni 2 in 1 , bertindak sebagai cleanser + serum. Yang paling best ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER BERTINDAK MEMBERSIH MEKAP, KEKOTORAN DAN MINYAK PADA MUKA korang tu. 



ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER BERTINDAK MEMBERSIH MEKAP, KEKOTORAN DAN MINYAK PADA MUKA

Korang boleh rasa "kuasa" hebat gabungan pembersih dan serum dengan ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER tau. Ia yang mengandungi ekstrak mint bertindak membersih mekap ,kekotoran dan minyak sekaligus membuatkan kulit muka korang sentiasa sejuk dan terhidrasi. Ia juga memastikan kulit muka tidak kering, mengecilkan liang pori dan sentiasa memastikan kulit lembut dan licin bila di sentuh . Pembersih muka dengan rumusan serum ini juga mengimbangi tahap pH kulit muka supaya sentiasa kekal sihat. 

ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER sangat sesuai untuk semua jenis kulit tau korang tak kiralah kulit jenis sensitif ke, berminyak ke boleh guna. Cara nak guna pun senang. Tuangkan pada tapak tangan dan sapu pada muka serta buat urutan membuat selama 5-10 saat. Kemudian bolehlah cuci dengan air. 



Tapi kalau dak Mimi main bedal je gosok muka janji bersih tak ada masa nak ikut urutan bulatan .Time rajin buat ler time malas ,nan hado ! Untuk penggunaan kali pertama korang boleh guna untuk tanggalkan semua mekap pada muka dan cuci dengan air. Nak pastikan muka korang lagi bersih guna kali kedua. Macam Mimi memang buat double cleansing, so, selalu guna sekali je untuk tanggalkan semua mekap lepas tu cuci dengan cleanser lain. Jenama Althea juga okey !


Yang bestnya Pore Purifying Serum Cleanser ni boleh dibawa ke mana saja korang nak. Masuk saja dalam beg sebab saiznya yang friendly user. Tak payah dah bebankan korang bawa segala makeup remover, cleanser, serum bagai kalau pergi mana mana. Cukup bawa sebotol Pore Purifying Serum Cleanser ni saja zassss muka korang bersih sebersih bersihnya. 



Lupa pula nak bagitahu korang tekstur PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ni adalah bentuk cecair macam air dan rasa oily tapi ia tak meninggalkan kesan oily tu pada muka ya. 

Mesti korang nak tahu apa kandungan utama Althea Pore Purifying Serum Cleanser kan? Kandungan utama mestilah terdiri daripada bahan semulajadi korang. Kandungan utamanya ialah :

๐Ÿ’– Mint Leaf Extract- memberi rasa sejuk pada muka dan menenangkan kerengsaan pada kulit

๐Ÿ’– Jojoba Seed Oil- memberi kelembapan pada bahagian kulit yang kering secara mendalam

๐Ÿ’– Tea Trea Leaf Extract- mempunyai sifat antibakteria untuk membersihkan kulit

Harga untuk sebotol Pore Purifying Serum Cleanser ni ialah RM33.00 150ml. Sekarang ni kalau korang beli produk eksklusif Althea ni korang akan dapat free shipping dengan masukkan kod PBSHIP. Korang boleh dapatkan di:


atau klik link ni terus


26 ulasan:

  1. So benda alah ni bertindak macam make up remover la kan? Ke cane?

    BalasPadam
  2. Tengok video macam best je. Nampak senang je pakai harga murah tak

    BalasPadam
  3. Zaza pun suka pakai ni kak.. Sbb mmg betul tanggalkan makeup dgn mudah

    BalasPadam
  4. Memang best produk ni kan! semua make up tanggal.. senang nak guna

    BalasPadam
  5. Emm menarik ni, makin berusia kulit pun dah mula bermasalah. Nti nak try juga la

    BalasPadam
  6. Harga kira murah rm33 dengan botol saiz besar macam tu. Tahan lama kalau botol macam ni.. Hbis makeup semua tanggal.. Memg basuh bersih.. Nad bpun double cleansing juga

    BalasPadam
  7. Best ni sis Mimi. Senang nak tanggalkan makeup. Lagi² eyeliner yang kdg² melekatndkt eyelash. Althea produk memang best². Semuanya berkualiti. Kulit muka cx ni jenis kering, so rasanya Pore Purifying serum cleanser ni macam sesuai je ntk cx. Dia oily tapi tak meninggalkan kesan oily tu mmg best.

    BalasPadam
  8. Sounds like a good product. I saw many reviews about this. I should give a try soon since I am looking to buy a cleanser too.

    BalasPadam
  9. rasanya setiap wanita harus ada satu botol Althea Pore Purifying serum ni, elok untuk bersihkan kulit muka selepas seharian dengan make up. baru la kulit muka boleh bernafas dengan baik. Boleh tahan banyak juga barang Althea yang sesuai dengan pengguna Malaysia ni

    BalasPadam
  10. waaa..ada dua function..make up removal and cleanser

    BalasPadam
  11. Rabia tak pernah shopping lagi produk althea ni.Nampak bagus ni.semua blogger suka kan althea ni.

    BalasPadam
  12. Produk ni teringin saya nak cuba la. Banyak kan produk dia.....Nanti memang nak sambar la dan nak cuba rasai kehebatannya...hehehe

    BalasPadam
  13. Wah senang ad makeup removal mcm ni. Bersihkan sekali pori2 wajah. Packaging pun nice. Boleh try suggest dekat kakak ni. Hehehe

    BalasPadam
  14. Sis pun dah cuba gunakan..memang senang sebab boleh buang makeup dan boleh cuci muka dengan serum cleanser ni. Senang bawak travel..tak yah nak angkut botol bebanyak..bawak 1 je dah cukup

    BalasPadam
  15. Jernih macam air mudah nak gunakan juga bagus ni kulit kita pun yang jenis sensetif mcam ni memang nak guna macam ni... Tapi kita tak ada pakai makeup lah heheheheh wakakakaka

    BalasPadam
  16. Aduyai... Kita tergoda laaaa ngan Althea Pore Purifying Serum ni. Nampak senang digunakan pastu hilang laaaa make up tu..! Dengan Harga hanya RM33 memang ramai mampu beli. Nak pi terjah Web Althea laaa

    BalasPadam
  17. Mouse mommy pun guna Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni utk jadikan makeup remover. Mmg dapat berkesan utk keluarkan makeup kat muka. Lps tu, kulit pun tak rasa kering sgt.

    BalasPadam
  18. Seronok sedap serum cleanser nie banyak memudahkan kerja pembuangan mekap Rawlins. Pastu wajah pun best lepas menggunakannya.

    BalasPadam
  19. Syok kan produk ni. Emi tak tahu la macam mana proses R&D pihak althea ni sebab semua produk under jenama althea memang wow sangat hasilnya. dah la best, pastu harga memang tersangatlah mampi milik. budak sekolah pun mampu.

    BalasPadam
  20. Betul2 best serum cleanser ni. Smooth je kulit lepas remove makeup kan... Produk althea sumenya menarik untuk digunakan.

    BalasPadam
  21. Tb suka.. bau dia best dan sejuk je bila letak kat muka.. bila dah cuci muka rasa lembab je muka dan tak kering macam selalu.. so.. will repeat order.. heheh

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.