Isnin, 29 Oktober 2012

Makan makan @ Sate Kajang Haji Samuri Senawang

Assalamualaikum....

Malam 25hb lepas, incik hubby nak belanja anak bini dia nih ha makan kat luar. Dia tanya saya nak makan kat mana, saya jawab ikut abang jelah nak bawak pergi mana pun.

Last last incik hubby bawak makan kat Sate Kajang Haji Samuri Senawang. Time nih, saya dah sakit perut sangat sangat. Mencucuk cucuk kat bahagian atas ari ari...Bisa nauzubillah. Saya fikir mungkin nih tanda tanda nak period kot...So, tahan ajelah sakit tuh. Saya jalan pun dah serupa orang dalam pantang. Bukan main kepit lagi..hehehe

Sementara tunggu incik hubby tunggu turn nak order makanan, saya jadi Mem besar jadi penunggu setia kat meja dengan Aina. Bila dah sampai turn incik hubby order makanan, of course lah saya request makanan sendiri kan. Saya makan nasi goreng Pattaya dan ABC Teringin....Entah apa yang teringin pun tak tahu lah....Dah nama ABC tuh teringin kan....

Incik hubby lak order sate ayam 30 cucuk dan air laici dua gelas untuk dia dan anak anak.....Disebabkan menunggu nasi goreng Pattaya yang agak lama tak kunjung tiba, saya bedal ABC dan sate incik hubby dulu....hehehe....


30 cucuk sate ayam incik hubby....Bukan habis pun...Nasib baik saya ada tumpang sekaki makan...Tuh pun tak habis....


ABC Teringin...Ntah apa yang teringin tak tahu lah saya....


Nih isi dalam ABC Teringin tuh...Kacang merah yang besar gedabak, jagung dan kacang yang dihancurkan...Tak sure kacang apa...


Nasi goreng Oattaya yang saya tunggu hampir sejam....Taklah istimewa sangat pun...Boleh lah....


Macam biasa...Auni nih pantang nampak saya pegang hp nak ambik gambar...Mulalah dia pose bagai....


Aina lak kalau dah makan jangan haraplah dia nak pandang kamera...Tak sporting betul...hahaha


Gaya mulut nih bukan Auni sengaja buat buat ye tapi gambar nih saya snap masa dia tengah makan sate...Habis sume sate yang abi die asing aisngkan dalam pinggan dia sumbat dalam mulut dia sampai penuh...Saya dengan incik hubby terus ketawa tengok gelagat Auni masa nih....Alahai sabar jelah...Punyalah perlahan dia nak kunyah sate tuh....

Thanks to incik hubby ye sebab belanja makan, walaupun perut teramat sakit tapi terpaksa tahan sebab dapat makan free...hahaha

9 ulasan:

  1. laprnya..hoho...tgk entry awak lagi lah tambah lapar..

    BalasPadam
  2. hehehe... sbb mkn free rela tahan sakit perut...

    BalasPadam
  3. makan free mmg bestkan..
    amboi auni sampai bulat mata dia makan sate..hehe mcm2 kerenah dia ye

    BalasPadam
  4. akak kalau sakit perut mintak husben tapaukan je. balik makan akt rumah la. tak ada maknanya nak akan kat kedai.

    BalasPadam
  5. sedapnyerr tgk sate.....auni berselara jer makan kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.