Rabu, 19 September 2018

THE BEST FLOWER DELIVERY SERVICE IN NEGERI SEMBILAN

Hai semua! 

Cuaca pagi sejuk macam ni bila duduk termenung tiba tiba teringat pula kenangan masa konvokesyen dulu. Masa tu konvokesyen dekat UiTM Shah Alam. Bercerita pasal konvo,  Mimi ingat lagi masa tu masing masing tak cukup tangan nak pegang flower bouquet tau. Ingat lagi time tu Mimi dapat pink roses bouquet. Hah pink gitu! I like. 

Bercerita pasal flower bouquet ni,  korang pernah dengar tak mengenai Flower Chimp? Mesti ada yang tertanya tanya apa tu? Tak pernah dengar pun! Ish korang ni pun, takkan tak pernah dengar pasal the best flower delivery Flower Chimp kan. Sesuatu sangat tau! Korang boleh baca kat sini Mimi pernah share pasal Flower Chimp. Kecewa betul dak Mimi korang tak familiar lagi. Cepat cepat baca  kat sini http://www.mimiazirah.com/2018/08/flower-chimp-menerima-pelaburan.html?m=1

THE BEST FLOWER DELIVERY SERVICE IN NEGERI SEMBILAN




Kalau malas juga nak klik entry tu,  meh Mimi share apa itu Flower Chimp. Flower Chimp merupakan online florist yang buat flower delivery ke seluruh Malaysia tau. Yang best caj penghantaran adalah percuma. Buat korang yang tinggal di Negeri Sembilan dan buntu nak cari hadiah untuk seseorang yang istimewa hahhh Flower Chimp adalah pilihan yang tepat buat korang sebab online florist in Malaysia ni trusted okey. Paling best online florist, Flower Chimp ni merupakan THE BEST FLOWER DELIVERY IN NEGERI SEMBILAN, okey! 

Untuk pengetahuan cik abang, cik akak, cik adik sekalian Flower Chimp menyediakan perkhidmatan jambangan bunga segar ke seluruh Malaysia secara PERCUMA. Ulang lagi sekali PERCUMA ya. Yang menariknya setiap pesanan yang dibuat sebelum pukul 1 tengahari akan dihantar pada hari yang sama. Contohlah kau nak buat surprise sempena birthday tunang kau,  orderlah sebelum pukul 1 tengahari confirm hari tuh juga tunang kau dapat flower bouquet tu. Hah,  pantas tak pantas perkhidmatan diorang. 



Sejak beberapa tahun, Flower Chimp telah beroperasi di Mont Kiara, Kuala Lumpur tetapi mereka menerima tempahan dari seluruh dunia untuk membuat penghantaran kepada insan tercinta di Malaysia. Mereka juga sangat komited terhadap ‘Jaminan Flower Chimp’ yang menjanjikan setiap pesanan hanya menampilkan bunga segar yang berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. 

Jenama Flower Chimp adalah sinonim dengan mesej dan sentimen yang hanya terzahir menerusi bunga-bungaan. Pengusaha bunga yang bekerjasama dengan Flower Chimp terkenal dengan sifat dedikasi dan mesra. Flower Chimp bukan sahaja satu jenama perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, malah ia akan terus kekal menjadi satu identiti yang sofistikated dengan nilai terhebat bagi setiap pesanan.


Penghantaran percuma ke seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak tanpa pesanan minimum. Sila rujuk senarai lokasi penghantaran di sini https://www.flowerchimp.com/pages/mostpopularlocations. Diingatkan sekali lagi penghantaran pada hari yang sama bagi semua pesanan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari.



Flower Chimp juga turut membuat penghantaran ke Indonesia dan Filipina dan lokasi akan datang ialah Singapura.

Di Flower Chimp juga terdapat pelbagai jenis flower bouquet yang boleh korang pilih ikut taste yang korang suka. Korang boleh tengok pelbagai jenis flower bouquet di web mereka https://www.flowerchimp.com/ . 



Disebabkan seketul manusia bernama Mimi ni addicted sangat dengan bunga ros nak nak warna pink, hah tiba tiba saja sepasang mata yang sepet ni berkenan pula tengok koleksi flower bouquet pink yang ada kat Flower Chimp ni tau https://www.flowerchimp.com/collections/roses.

Bila dah dapat bunga tu, jagalah betul betul takkan nak biar layu macam tu kan. Sayang tau orang bagi kot. Jadi,  Flower Chimp juga ada kongsi tips penjagaan bunga supaya tahan lebih lama. 

Mesti korang tertanya tanya siapa founder Flower Chimp ni kan. Yelah tengok semua hasil gubahan bunga yang dibuat semua cantik cantik belaka. Mesti korang jatuh hati dengan hasil tangan ajaib ni dan tertanya siapa pemilik Flower Chimp ni. Untuk pengetahuan korang, Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. 



Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. 

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 



Buat korang pembaca blog Mimi dan tak lupa juha warga Negeri Sembilan,  Mimi ada good news nak kongsi dengan korang ni. Kalau korang order flower bouquet di Flower Champ,  boleh gunakan kod baucar "MIMI15" semasa buat tempahan secara online untuk dapatkan diskaun. Nak tahu cara nak redeem baucar boleh klik sini >> https://www.flowerchimp.com/pages/how-to-redeem-coupons-voucher-codes <<

Sila baca terma & syarat kod baucar di bawah :

🌸Potongan harga sebanyak 15% di seluruh platform di  https://www.flowerchimp.com/ perbelanjaan minima.
🌸Baucar hanya boleh digunakan sekali bagi setiap pesanan.
🌸Baucar adalah terhad kepada sekali penebusan bagi seorang pengguna. 
🌸Kod baucar tidak boleh digabungkan dengan promosi lain. 
🌸Tiada pemulangan atau ganti rugi berbentuk tunai bagi potongan harga yang diberi. 
🌸Kod baucar sah dalam tempoh 3 bulan selepas ulasan diterbitkan

Untuk maklumat lanjut berkenaan Flower Chimp klik saja link web dan media sosial yang Mimi sertakan di bawah :


21 ulasan:

  1. Wahhh ada juga yer servis bunga macam nie. Mudahlah untuk buat kejutan pada yang tersayang. Mesti si penerima suka. Bolehlah lepasnie gunakan servis mereka

    BalasPadam
  2. Wah...negeri sembilan pun dah ada delivery. Mmg senang nk surprise kan org nanti ni

    BalasPadam
  3. Wow! It's great to have the best flower delivery service like this.. time to order and give a bunch of flowers to our love ones..

    BalasPadam
  4. Seronok sangat kalau dapat jambangan bunga bagi sape yang suka bunga ni kan. Saya pulak jenis yang bukan tak suka bunga tapi tak tau nak buat apa dengan bunga tu kalau dah dapat. Nak tanam semula tak ada ruang. Nak letak dalam air berapa lama je la boleh tahan kan.

    BalasPadam
  5. Nak beli nanti boleh la pakai kod voucher hehe.. Lawa2 sgt bunga dia

    BalasPadam
  6. Banyak yg best psl Flower Chimp ni..bunga2 segar..plaing best free delivery satu Semenanjung tu..mana nak dapat servis macam ni kan

    BalasPadam
  7. Amni png tengok flowerchimp ni punya website.lawa2 semua gubahan bunga dia.harga dia pun terlajak mampu sangat kalau nak beli taw.

    BalasPadam
  8. Flowerchimp ni bunga memang cantik2. Free delivery lagi. Wah dah ad kt Negeri Sembilan. Macam best lah. Hehehe

    BalasPadam
  9. yeah this range of flowers are attractive, so many choices on flowers.
    Flowers can be use on any occasions, yeah fresh flowers many people will love it.

    BalasPadam
  10. wah bagusnya siap ada website lagi tu. sangat memudahkan lah kalau macam ni. tengok gubahan bunga2 dia semua cantik

    BalasPadam
  11. Cantiknya bunga2 kat flower chimp ni, ada potongan harga plak tu.

    BalasPadam
  12. Saya suka tengok gubahan, lagipun bunga pun segar2

    BalasPadam
  13. bestnya kalau dapat bunga rose..tak pernah dapat bunga rose segar sebagai hadiah.Dulu masa bercinta mengaku kat suami akak tak suka bunga..hahah..berlagak..jual mahal..tu pasal dia tak pernah bagi bunga..padan muka..hahah

    BalasPadam
  14. Bestnya kalau dapat fresh flower ni. Bau dia boleh jadi terapi. Tapi tu la, takde sape sudi nak bagi bunga. Nampaknya kena order untuk diri sendiri dari Flower Chimp la.. hehe

    BalasPadam
  15. Amboi bunga pink saja dia. Tp memang lawa2 lah bunga dia mimi. Service pun bagus.

    BalasPadam
  16. Bunga dekat Flower chimp memang cantik-cantik..nampak fresh..suka tengok..siapa la nak bagi kita bunga ni ye..hehe

    BalasPadam
  17. Sis pun dah masuk website diorg ni, memang cantik-cantik sangat deco bunga yang mereka buat. Kalaulah ada yang sudi buat penghantran ke depan pintu rumah sis..mau sis melompat happy..hehehe

    BalasPadam
  18. Nak hantar bunga pun senang lepas ni kan sebab dah ada perkhidmatan hantar bunga yang di percayai

    BalasPadam
  19. Pernah dengar brand ni Dan ramai yang guna. Tidak hairanlah bgitu terkenal mesti sebab dia bagus bukan?

    BalasPadam
  20. ada lagi orang hantar bunga zaman sekarang ni kan. Selalu dapat di whatsap je. Hehe

    BalasPadam
  21. bestnya kalau ade yg hntr kat kite. sengih sampai tingee..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.