Isnin, 6 Ogos 2018

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub | Hai semua! Semua tahu asas penjagaan kulit muka kan iaitu membersih,  menyegar dan melembab. Tapi jangan lupa tentang kepentingan skrub dalam penjagaan kulit muka. Sekurang kurangnya skrub 2 hingga 3 kali seminggu. Ia penting untuk menyingkirkan sel kulit mati supaya muka nampak segar dan tidak kusam. Bercerita mengenai skrub ni,  Mimi memang menggunakan skrub dari St. Ives dari dulu lagi. Mimi guna yang apricot tu. Sekarang ni,  Mimi cuba pula St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub. 

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub


Sekarang ni St. Ives telah mengeluarkan 6 rangkaian skrub yang terdiri daripada pelbagai fungsi dan warna iaitu : 

1. FRESH SKIN Apricot Scrub
2. ACNE CONTROL Apricot Scrub
3. ENERGIZING Coconut & Coffee Scrub
4. RADIANT SKIN Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub
5. WHITEHEAD CLEARING Green Tea Scrub
6. GENTLE SMOOTHING Oatmeal Scrub & Mask

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Ornage Scrub


Yang Mimi guna sekarang ni of course lah St. Ives RADIANT SKIN Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub. Selain daripada packaging yang menarik hati Mimi ( pink tetap pilihan hati! ) baunya yang wangi dan lembut buat Mimi jatuh suka. Butiran skrubnya juga halus dan tidak kasar. Bila sental muka dengan skrub, terasa lembut saja pada muka. Struktur skrubnya yang halus dan tidak kasar terasa hari hari nak skrub muka. Tapi ingat tau jangan buat hari hari!  Cukup seminggu dua hingga tiga kali. 

Jom sental muka dengan St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange 

Muka happy duk sental muka dengan skrub



Lepas sental muka dengan St. Ives Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub ni kulit muka memang rasa lembut dan halus saja macam kulit bayi tau. Mimi memang leka kalau gosok gosok pipi lepas skrub. Lembutnya tu tak terkata. Selain daripada tu, segala kekotoran pada muka pun hilang. Dah sebulan Mimi gunakan skrub dari St. Ives ni,  memang berbaloi beli dan pakai. Dari dulu memang skrub St. Ives ni jadi pilihan utama Mimi tau. 

Selepas sental muka dengan St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub


Produk St. Ives ni boleh didapati di semua Watsons dan Guardian store seluruh Malaysia. Nak tahu maklumat lanjut mengenai 6 skrub St. Ives ni boleh juga layari :

Website :

Facebook :

Instagram :

39 ulasan:

  1. wahhhh menariknya yg pink2 nih....
    akak mmg puas hati ngn scrub st ives nih... skrg pakai apricot n green tea

    BalasPadam
  2. st ives ni memang legend dekat pasaran dan memang elok amat

    BalasPadam
  3. Nampak best je scrub tu ,kena cari kat Watsons ni..

    BalasPadam
  4. Best pulak tengok hat ni..nt nak beli satu. Br try green tea

    BalasPadam
  5. Bestnya dapat St. Ives..akak dulu suka beli product St. Ives ni tapi harga sedikit mahal la masa tu..semalam ada ternampak kat Guardian..memandangkan tak dapat dari Nuffnang, beli snediri la nampaknya sebab mask ni best...

    BalasPadam
  6. Cik en pakai green tea.. best.. nk try gk yg ni.. nk kulit mulusss

    BalasPadam
  7. St ives ni zira suka hari tu lepas beli dekat guardian tengok terus ramai up st ives ni kata best

    BalasPadam
  8. Memang dari zaman sek suka st ives ni.. Scrub dia memang syok kalau guna

    BalasPadam
  9. Sally mmg dari dulu guna yg Apricot tu kak...tapi ni makin byk pulak pilihan yang ada...bestnyaaaa kalau ada semua jenis!

    BalasPadam
  10. Best berscrub kan kak. Seronok sental muka. Hihi
    Mcm nk try la produk ni.

    BalasPadam
  11. Best kan guna st ives ni.. Kita pakai yg blackhead punya green tea.. Best juga... Xpeeling kan kulit muka pon guna scrub...

    BalasPadam
  12. wah.. yang ni untuk cerahkan kulit kan mimie.. best nya. memang nampak beza lepas mimie guna kan?

    BalasPadam
  13. nad pakai yang oat dan mask..best juga..nak kena cari st ives scrub yang lain ..sebab best sangat ni..

    BalasPadam
  14. Their face scrub memang best and harga also very reasonable. I like the coffee & coconut variant too.

    BalasPadam
  15. best tau dapat manjakan diri macam ni sekali sekala..

    BalasPadam
  16. Hari tu cari kat Watson tapi tak jumpa atau produk tu memang laku abis :) saya nak try scrub tu.

    BalasPadam
  17. Memang best pakai ni. Licin jer rasa kulit muka lepas kena scrub.

    BalasPadam
  18. Selalu jugak dengar nama brand ni. Pernah pakai dulu masa muda muda. Tapi itu pun sebab rembat kakak punya hahahaha

    BalasPadam
  19. produk ni memang terkenal dari dulu kala.
    tak diragui lah kan.
    aida pernah guna. dulu kala tak byk pilihan. now, wow :)
    hmmmm teringin nak beli kan anak dara la.
    cerah kan kulit. cantikkan kulit. lagipun st ives ni da well known. ada la kepercayaan.

    BalasPadam
  20. wangi tak? mesti wangi tuh sebab lemon tuh

    BalasPadam
  21. Best rupanya scrub st ives..ni memng pertama kali nad cuba..nak kena cari yang lain ni..

    BalasPadam
  22. Best kan scrubs St Ives ni! Mula2 try physical exfoliate agent mmg I try St Ives and terus jatuh cinta. Sekarang ada most of the collection mcm coffee, green tea, oat meal and apricot!

    BalasPadam
  23. Amboi sungguh gunakan produk tu hehehe banyak letak kat muka bersih sungguh dan memang rasa macam wangi jer pencuci ini....

    BalasPadam
  24. Patut kulit muka mimi cantik, rupanya... ini rahsianya, sedap tak bau St-Ives yang Mimi gunakan ni?

    BalasPadam
  25. Bau mandarin dan lemon mesti best. Ayu suka jenama ni. Tapi biasa guna pencuci x pernah lagi try yang scrub

    BalasPadam
  26. best kan bau dia, suka pakai scrub dia ni, wangi fangat

    BalasPadam
  27. Cantiknya pink packaging dia. Sis dapat yg coffee..sedap gak bau dia. Dah pakai mmg best, lembut je muka lps scrub

    BalasPadam
  28. Wow..comelnya..pinkish2 kan..mesti bau dia best kan..citrus2 ni..i lioke...
    Nnti nak cuba jugak lah

    BalasPadam
  29. Sejak keluar St Ives hang baru ni, banyak yang tak pernah try lagi. Nad pernah try apricot dgn green tea ni. Sekarang tgh tak pakai any scrub 😂 Kiranya pink lemon ni untuk radiance la eh.

    BalasPadam
  30. wah bestnya guna scrub ni.... mesti wangi bau kan

    BalasPadam
  31. saya pun guna st ives ni. tunggu yang apricot tu habis dulu baru beli yang ni.. lagi satu bau st ives tu wangi sangat!!!

    BalasPadam
  32. Happynya dpt St Ives..kak mmg suka berscrub muka rasa best gitu

    BalasPadam
  33. Best kan Mimie guna produk nie, rasa muka bersih, segar dan lembut.. wah gitewww..

    BalasPadam
  34. sekarang memang penting produk2 macam ini

    BalasPadam
  35. Aina xguna lagi scrub aina kak, hihi. Best kan dapat scrub, bau dia wangi plk tu.

    BalasPadam
  36. pergi watsonts baru ni banyak sangat jual produk st.ives ni.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.