Tips untuk kurangkan laga gigi waktu tidur

Sejak akhir akhir nih kan Aina suka sangat mengigau bila waktu tidur...Dengan mata terpejam tuh dia boleh bebel bebel..Apa butir dia cakap saya tak paham...

Lepas dia bebel bebel tuh kan dia main laga laga gigi..Kuat tau bunyi laga gigi tuh..Kadang kadang saya sampai fikir tak patah ke gigi dia sebab bunyi laga gigi tuh terlalu kuat..Pernah sekali secara spontan saya tepuk manja mulut Aina kot kot lah dia stop buatkan tapi makin kuat pulak..Risau tau saya korang..

Kawan kawan tau tak tips nak elakkan laga gigi tuh waktu tidur..Memang tindakan spontan Aina tanpa dia sedar atau memang dia sengaja buat? Saya risau tau sebab dah dua minggu masalah nih jadi tak tahu nak buat apa dah...

5 comments:

  1. Faqih pon sama tapi sy tak heran sangat sebab memang suami pon macam tu jugak. kira turun temurun la. huhu. nak tahu jugak kalau ada tips nak hilangkan laga gigi tu :)

    BalasPadam
  2. akak xtau plak... tp pernah dgr hubby akak ngigau dia g laga gigi

    BalasPadam
  3. adik niesa suka laga2 gigi ni..gigi niesa yg ngilu dnga..mak niesa pesan..kalau dorg laga2 gigi kena pukul kat pipi dia..xtau la knapa..

    BalasPadam
  4. tak prnh lagi la cari petua untk mngigau ni..suami sy selalu lah laga gigi time tido nih.. seriau dgr...

    BalasPadam
  5. Ada orang yg memang habit dia laga gigi waktu tidurkan Okje try gak buat laga laga tapi tak boleh bunyi!

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..