Family Day ~ Pulau Pangkor (Part 4)

Assalamualaikum....

Masih lagi gagah cerita pasal family day kat Pulau Pangkor.....Semalam saya dah tempek hidupan laut yang ada kat Pulau Pangkor. Kali nih saya nak cerita aktiviti aktiviti di Coral Island.....


Masa nih dah nak sampai Coral Island...


Ikan ikan mengerumun roti roti yang di baling encik tukang bawak bot....Budak budak kecik yang kitorang bawak super eksited tengok ikan ikan nih berlumba lumba nak dapatkan roti yang tak seberapa tuh....(Agak kekurangan keajaran di situ...huhuhu)


See, banyakkan ikan ikan yang ada. Memang gila kentang cantik cantik ikan ikan yang ada kat sini...


Antara manusia manusia yang sibuk nak snorkeling kat Coral Island. Ibu ibu yang bawak anak anak kecik tidak digalakkan buat aktiviti snorkeling ye. Sebabnya takkan korang nak tinggalkan anak anak korang dalam bot kan....

Kat sini, kawan kawan sekalian boleh snorkeling tapi masa snorkeling jangan gerakkan kaki hanya berenang gunakan tangan. Masa snorkeling kawan kawan pakai life jacket dan goggle...So, bila dah pakai life jacket nih otomatik badan kita akan terapung kan kan....So, sesiapa yang nak snorkeling dinasihatkan sekali lagi jangan gerakkan kaki, cuma gunakan tangan. Sebabnya bimbang nanti kaki kawan kawan akan terluka kena batu karang...

Saya dan kawan kawan yang tak nak snorkeling di hantar kat tepi pantai sementara tunggu kawan kawan yang lain selesai buat snorkeling. Bila dah duduk tepi pantai tuh mestilah nak mandikan....Sebelum mandi, saya beli dua burger ayam kosong (takde sayur,sos dan mayonis) + keropok cheezel...Total RM 11.00...Bapak mahal ngko!!! First and last lah i beli kat situ...Dah la tukang jual tuh LANGSUNG TAK MESRA ALAM...Takde senyuman langsung...


Aina dengan life jacketnya...Masa nih kitorang dah ada kat pantai Coral Island...Yang kayu tersusun rapi kat  box oren tuh la hut yang jual minuman dan makanan...Nih lah tempat jurujual yang tak mesra alam tuh cari rezeki...Saya tak sudi amik pic hut dia tuh nanti buat rosak kamera jerk....Lepas dah makan burger kampung yang agak tuh, sesi bergambar pulak....


Jenuh nak daki segala batu abtu yang ada kat sini...Punya besar + gedabak daku nak daki. Nasib baik i lasak..hahaha...


Tak banyak aktiviti yang saya dapat buat kat Coral Island nih. Just mandi mandi dan snap gambar...Nak snorkeling tak boleh, confirm dua orang budak kecik tuh nak join sekali.....So, kitorang balik dari Coral Island lebih kurang pukul 1.00 lebih. Balik tempat penginapan kitorang terus makan.

Entry seterusnya saya update kemudian.....

14 comments:

  1. seronoknya nak snorkeling! wahh nak g pangkor o lumut lagii!! hehe

    BalasPadam
  2. meriah yer pink ummi...ramai orang yg snorkeling kat Coral Island tu.

    p/s : pantang ada batu ada jer tgn2 yg nk menconteng kan?

    BalasPadam
  3. seronok ,,,
    jernih air dia dikk
    teringat time akak kesana ekeke ;)
    x berani nak snorkeling sbb x pandai ehehehhe

    BalasPadam
  4. klu dh g tmpt gitu mmg penjual amek kesempatan la PU truk harga memahal... :) nk try snorkling gak..tak pernah lg..huhuhu

    BalasPadam
  5. siyes best dpt snorkelling! waaaa..nak pegi jugak!! hehehehe

    BalasPadam
  6. alahai lm x g pangkor..last g 2008..bulan 11..mmmm...

    BalasPadam
  7. tapi sure penat kan ,,, apapun yang penting had fun!!

    BalasPadam
  8. seronoknya..abah honeymoon kat pangkor je.hehehe

    BalasPadam
  9. Akak takut dgn air. Nk nek bot pun seram..

    BalasPadam
  10. seronoknya..pic last & second last MV suka

    BalasPadam
  11. wahhh jernihnyer air..lama dah tak g situ..dulu selalugk g sana

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.