Rabu, 27 November 2013

Tidak perlu membazir dalam majlis perkahwinan

kredit : suarainsan.net

Betul apa yang dikatakan Ustazah Zawiyah Hassan mengenai pembaziran dalam perkahwinan nih...Statement beliau bukan ditujukan kat Che Ta dan Zain tapi secara umum kan..Tak kira lah sekaya mana pun setinggi mana pun darjat kita rasanya tak perlu membazir berbelanja sampai berjuta juta kan...Mungkin orang akan cakap lantak dia lah duit dia, bukan dia kahwin mintak engkau...Yaa...memang betul tapi dalam Islam pun tak galakkan pembaziran yang melampau dalam perkahwinan...Memadai dengan seekor kambing untuk buat kenduri kahwin kan...

Dannnnnn bagi pendapat saya lah kan pada yang suka sponsor artis artis(yang memang sah sah ada duit) sampai ratus ratus ribu, ada baiknya sponsor pada mereka yang ingin mendirikan rumahtangga tetapi tak cukup bajet...Tuh pendapat saya dan officemate saya ye...Pendapat korang pulak???

20 ulasan:

  1. Dengar kat berita Astro semalam budget perkahwinan Cik Ta dah mencecah ke 13 juta ??? Amboi mak.
    Gah + mengarut tu. Hemm...tak beranilah nak komen lebih takut orang lain salah faham pulak.

    BalasPadam
  2. setuju jugak ngan pendapat mimie tu tp kdg2 tu bukan diaorg yg mintak disponser, org yg nak sponser dia camne tu?

    BalasPadam
  3. kak sarah ada tengok dlm FB..siap gaduh2 lagi kata mengata pasal cik Ta dgn zain...kesian

    BalasPadam
  4. akk pun setuju ngan mimie
    biarla salurkan duit tu kepada yang memerlukan...dapat pahala..

    BalasPadam
  5. setuju sgt dgn kenyataan ustazah zawiyah ni, x perlu la nak berlebih2 sgt..

    BalasPadam
  6. salam mimie...hmm..tu lah..kan dah kena tegur...

    BalasPadam
  7. setujuuu...
    yang tukang sponsor tu lebih baik sponsor untuk majlis2 anak yatim or kebajikan, lagi bagus dan berkat kan...

    BalasPadam
  8. alaaa biasala semua orang nak sponsor artis kan.... bagi ida, baik sedekah kat kucing2 terbiar. hahahhahahaha

    BalasPadam
  9. sokong jgak..baik sponser niesa ni nak kawen kena tunggu 3,4,5 tahun lagi kot..hihi...

    BalasPadam
  10. sangat membazir..tahu xpe kan kak..sponsor pada mereka yang memerlukan..lagi dapat pahala membantu mereka yang susah.

    BalasPadam
  11. Kalau dah wedding of the year, harapnya mereka pun kekal hingga ke akhir hayat....
    Dah jadi mcm trend pula skrang ni... kalau nak kawin, kena gempak...
    Bagus juga cadangan mimi tu... bantu yg lebih memerlukan lebih byk faedahnya :)

    BalasPadam
  12. betul tu ramai kat luar sana yang hidup susah, artis yg sah2 dah ada duit yg disponsornya... marketing strategy tu,,,

    BalasPadam
  13. moon pon setuju ngan pendapat mimi...

    ermmm xde sape ke nak sponsor kiter nie..... hehehehehe :p

    BalasPadam
  14. yg sponsor dekat artis2 tu sbb dorang nk dapat "nama" rasanya... mksud akak publisiti utk buat bisnes dorg lg kenali n secara xlgsg akn ada planggan2 lain la akn dtg kiranya..

    churp2

    BalasPadam
  15. sy stuju dgn bantu org nak akwen tu..idea yg bagus sgt. mcm tu pun boleh dpt nama jgk,(kalau nak). btw, sy baru mulakan blog, sudi2 la bg support kat saya ye..:)

    BalasPadam
  16. sponsor tu klu betul nk amal jariah lakn.. knp x sponsor mjlis khwin beramai yg majlis agama dok buat tu.. berkat dan berpahala lagi rasanya kn..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.