Khamis, 13 Mac 2014

Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 3

Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 1
Lawatan ke RTM dan jadi penonton Apa Kata Wanita part 2

Sambung lagi pasal lawatan ke RTM..Nak tahu cerita yang lepas lepas korang just klik link link kat atas nih ye...Lepas kitorang di bawak ke semua konti radio kitorang di bawa pulak ke set Selamat Pagi Malaysia..Kat sini tak dan nak snap gambar sebab ramai benor yang verangan nak jadi pengacara hahaha...

Lepas tuh Puan Azizah bawak kitorang pergi bilik Berita TV1. Nak masuk kena bukak kasut tau. Masa masuk bilik berita tuh berpinar biji mata sebab serba hijau tau. Kira kalau korang tengok Berita TV1 kalau ada gambar tuh maknanya tuh bukan latar belakang sebenar ye...Latar belakang sebenar colour hijau. Pembaca berita tidak dibolehkan memakai baju berwarna hijau ye sayang sayang semua...Then, Puan Azizah brief kitorang peralatan yang digunakan untuk baca berita. Sebenarnya pembaca berita akan baca berita rujuk pada satu alat yang memaparkan berita yang nak disampaikan. Saya sendiri terlupa nak snap pic alat tuh...Nak terangkan kat korang pun tak reti dah..hahaha...(Takpe saya try cari dekat kawan kawan lain kot kot ada..Nanti saya buat entry lain ye)

Nih lah Puan Azizah...Sangat peramah..Beliau nih gred B44 kalau tak silap saya lah kan.. Hah nampak tak latar belakang yang hijau tuh...Dalam gambar kurang berpinar tapi realitinya adoiii sakit mata ku...



Lepas dah selesai briefing dan bergambar bagai dalam bilik berita kitorang terpaksalah berpisah dengan Puan Azizah sebab beliau ada kerja perlu disettlekan. Lepas sampaikan plak pada Puan Azizah, kitorang dijemput makan di Dewan Makan yang disediakan...Hahh...Part yang nih dah nak masuk cerita Apa Kata Wanita...Akan sambung next entry..

10 ulasan:

  1. menarik juga ye
    satu benda baru tu =)

    BalasPadam
  2. Kat rtm tu bolehlah jumpa kak Safura Fadhlan tu dia keje rtm gak hehe...

    BalasPadam
  3. Tapi bila background hijau macam itu gambar jadi cantik macam kat studio photo kan Mimie..

    BalasPadam
  4. Seronoknya dapat peluang melawat tempat macamni...

    BalasPadam
  5. Bestnyer ada pengalaman macam ni.. :)
    Kenangan semua ni..

    BalasPadam
  6. Waa... bestnya buat lawatan ke RTM...

    BalasPadam
  7. menarik. dapat tahu mcm mana keadaan bilik berita yea :)

    BalasPadam
  8. dh mcm bergambar kat studio la pulak tgk latar tu.hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.