Tukar ke Domain DotCom

Tukar ke Domain DotCom | Alhamdulillah one step closer. Sebenarnya dah lama fikirkan nak tukar domain ni, akhirnya hari ini Mimi register juga tukar domain blog. In shaa Allah bakal tukar ke domain dotcom. Sebelum buat keputusan tukar domain ini, Mimi akan pandang dari pelbagai sudut. Memang bila kita nekad tukar ke domain dotcom akan ada effect pada blog kita. Cuma, semua itu hanya sementara. Sebagai blogger, kita kena anggap semua itu sebagai semangat kita untuk terus berusaha dalam berblog.


Tukar ke Domain DotCom


Still unpaid pagi sebab nak bayar thru maybank2u problem pula. Tunggu tengahari nanti nak settle payment cepat. Macam yang korang boleh nampak Mimi ambil pakej yang murah saja RM45.00 setahun. So, kira harga untuk setahun worth it pah kan. 

Untuk domain pula, Mimi pilih domain guna nama sendiri. Komersilkan nama sendiri sebagai jenama blog. Sebab semua media sosial Mimi semua guna nama sendiri. So, senang nanti. Nanti Mimi share dengan korang domain baru Mimi nanti ya.

5 comments:

  1. wahhh mesti taksabar nak duduk kat rumah sendiri kan kak mimi. moga semuanya berjalan lancar amin :D

    BalasPadam
  2. Tahniah Mimi Ada domain sendiri. Nanti update ye bila dh pindah. Bloglist mama kena update nnti

    BalasPadam
  3. tahniah2...lagi semangat kan nk berblog

    BalasPadam
  4. bagus2 dh tukar domain...baru ada jenama blog

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..