Isnin, 8 Februari 2016

Lunch simple di Tahun Baru Cina

Assalamualaikum...

Cuti panjang kawan kawan pergi jalan jalan ke mana? Mimi duduk rumah aje..Nak berjalan kemalasan melanda diri nih..huhuhu...

Time time cuti nih habiskan masa buat apa yang patut kat rumah nih..Selain mengemas rumah,masak,basuh pinggan bla bla bla dan bla...Mimi marathon layan movie kat laptop...Penat layan movie berlumba lumba buat peta dengan anak anak dan encik suami...😁😁😁😁

Kawan kawan yang tak jalan ke mana mana tuh masak apa hari nih...Mimi masak simple simplr aje hari nih..Suruh encik suami pergi kedai beli cili padi sebab nak buat sambal kicap....Menu untuk lunch hari nih Sup Ayam Keruh (jangan ditanya kenapa Mimi panggil Supa Ayam Keruh😅😅😅), Telur Dadar Pedas dan Sambal Kicap Kaw Kaw Pedas Dia...Simple tapi kaw kaw rasa dia...Inilah menu lunch di Tahun Baru Cina...

Sehari tak makan makanan yang pedas pedas memang tak sah...Rasa tak lengkap aje makanan kalau tak pedas kan..

5 ulasan:

  1. Sedap nampak menu tu,akak suka...akk blk kg so makan masakan mak mertualah hari ni

    BalasPadam
  2. saya pon simple gak msk hri ni. just buat chicken chop..

    pedas2 pembuka selera.
    saya dh lama x mkn pedas2.. pedas gituu2 aje. hikhiks.

    BalasPadam
  3. Asslmkm kak.. Lma nya x singgah blog akk..

    Sdapnya menu tu..nk2 sup aym tu..

    BalasPadam
  4. lahai menggodanya... lagi2 mmg ini menu peberet

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.