The Liebster Award - Shida Radzuan

Assalamualaikum...



The Rules

Mention who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 questions asked.
Nominate 11 others bloggers.
Create 11 of your questions for them to answer.
Notify your nominate.


Kali ini saya ditag oleh blogger blue blue flower girl Shida Radzuan...hahaha...Bila masuk blog shida mata ai bajet mat saleh okey sebab biru mata hitamku...hahaha...Macam biasa lah kan kena jawab soalan soalan bikin pecah oootakkkkk....oootakkkk....

1. Memperkenalkan secara ringkas tentang diri anda.

Alaaaaa.......kenapa secara ringkasssss..Nih kalau taip tentang ahkak Jenab nih mau tak habis habis tigaplohtiga bulan..huhuhu...Okey nak secara ringkas kan?Hah tentang saya :-

Seorang isteri kpd seorang suami,ummi kepada dua orang puteri Aina dan Auni.

Suka pink.

Nampak sombong tapi peramah.

Umur dah masuk 3 series...Anak jati N.Sembilan...Anak sulung daripada 7 orangaadik beradik..

2. Sila nyatakan url blog anda, dan kenapa memilih nama url tersebut?

url blog : http://coratcoretpinkummi.blogspot.com

Sebab pilih nama url blog :

(Sila cari maksud corat coret dalam kamus dewan. Terima kasihhhh...haha...)Idea nak letak corat coret datang secara spontan..hehehe...

Pink Ummi - anak anak panggil saya ummi dan pink tuh opkos la my febereto kaler u know...So,bila digabungkan eh eh macam best je sebut pinkummi tuh...hahaha...So,selepas guna kaedah dan formula algebra semua,sekotak suara saya gabungkan coratcoretpinkummi tuh utk dijadikan nama url blog.

3. Antara blog berdomain dan blogspot yang mana kadi pilihan,kenapa?

Sebenarnya kan, akak lebih prefer berdomain sebab macam gah gitu but but for the first five years nih,akak nak kekalkan blogspot dulu. Disember 2015 genap lima tahun guna blogspot in shaa Allah nak tukar domain dot com..Ada jenama sendiri gitu walaupun blog akak tak sepopular ahkak Paten korang tuh..kihkihkih

4. Sudah berapa lama anda berblog?

Dah tiga tahun 5 bulan akak berblogggggg....erkkkk tetiba teringat cool blog...hahaha...

5. Tujuan anda berblog, huraikan seringkasnya.

Nak tambah kawan,share ilmu dan tujar pendapat.

6. Setujukah anda dengan berblog anda boleh buat pendapatan sampingan,kenapa?

Setujuuuu....Setuju sesangat berblog boleh buat pendapatan sampingan..Yelah kan dari sponsored post,iklan nuffnang,churp churp etc boleh dapat duit beratus ratus beriban riban...Tengok contoh blogger famous amous sebulan berapa income diorang dari blog???

7. 'Blogger Popular' sikap bagaimana yang patut ditonjolkan sekiranya anda adalah blogger tersebut.

Aamiin....If akak blogger popular akak still kekalkan sikap akak yang sekarang nih...Friendly,happy go lucky dan banyak mulut..pot pet pot pet...

8. Apa pendapat anda tentang (Blog Shida) www.duniashida.com

Blog yang simple dan sejuk mata tengok sebab kaler biru. Share info pasal blog contoh tutorial,iklan. Pastu,suka beri maklumat terkini dan semasa yang berlaku di sekeliling.

9. Senarai 5 blog kesukaan anda

http://www.duniashida.com
http://kupukupukecik.blogspot.com
http://www.azhafizah.com
http://www.nadiafarahida.com
http://ihaveasweetsmile.blogspot.com

10. Senarai 5 blog yang selalu anda kunjungi
Mana aci 5 blog aje Shida oiiii...Banyak tau blog akak selalu jengah...tacing nanti tau...

11. Senarai 5 blog yang menjadi inspirasi anda berblog

Semua blog ada kelebihan dan kekuatan tersendiri. Semua blog yang akak jengah adalah sumber inspirasi akak tau. So tak dapek den nak describe 5 blog tuh.

Fuhhhhh lega dah dapat jawab semua soalan shida...Sakit kepala otakkk tau nak jawab soalan soalan shida nih..Saja bagi akak stress kan...hahaha

12 comments:

  1. Soalan Shida boleh buat sis stress yer... Sabor je ler :))

    BalasPadam
  2. wah.. tak lame lagi ade domain sendiri.. fifi doakan pink ummi..

    BalasPadam
  3. hehe tak penah join2 benda gini. nak join lah

    BalasPadam
  4. fuhh lega kan bila dah siap tag ni
    lama jugak dah awak berblog :)

    BalasPadam
  5. ramai juga yang perlu jawab the liebster award ni..cima lain-lain soalan saja.

    BalasPadam
  6. dngn segmen dptlah mngetahui tntng mimi serba sedikit

    BalasPadam
  7. ni yg main2 tag dedulu tu kan... tp yg tu nama apa ntah...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..