Khamis, 29 Mac 2018

Cabaran Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa Dua Minggu Dengan Eucerin ® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Sertai Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin® 14 Hari dan menangi produk Eucerin® bernilai RM12000!

Musuh utama Mimi mestilah jerawat! Ingat dulu semasa zaman belajar di UiTM, muka Mimi memang breakout gila. Jerawat tumbuh melata dekat muka ni. Masa tuh memang tak pernah pakai apa apa produk kulit pun. Memang tahap keyakinan Mimi masa tu jatuhlah. Malu nak berdepan dengan orang sebab kulit muka penuh jerawat merah dan besar. Sekarang bila umur dah meningkat tak ada dah jerawat merah dan besar tumbuh macam tu. Jerawat akan tumbuh sekali tiga empat biji kemerahan sama ada kecil atau sederhana.



Sekarang ni jerawat akan tumbuh bila lagi seminggu nak period. Eh ikut suka dia nak tumbuh dekat mana kan. Jadi, bila jerawat tumbuh dekat muka memang Mimi menyampah betul. Lepas tu, ditambah pula kulit muka berminyak dan pori besar. Lagi jadi menyampah tau. Sehinggalah Mimi jumpa dan mencuba produk Eucerin® ProACNE Solution A.I untuk merawat masalah jerawat dan kulit berminyak serta pori besar Mimi.

Cabaran Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa Dua Minggu Dengan Eucerin ® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment




Eucerin® merupakan salah satu jenama dermo- kosmetik paling dipercayai di seluruh dunia telah menghasilkan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan saja menyuburkan kulit malah membantu menghapuskan jerawat dengan lembut iaitu EUCERIN® PROAXNE SOLUTION A.I CLEARING TREATMENT.

Pelembap untuk kulit berminyak dan berjerawat ini direka dan diuji khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat di samping mengekalkan kelembapan kulit.



Diformulasikan dengan bahan bahan aktif yang terbukti berkesan, Eucerin® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment mengurangkan jerawat komedon* dalam masa hanya DUA minggu tanpa mengeringkan kulit. Formulanya yang mengawal kerengsaan untuk kulit lebih licin dan sihat.

Mesti korang tertanya apa itu jerawat komedon? Jerawat komedon merujuk kepada bintik hitam, bintik putih dan bintik kecil (papul) yang biasanya terdapat di dahi dan dagu kepada yang mengalami masalah jerawat.

Tekstur dan warna krim Eucerin® ProACNE


Korang yang ada masalah jerawat bolehlah mencuba pelembap terbaharu untuk kulit berjerawat ini dalam Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin® 14 Hari melalui dua langkah mudah :

  • Langkah 1 : Ambil gambar kulit korang pada hari pertama dan hari ke-14 selepas penggunaan selama 14 hari .
  • Langkah 2 : Poskan gambar "sebelum dan selepas" korang dan kongsi pengalaman mencubakan produk ini di halaman facebook dengan hashtag #EucerinProACNE
Pemenang berpeluang memenangi Hadiah Utama iaitu produk Eucerin® bernilai RM5,000 manakala pemenang tempat kedua akan membawa pulang produk Eucerin® bernilai RM2,000. Lima Pemenang Bertuah pula akan memenangi produk bernilai RM1,000 setiap seorang.


CABARAN KULIT BEBAS-JERAWAT EUCERIN® 14 HARI


Jerawat tumbuh di bahagian bawah pipi dan dahi tanda nak period


Mimi telah sahut CABARAN KULIT BEBAS-JERAWAT EUCERIN® 14 HARI. Dan hasil selepas menggunakannya memang memuaskan tau. Jerawat cepat kecut dan paling best tidak meninggalkan kesan hitam langsung pada muka. Kulit Mimi kalau tumbuh jerawat, walaupun tak sentuh tetap tinggalkan bekas hitam yang gelap dan payah nak hilang. Tak suka tau. Tapi selepas guna Eucerin® sangat puas hati tau.

Cabaran 14 Hari menggunakan Eucerin® ProACNE Soluion A.I. Clearing Treatment



Cara nak gunakan pun senang saja tau korang. Pastikan sebelum guna Eucerin® cuci muka bersih bersih. Lap muka sehingga kering dan sapukan Eucerin® ProACNE secara rata di muka. Tonton video di bawah.




Memang best sangat selepas Eucerin® ni tau. Memang nampak perbezaan muka Mimi sebelum dan selepas menggunakan Eucerin®. Selain daripada jerawat cepat kecut, tidak meninggalkan bekas jerawat, kulit muka Mimi dah kurang berminyak, lembab dan lembut saja tau. Memang terbaiklah Eucerin® ni. Keluar rumah tak payah pakai bedak dah. Sapu Eucerin®, pakai lipstick dan celak. Cukup dah. Yang paling best sejak guna Eucerin® jerawat segan silu nak tumbuh dekat muka. Dalam sebulan muka Mimi wajib naik tiga empat biji jerawat tau. Sekarang dah tak ada. Suka suka.

Percaya tak semasa gambar ni diambil Mimi hanya pakai Eucerin® ProACNE, lipstick dan celak saja. Bebas dari sbarang foundation, concealer atau compact powder


Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit komprehensif ProACNE yang terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Dapatkannya di farmasi seluruh negara dengan harga yang disyorkan iaitu RM62. Produk ini beserta produk lain dalam rangkaianq yang sama kini tersedia dalam bungkusan ysng diperbaharui.

Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®, log masuk ke www.eucerin.my atau www.facebook.com/EucerinMY

30 ulasan:

  1. Wah menarik ni..terima kasih atas perkongsian ini.boleh lah try beli ni.ada jerawat juga naik dkt dahi ni

    BalasPadam
  2. Amboi tambah berseri la Mimie lepas nie.. tapi bagus kan kalau dapat kecilkan pori muka sebab Kak Sue pun ada masalah yang sama juga..

    BalasPadam
  3. yeah good to have this. easy pocket size to go travel use too.

    BalasPadam
  4. Sally pakai Eucerin masa zaman muka breakout gila zaman sekolah..lepas tu skrg pakai yg natural je..elok nmpk kulit akak...alhamdulillah..

    BalasPadam
  5. Wah lepas ni konfem clean and clear je.skin.. I suka gak pakai eucerin nI sebab dia bantu sikit la kecutkan jerawat batu yang gedang gedang tu hehe

    BalasPadam
  6. Nampak ramai yang berpuas hati dengan produk ni.Jerawat ni kalau tak dibendung,makin banyaklah jawabnya..

    BalasPadam
  7. Best sangaat sebab memang berkesan...selama ni kalau naik memang redha ja lah..takut nak pakai apa2 sebab pernah pkai yg lain jadi kering and patchy kat situ bila jerawat tu da kering

    BalasPadam
  8. Ni nak kena cuba juga produk ni untuk anak sebab bebudak yang belajar ni senang je jerawat naik kat muka. Geram je tengok haih....Kita yang dah besar ni kurang la jerawatnya...eh takde jerawat kecuali ....... maybe lepas ni kena try la product ni nak tahu keberkesanannya.

    BalasPadam
  9. Can see a different on your skin. Good to accept that challenge too to know if it is work on us.

    BalasPadam
  10. Nampak sangat berkesan produk ni. Lagipun mudah dan selamat utk didapatkan di drugstore kan. Takde lah ragu2 dengan bahan2 yang ada dlm produk eucerin ni. Nak try nnt utk pudarkan bekas jerawat dan ketulan jerawat yg ada di muka hehe

    BalasPadam
  11. Skincare banyak banyak memang menjadi rutin harian kaum hawa

    BalasPadam
  12. Banyak tu hadiah dia Mimie. Good luck Mimie 😊

    BalasPadam
  13. Jeles la kiter...hilang betul dah tu ha jerawat..mimi nyer kulit muka pun takde masalah sangat kan..senang macam tu..akak makin banyak..kalau time pms lagi banyak

    BalasPadam
  14. memang nampak muka mimi kurang berminyak lepas pakai eucerin ni..bestnya..cantikk dan nampak flawless walapun xpkai foundation.

    BalasPadam
  15. Wah. Byk dah baca ni. Semua nya result marbeles lah, Mimi. Menjadik btol la produk ni. Aida ni mencari utk anak dara Aida. Baru beli kan dia satu produk lain last week. Pimple problem la. Tgk la camne.

    BalasPadam
  16. Wah... Lumayan tu hadiahnya. Banyak dah akak baca review pasal produk ni. Menarik sangat sebab nampak perbezaanya selepas pakai.

    BalasPadam
  17. Best sangat Eucerin ProAcne solution mimi. Memang sgt berkesan. Kulit pun kekal lembap. Boleh say bye bye lah lepas ni kat Miss Jerawat.

    BalasPadam
  18. Banyak nya feedback positif utk produk nie. Nie yg bertambah yakin nak cuba nie. Nak2 cuaca x menentu skrg nie. Lagilah bertambah2 jerawat timbul

    BalasPadam
  19. Nmpk perbezaan tu.. Ada juga beberapa blogger update psl keberkesanan product ni..sesuai ngan skin mimi.. Certain product kdg2 xbrp sesuai... Tq for sharing

    BalasPadam
  20. Bestnya Mimi mama tgk ramai yg pakai Dan sgt berkesan lah

    BalasPadam
  21. Bagus nya buat cabaran macam ni..baru la kulit cantik dan sihat..

    BalasPadam
  22. Ramai betul yang review priduk ni, mesti baguskan. sesuai untuk yang kulit berjerawat dan berparut. Thanks share

    BalasPadam
  23. bagus la kalau boleh bersihkan pori. sbb kat situ la datangnya jerawat

    BalasPadam
  24. ramai blogger ye ikut cabaran ni. good luck semua. harap2 kulit makin ok lah jangan sebab cabaran je uhuhuhuhu. ehh gitoh. makin lama makin berusia. kulit kitaa makin keduttt kena cari produk yg sesuai . Hm

    BalasPadam
  25. Berkesan betul Eucerin nikan?kak bagi kat anak saudare guna sbb muka dia rajin ada jerawat

    BalasPadam
  26. Ramai dah recommend product ni cuma belum try je lagi..slalu if ade jerawat hilma suka pki yg patch je..senang sbb xde messy masa tido..tp produxt ni pun nmpk mcm menarik sbb blh cepatkan kecut jerawat tu

    BalasPadam
  27. Wah.. berkesan yea mimie.. TB nak try jugaklah.. sebab sejak akhir2 ni jerawat asyik nak tumbuh je.. walhal dah lama jerawat x tumbuh.. huwaaaa.. tapi kalau eucetin ni memang berkesan boleh la TB beli nanti..

    BalasPadam
  28. Wah ,ramai juga yang pakai produk ni tengok caranya senang je apply

    BalasPadam
  29. Jerawat ni bknnye kira masa dia kuar.. sesuka hati je kan.. anyway dh de eucerin ni mesti dh x riso klu jerawat mai tibe2

    BalasPadam
  30. Nampak beza la kak sebelum & selepas guna. Berkesan. Maknanya ianya serasi tu dgn kulit akk.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.