Temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N27

Assalamualaikum....

Syukur padaMU Ya Allah.....

Walaupun saya terpaksa tolak dua kursus yang datang sekaligus kerana tarikh yang sama namun saya anggap tuh semua bukan rezeki saya. Mungkin rezeki saya kat tempat lain. Saya dapat dua kursus minggu depan iaitu Kursus Microsoft Publisher (14-16 Mei) dan Kursus Gaji, Elaun dan Kemudahan(13-16 Mei)....Dan dua dua kursus nih terpaksa saya tolak sebab pada 15 Mei saya ada temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N27.....So,banyak persediaan saya kena buat...Saya akan buat yang terbaik...Kawan kawan tolong doakan saya ye..

Kawan kawan yang ada buat permohonan jawatan nih bolehlah check kat laman web SPA...Korang boleh klik kat SINI.

Nota kaki* Saya berdebar debar nih.....Takut ada, cuak pun ada, gemuruh pun ada...

42 comments:

  1. Assalamualaikum kak mie. semoga berjaya ya. insyallah jika ada rezeki kak mie akan dapat jua :)

    BalasPadam
  2. Gud Luck Mimi...semoga dipermudahkan..

    BalasPadam
  3. akak doakan semoga berjaya n dpt jwb soalan temuduga ngn lancar, takpe tolak kursus tu utk bnda yg lbh penting

    BalasPadam
  4. saya pun dapat... tapi yang ni ad ujian kecergasan jugak ke?

    BalasPadam
  5. tahniah..kawan sy pun dpt gak intebiu nih..semoga berjaya

    BalasPadam
  6. tahniah mimie... buat yg terbaik ye! semoga berjaya!

    BalasPadam
  7. gudluck kak..moga2 berjaya..gred 27 tu..hee

    BalasPadam
  8. salam... tahniah berjaya tuk temuduga... boleh x nanti awk kngsikan pengalaman temuduga sb sy pn dpt pnggilan temuduga 22hb... soalan2 pe yg ditnya nanti, preparation pe yg kne bt...

    BalasPadam
  9. good luck Mimi..buat yg terbaik masa temuduga nanti ya..:)

    BalasPadam
  10. salam,,, kite pun dapat intrvw yg same.. memg nervous and xtw ape patot study... lg dekat lg cuak...

    BalasPadam
  11. gud luck mimie..semoga ade rezeki di situ..amin3..;D

    BalasPadam
  12. congrats, sy pun dapat sama...interview 12Jun... kalau same date boleh gak buat kawan nati...ni sorang2 la nampaknya

    BalasPadam
  13. tahniah... same la kite, saya 21 mei.. nt leh tak kongsi sedikit maklumat ape yg di ty mase temuduga... risau2 hehe...

    BalasPadam
  14. Salam mimi..Tahniah Mimie...In Shaa ALLAH akak doakan mimi berjaya ya..ameen

    BalasPadam
  15. gud luck mimie..kalo ade rezki x kemana kan..lya dh pnh g interview jawatan n thn 2009 dulu.. huhu.xde rezeki, sbb xdop kabel.. hehe

    BalasPadam
  16. salam nini,

    Tahniah dpt panggilan temuduga N27 tu..saya pun dpt jugak tp 30 may nnti..nnti kongsikan pengalaman ye..cuak juga ni (sambil study apa yg patut pasal kerajaan) hihihi ;)

    All the best and gut luck

    BalasPadam
  17. tahniah,tlg kongsi pengalaman temuduga sb sy pn dpt pnggilan temuduga pd 28hb ni.semoga anda berjaya!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama ngn saya..awk interview kat mne?

      Padam
    2. Klu kat kl leh g sma...hihi

      Padam
  18. semoga berjaya kak mimiii :)
    kak mimi mesti boleh punyaaa

    BalasPadam
  19. good luck mimie... adik ipar baru lepas interview kt penang hari selasa baru nih.. 40 minit jugak dia kena..huhu.. isu-isu semasa kena tau la ek.. pa2 pun good luck yer..

    BalasPadam
  20. ya ALLA< yui dpt gak kak..cuak sgt.. dah settle leh la kongsi pglmn =)

    BalasPadam
  21. same la..ape nk study ni..x reti la psl isu semasa nih..adoi

    BalasPadam
  22. 30 may intrview katne...

    BalasPadam
  23. Salam.. good luck interview nanti..
    Saya pun interview jgk nanti..
    awak dapat 52 pengerusi kementerian/jabatan..
    saya plak 49 pengerusi kementerian/jabatan...

    BalasPadam
  24. Gud luck..saya pun dapat jugak..sama-sama kita usaha..:)

    BalasPadam
  25. GUD LUCK..MUDA 7 TAHUN DARI KAK BUI RUPANYA MIMIE NI..

    BalasPadam
  26. Salam, saya tgh mencari info Soalan tag n27. Kacau x kebenaran mohon maklumat Soalan di Tanya penemudga.. Dari zam

    BalasPadam
  27. hai awak..tgh cari2 tips cth soalan ni.. i pun kena panggil tapi i temuduga di wisma negeri sembilan . tarikh i 16/5 ni.. nanti share2 k .. tips nyer..

    - Mr.J

    BalasPadam
  28. tahniah mimie.. dulu kak ina setiap kali nk tmuduga, mesti berdebar..

    BalasPadam
  29. Kalau Penemubual Wanita ke atas Wanita , siaplah calon perempuan tu.. ada yg menangis beb.. Jom baca kisah temuduga i dan sedikit tips pada 16 Mei 2013 ..

    Mr.J mendapat info bahawa penemubual bilik adalah 2 orang wanita , jadi hati Mr.J sedikit lega kerana selalunya penemubual wanita lebih senang dan reaksi mereka lebih 'girang' jika menemubual calon lelaki , bukan apa dah lumrah dunia bak kata mat salleh 'Magnet' diantara lelaki dan wanita . Patutlah calon wanita kena soal kaw kaw .. isk isk..

    BalasPadam
  30. wahh .. yana sdg menanti giliran ... nebess jgk nie :)

    BalasPadam
  31. Saya pun dah pergi interview last week.... interview BM je..xkena speaking bi pun..but depend on interviewer jgk kot...antara soalan yg sy ingt lg kena tanya;

    1) perkenal diri secara ringkas
    2) nama2 menteri 2013
    3) isu semasa-pendapat mengenai pru13
    4) tugas penolong tadbir
    5) polisi kerajaan
    6) perlembagaan kerajaan
    7) sanggup xkerja luar dari semenanjung malaysia

    kalau ada yg interview lambat lg & tak tau nak prepare apa..saya suggest korg boleh cuba tengok panduan temuduga kerja kerajaan, contoh soalan dan byk lagi kat link nie --->http://goo.gl/aj6lk

    BalasPadam
  32. saya siti sya dpat jgk 31/5 berdebarnyer

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.