Jumaat, 6 Julai 2018

Cheese Roll Menu Minum Petang

Cheese Roll Menu Minum Petang | Hai korang!  Lama menyepi dari update blog. Hari ni paksa diri update blog juga. Sayang kalau blog menyepi saja. Entry kali ni Mimi nak share menu ringkas untuk minum petang. Mana tahu boleh bagi korang idea kan. Nak tahu menu apa? Of course lah Cheese Roll menu minum petang yang Mimi hidangkan untuk anak anak. Bahan pun senang saja tau korang. Hanya guna bahan saja 

Cheese Roll Menu Minum Petang


Cheese Roll yang siap di goreng


Nak buat Cheese Roll Menu Minum Petang ni mudah saja korang. Korang hanya perlukan kulit popia dan keju cheddar. Korang potong keju tuh bentuk jejari macam dalam gambar. Kemudian gulung macam biasa. Nak lekatkan kulit popia tu just apply air saja. Dah siap gulung semua, boleh goreng dengan api yang perlahan. Siap!

Bahan yang diperlukan kulit popia, keju cheddar dan air

Cara buat Cheese Roll

Sejwnis hantu cheese macam Mimi memang suka makan Cheese Roll ni. Buat minum petang memang sesuai sangat. Nak nak bila makan tu kan boleh main tarik tarik cheese. Hahaha...

Lepas ni nak buat untuk sarapan anak anak pun boleh sebab memang sekejap saja nak buat. Tak susah mana pun. Anak anak pun suka makan sebab crunchy kat luar. Korang pun boleh cuba juga. Mudah dan sedap!  Selamat mencuba! 

11 ulasan:

  1. wahhhh.. sedap ni :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/mood-blogwalking.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/nasi-lemak-isteri-tercinta.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/ranking-alexa-5-jul-2018.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/giveaway-nak-hadiah-jawab-dulu-by.html

    BalasPadam
  2. menarik ni...boleh la cuba nnti...thanks for the share yea...

    BalasPadam
  3. Mudah dan bahan-bahan pun senang. Nanti boleh lah leya try... Tq2... Best

    BalasPadam
  4. Sedapnya.. Petang2 buat ni pastu ada teh panas ke..mcm anaak buah zaza memang hantu cheese 😄

    BalasPadam
  5. Salam sabtu dari Ibu Zaid. Sedap minum petang makan cheese roll kan mimi

    BalasPadam
  6. Kalau letak sosej atau daging, sedap juga ni..hhehehe...boleh buat ni

    BalasPadam
  7. huhu.. TB pun suka cheese tapi TB sejenis yang tak boleh makan cheese banyak ...selalu sangat sakit perut tak tahu nape

    BalasPadam
  8. Sedapnya cheese roll. Tengok mimi buat rasa macam nak buat weekend ni.. thanks foe the idea😘

    BalasPadam
  9. Senang jer rupanya...lepas ni leh letak jejari ketam dan cheese cheddar tu...lagi aummmmmm

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.