Khamis, 26 Januari 2012

Tetap setia dengan Nestle Bliss Low Fat Yogurt Drink

Confirm la korang kat luar sana pernah dengar, tengok, beli dan minum Nestle Bliss Low Fat Yogurt Drink kan? Nak tahu sejarah macam mana PU boleh terjatuh cinta dengan minuman nih?

Tak silap PU, PU start minuman nih penghujung tahun 2009.  Sebelum nih PU memang tak pernah pandang pun minuman nih sebab PU dok pikir yogurt tuh masam, so PU tak berminat la nak beli. Segalanya bermula bila adik adik PU Dian dan Suria memang suka sangat dengan minuman nih. Dorang yang paksa PU try minum air nih. Dorang cakap memang elok untuk usus kita. Mula mula PU tak nak tapi bila try best pulak. Perisa yang PU try tuh perisa strawberry...Memang sedap. Sejak dari hari tuh PU jadi "peminum" yang setia la...Every month mesti grab banyak banyak...Selalunya PU beli perisa Strawberry dan Orange...



Sebab sebab PU setia dengan minuman nih ialah :-

a) Rasanya yang "besh" - Sesiapa yang minum Bliss nih memang tahu la kenapa PU cakap besh....Sekali minum memang tak puas...Mesti nak minum lagi dan lagi dan lagi.

b) Baik untuk usus - Macam PU nih ada masalah sikit dengan usus. Kalau orang lain buang air besar tiap tiap hari. PU pulak 2 hari sekali. Kadang kadang samapi seminggu. Tuh yang jadi sembelit dan kepala selalu sakit.  Minum air banyak pun macam tuh jugak. So, sejak minum Bliss nih alhamdulillah...Nampak perubahan yang ketara. Kalau agak agak sehari tak membuang hajat, PU cepat cepat minum Bliss...Pastu faham faham jela kan....That why la kenapa PU falling in love dengan Bliss nih...

c) Harga yang berpatutan - Bagi peminat setia macam PU nih harga tak menjadi masalah. Bagi PU harga minuman nih memang berpatutan...Tapi ada sesetengah kedai runcit nih suka suka hati letak harga mahal mahal. Ada tuh cecah sampai RM5 sebotol...Padahal harga yang selalu PU beli RM4++ je...Tuh baru botol yang besar, kalau yang kecil tuh, patut ke letak harga yang tinggi jugak?? Memang tak patut kan...

d) Gift yang awesome - Ha...kalau korang yang suka minum Bliss nih mesti tahu kan dalam sebulan tuh ada je gift baru dari Nestle Bliss nih....Tupperware, bekas air, cawan dll...Tapi kalau nak gift free nih kena ikut syarat yang ditetapkan la...Selalunya ada tertulis kat tag yang diletakkan dekat dekat kepala botol...


Antara gift yang PU dapat bila Bliss. Actually ada lagi tapi snap mana yang sempat...Tupperware tuh yang latest gift PU dapat. Beli 3 botol Bliss dapat tupperware nih....

So, conclusion entry PU nih walaupun ada minuman yogurt lain yang sedap atau lebih murah, PU tetap setia dengan Bliss Low Fat Yogurt Drink nih....Tak mau dah yang lain!! (macam pernah dengar jer ayat nih tapi di mana yer??)

2 ulasan:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.