Selasa, 15 April 2014

Pringles : Korang tahu tak??

Assalamualaikum...




1. Gambar orang pada logo Pringles, dengan misai yang lebat dan umumnya dikenali sebagai "Julius Pringles".



2. Oleh kerana reka bentuk logam yang panjang, bentuk tabung, tin-tin Pringles telah digunakan untuk membuat antena Wi-Fi, yang juga dikenali sebagai cantennas.



3. Di Amerika Syarikat, Pringles tidak dikenali sebagai kerepek kentang, sebaliknya dikenali sebagai "kerepek rangup".



4. Nama Pringles dipilih dari buku telefon daerah Cincinnati,iaitu Pringles Avenue di Finneytown, Ohio USA , kerana ringkas  dan  sedap didengar.


26 ulasan:

  1. ada 2 gmb tu gmb gelap je ke kak?nampak gmb pringles je..hehehe..nice2...xtauuu la pasal ni..

    BalasPadam
  2. ooo gitooo rupanya info ni..lama la dok PK mana la dapat nama ni kan

    BalasPadam
  3. pringles bukan kentang sangat pun kan.. pelik saya kenapa org kata kentang..

    BalasPadam
  4. sy lg suka mister potato..pringles ni msg byk sgt..

    BalasPadam
  5. ooo gitu ye
    saya tak berapa suka makan benda alah ni =)

    BalasPadam
  6. Salam PU..
    hehe.. punya lama baru tau.. ooo..ade kesah disebalik logo.. ^^

    BalasPadam
  7. Salam PU..
    hehe.. punya lama baru tau.. ooo..ade kesah disebalik logo.. ^^

    BalasPadam
  8. suka mkn kopok ni sbb kopok dia full..xde angin mcm kopok packing dlm plastik tuh..

    BalasPadam
  9. Pengetahuan baru...saja2 nak cari tak delah tapi dah tulis ni elok juga.

    BalasPadam
  10. Owh... Bru tahu...sbb sy mkn potato cips je... X mkn kepok ni...

    BalasPadam
  11. baru tahu hihi

    kalau kat rumah beli satu tin tu x cukup

    cepat je habis

    hihi

    BalasPadam
  12. tahu mkn je selama ni. Rajin mimi kongsi info. Tq

    BalasPadam
  13. Tak tahu disebalik pringles ni ada kegunaanya

    BalasPadam
  14. as salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg banyak info..

    jemput blogworking

    www.yatiadam.com

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.