Mini Celebration BFF's Birthday

Mini Celebration BFF's Birthday | Dah petang baru berkesempatan update entry. Dari pagi tadi sibuk dengan kerja. Lepas tu, time rehat gigih balas komen kawan kawan dan follow blog yang Mimi belum follow lagi. Jadi petang ni update entry baru pula. Semalam waktu rehat, Mimi keluar berdua dengan best friend Mimi since belajar sama sama di UiTM Lendu. Kami keluar sempena birthday dia semalam dan memandangkan dah lama kami tak keluar bersama. Masing masing sibuk kan. 

Mini Celebration BFF's Birtbday



Best friend Mimi ni nama dia Maria. Sebelum keluar tu, dia dah whatsapp awal awal bagitahu nak keluar sama sama. Dia pun bagitahu teringin nak makan Yong Tau Fu di Seremban Prima. Mimi ikut sajalah birthday women ni punya tekak kan. Dia belanja Yong Tau Fu, Mimi pula belikan dia kek rainbow yang comel loteh di Harold's Bread. Harga RM7.90 saja. Jadilah kan, janji ada birthday cake untuk Maria.

Tempat kerja masing masing dekat saja pun. Dia kerja di Wisma Persekutuan, Mimi pula di IPK Negeri Sembilan. Memang dekat sangat dah tapi masa nak keluar berdua tu tak ada. Masing masing sibuk kan. Bila ada kesempatan berjumpa ni takkan lah tak pergi kan. Banyak juga kami berborak. Topik utama stress di tempat kerja..huhuhu...Kamk berdua ni memang happy go lucky tau. So, cara nak hilangkan stress memang kami makan, makan dan makan.


Sebelum makan, bergambar dulu. Tak sah kalau tak bergambar kenangan kan. Dah tua nanti boleh flashback gambar gambar kenangan ni kan. Boleh tunjuk dekat anak cucu cicit nanti kan.



Yong Tau Fu untuk lunch kitorang. Sebenarnya, Mimi kurang sikit Yong Tau Fu ni. Makan je cuma kurang sikitlah kan. Tapi orang dah belanja takkan nak tolak pula kan. Nasib baik boleh diterima tekak. Family Mimi semua suka makan Yong Tau Fu tau. Mimi saja tergolong dalam golongan pelik. Apa yang family suka makan, Mimi kurang suka. 

Lepas ni tak tahu lagi bila boleh jumpa. Masing masing sibuk dengan tugas kan. Bila berpeluang jumpa kenalah manfaatkan masa bersama.

2 comments:

  1. Happpy birthday Maria. Cakap Dedaun Comel kirim salam ;)

    BalasPadam
  2. Happy birthday buat kawan kak Mimi..

    Rose suka yong to fu yang kuah hitam pekat. Kalau sup pun kurang. Lain orang, lain citarasanya kan.. Takpe. Hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.