Selasa, 3 Oktober 2017

Pelancaran Vivo V7+ di Senheng / senQ

Pelancaran Vivo V7+ di Senheng / senQ | Di zaman teknologi serba canggih ini, dapat kita lihat pelbagai jenama bersaing secara sihat mengeluarkan telefon pintar masing masing yang mempunyai kelebihan dan kehebatan tersendiri. Sekarang ini, penggunaan telefon pintar bukan lagi kehendak tetapi merupakan satu keperluan buat semua. Tak kurang hebatnya, ada yang menjadikan mengumpul telefon pintar sebagai hobi mereka. Buat mereka peminat tegar telefon pintar, ada berita baik buat anda semua. VIVO kini telah pun melancarkan telefon pintar terbarunya iaitu Vivo V7+ di Senheng / senQ.

Sana sini hangat memperkatakan mengenai kehebatan dan kelebihan Vivo V7+ yang berjaya memikat hati orang ramai terutama sekali peminat setia VIVO. 

Ikuti kisah dua sahabat baik yang merupakan pengguna setia telefon pintar Vivo.

Di suatu hari pagi Sabtu...


Di sebuah shopping mall, Aiman dan Tahir sedang menikmati juadah di restoran fast food kegemaran mereka.




Aiman : Tahir, kau ada dengar tak pasal VIVO keluarkan telefon pintar terbaru Vivo V7+?


Tahir : Eh, aku tak tahu pun. Macam mana aku boleh ketinggalan informasi terbaru VIVO ni?

Aiman : Itulah kau sibuk sangat dengan game futsal sampai tak tahu latest news mengenai telefon pintar baru VIVO.

Tahir : Sorry lah beb. Janganlah marah. Share lah dengan aku VIVO keluarkan telefon pintar apa pula?

Aiman meneguk minumannya laju. Haus.

Aiman : VIVO sekarang keluarkan Vivo V7+, Tahir. Kau sekarang guna V5s kan? Hah, Vivo V7+ lagi mantap beb. Kau harus beli Vivo V7+, Tahir.

Tahir : Bagi aku sebab kenapa aku harus beli dan miliki Vivo V7+?

Aiman : Macam ni, Tahir. Untuk pengetahuan kau, Vivo V7+ dikuasakan oleh pemprosesan CPU Octa - Core 1.8GHz Cortex-A53 dengan 4GB RAM serta mempunyai 64GB ROM. Boleh guna microSD sehingga 256GB kau tahu! Selain itu, Vivo V7+ didatangkan dengan skrin sentuh kapasitif LCD IPS 5.99 inci iaitu 720 x 1440 piksel, 269 ppi.



  

Tahir : Wow, menarik tu, beb! Apa lagi yang best pasal Vivo V7+ ni? Teruja pula aku.


Aiman : Disebabkan kau kaki selfie dan wefie, Vivo V7+ memang sesuai sangat dengan kau sebab ia dilengkapi kamera depan 24mp beralgoritma face beauty 7.0 yang menghasilkan gambar selfie yang cantik. Tak payah susah susah nak edit. Yang paling best, kalau kau buat video call, ia juga dilengkapi face beauty tau Tahir. Apa yang penting ia juga mempunyai potrait mode. Hah best tak? 



Tahir : Wah, baguslah kameranya. Up dari telefon aku sekarang ini. Apa lagi yang best Aiman?


Aiman : Best kan. Hah tu lah tak ambil tahu lagi perkembangan semasa VIVO. Nasib baik aku ada tau. Ni aku nak cerita mengenai kamera belakang. Kamera belakang pula 16mp dengan gambar beresolusi 64mp Ultra HD yang dilengkapi teknologi PDAF. Baterinya pun jenis built-in dan mempunyai ketahanan bateri Li-Ion 3225 mAh. Ketebalan peranti pula 7.7mm dan berat hanya 160g saja. Hah, bab ni mesti kau suka punyalah Tahir.




Tahir : Apa dia?


Aiman mencapai kentang dan menyuap ke mulutnya. Tahir menanti dengan sabar.

Aiman : Vivo V7+ ni tak guna dah Marshmallow tapi ia mempunyai OS Android 7.1 Nougat, beb. Nougat!

Tahir terlopong. Terkejut dengan kata kata sahabatnya Aiman.


Tahir : Are you serious?


Aiman : Mestilah. Takkan aku main main. Sekarang ni Vivo 7+ ada dua warna saja, Tahir. Hitam dan Gold. Eksklusif kan warnanya. 


Tahir : Perghhh!!! Mantaplah VIVO. Terbaik. Berapa harga Vivo V7+ ni, Aiman?


Aiman : Tak mahal pun. Harga mampu milik. Kau confirm akan beli punya kan kalau aku beritahu harganya. Okey, harga Vivo V7+ ni RM1,499.


Tahir : Dahlah spesifikasi mantap, terbaik! Harga pula murah, berpatutan dan mampu milik.


Aiman : Betul tu Tahir. Aku geram dibuatnya. Gatal pula tapak tangan aku nak keluarkan duit beli satu. Eh, sebelum aku terlupa, aku nak tanya kau, Tahir. Kau ahli OnePlus kan?


Tahir : Ya, dah tiga tahun aku jadi ahli OnePlus. Kenapa, Aiman?


Aiman : Hah, untuk makluman kau, Senheng / senQ sekarang ini menawarkan tawaran istimewa kepada pelanggannya untuk memiliki Vivo V7+ ni. Boleh beli secara bayaran penuh atau bayaran ansuran selama 24 bulan. Hanya pilih sama ada nak beli pada harga sebenar dengan atau tanpa ansuran. Pihak Senheng / senQ juga menyediakan pilihan bayaran ansuran yang luas untuk pelanggan di mana ia hanya terpakai sekiranya pelanggan memilih untuk pembayaran penuh. Bayaran sehingga 24 bulan melalui MBB, MBB Amex, Public Bank dan HSBC. Tidak lama lagi bayaran melalui Citibank pun boleh.


Tahir : Wah, bagus betul Senheng / senQ ni! Tawarannya sangat bagus. Confirm ramai akan beli Vivo V7+ ni. Hah, apa pula keistimewaan yang ahli OnePlus boleh dapat?


Aiman : Hah, buat ahli OnePlus macam kau, akan dapat keistimewaan iaitu tambahan 1 tahun waranti untuk Vivo V7+ jika kau pre-order sekarang. Jadi, kau hanya perlu log in ke senheng.com.my dan senq.com my untuk buat pembelian secara pre-order untuk melayakkan kau dapat waranti selama 1 tahun.


Tahir : Memang terbaiklah. Ni yang buat aku tak sabar nak beli Vivo V7+ ni. 


Aiman : Sabar Tahir, sabar. Ada lagi ni aku terangkan pada kau. Apa yang best lagi, penghantaran adalah percuma tanpa sebarang caj dikenakan di seluruh semenanjung dan juga Sabah dan Sarawak. Dan aku berani jamin, pasti tawaran ini akan tarik minat kau untuk terus beli Vivo V7+.


Tahir : Apa lagi, Aiman. Beritahu sajalah. Aku tak sabar nak beli Vivo V7+ ni.


Aiman ketawa besar. Geli hati melihat reaksi kawannya yang tidak sabar memiliki Vivo V7+.

Aiman : Senheng / senQ juga mengadakan program Trade In. Kau boleh trade in telefon pintar kau guna sekarang ni dan dapatkan Vivo V7+ semudah ABC. Syaratnya mudah saja, program trade in hanya digunapakai kalau kau ada buat pembelian di outlet-outlet Senheng. Kau boleh trade in telefon lama kau dan layak dapat rebat untuk dapatkan Vivo V7+ dengan harga yang murah dari harga asal. Nak dapatkan maklumat terkini berkaitan program trade in ni, kau boleh layari laman webnya iaitu http://www.senheng.com.my/trade-in-rebate. Kalau nak dapatkan maklumat lanjut mengenai Vivo V7+ secara terperinci, boleh layari http://www.senheng com.my/v7plus.


Tahir : Bertambah teruja aku nak dapatkan Vivo V7+ ni, Aiman. Apa kata kau temankan aku pergi ke Senheng sekarang. Aku tak nak lepaskan peluang istimewa ni.


Aiman : Eh, kau ni. Sebelum tu, dapatkanlah maklumat lanjut pasal Vivo V7+ dan program trade in dulu.

Tahir : Ish, kau ni Aiman. Apa guna ada telefon pintar kalau tak guna sebaiknya. Sambil berjalan aku carilah maklumat Vivo V7+ ni. Bak kata pepatah "Sambil menyelam minum air"


Aiman : Ya tak ya juga. Aku lupa pula. Eh, jomlah apa tunggu lagi.


Tahir : Jom!

Tanpa melengahkan masa kedua dua sahabat itu pun mengorak langkah menuju ke Senheng / senQ yang berdekatan. 



Nak petik bunga Mawar terpetik Melati,
Bunga di petik anak Pak Zaki,
Reka bentuk Vivo V7+ elegan memikat hati,
Sudah pasti Vivo V7+ akan aku miliki.

8 ulasan:

  1. Bestnya Vivo ni. Kalau dpt seketul Kan best

    BalasPadam
  2. Memang dah nampak ramai orang pakai vivo ni. Kameranya yang memang padu dan mantap

    BalasPadam
  3. Gambar dia pun cantik kan? Bestnya kalau dapat hadiah ni, hahaha

    BalasPadam
  4. Asalkan handphone tu berkualiti dan mampu milik

    saya ok saja

    tak kisah pun brand apa

    BalasPadam
  5. Minat gak ngan Vivo ni...sapa la nak hadiahkan akak Vivo ni

    BalasPadam
  6. Fuhh best jugak kalau dapat satu ni. Hahah!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.