Jumaat, 16 Mac 2018

Tips Untuk Dapatkan Bounce Rate Blog Rendah

Tips Untuk Dapatkan Bounce Rate Blog Rendah | Sebelum ni kan Mimi tak ambil peduli pun pasal bounce rate blog ni. Tapi sejak baca entry daripada blog tuan Hasrul Hassan, baru Mimi sedar betapa pentingnya bounce rate untuk sesebuah blog. Sebelum ni bounce rate blog Mimi agak tinggi tapi sekarang alhamdulillah bounce rate blog Mimi dah rendah. Nak tahu TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH korang baca selanjutnga macam mana Mimi buat untuk dapatkan bounce rate blog rendah.

TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH



Macam Mimi cakap sebelum ni kan bounce rate blog Mimi sangat tinggi tau. Mimi buat perbandingan bounce rate blog sebelum dan selepas ikut tutorial yang diberikan tuan Hasrul Hassan.

Bounce Rate blog Mimi dari 01/01/2018 - 15/01/2018 : 88.97%

Bounce Rate blog Mimi dari 01/02/2018 - 15/02/2018 : 88.63%

Bounce Rate blog Mimi dari 01/03/2018 - 15/03/2018 : 10.95%

Nampak jauh bezakan bounce rate blog Mimi bulan Januari dan Februari dengan bounce rate bulan Mac. Untuk makluman korang, bulan Januari dan Februari tu bounce rate Mimi tinggi sangat sebab belum ikut cara tuan Hasrul Hassan lagi. Selepas ikut tutorial yang dikongsikan beliau, alhamdulillah bounce rate  blog bulan Mac jadi rendah.

Mungkin ada yang berpendapat bounce rate ni tak penting, macam Mimi fikir dululah. Sejak baca entry dari blog tuan Hasrul Hassan yang ini >> https://www.hasrulhassan.com/2014/04/apa-itu-bounce-rate.html?m=1 << terus jadi jadi insaf. Nampak sangat tak ambil tahu sangat pasal blog. Tapi sekarang dah insaf tau.

TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH senang saja korang. Ikut step yang diajarkan oleh tuan Hasrul Hassan betul betul, mesti boleh punya. Macam Mimi, selepas ikut tutorial yang diberikan, Mimi PM tuan Hasrul Hassan tanya cara yang Mimi buat tuh betul atau tidak. Alhamdulillah dia kata betul. Dan hasilnya memang menjadi. Tak sia sia tau ikut tutorial yang diberikan, hasilnya sangat memuaskan hati Mimi. Teruja pulak bila tengok bounce rate blog rendah.

Nak TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH korang boleh klik link ini >> https://www.hasrulhassan.com/2016/06/tips-trik-dapat-bounce-rate-blog-rendah.html?m=1 << dan korang ikut step yang diajarkan oleh tuan Hasrul Hassan. In shaa Allah berhasil. Kalau tak faham boleh saja tanya tuan Hasrul Hassan. Nak tanya Mimi pun boleh. So, korang yang bounce rate tinggi bolehlah cuba tips ini. Good luck!

34 ulasan:

  1. Pening bab bounce rate ni kan..tp akak nyer still maintain..nasib baik..terlalu tinggi x ok..rendah sgt pun x ok..pening oiii

    BalasPadam
  2. Thanks mimie kerana berkongsi info. Nanti Fiza try ikut tutorial jugak.

    BalasPadam
  3. Ros dah cuba juga tutorial tu kak Mimi. memang menurun tau. Happy sangat.

    BalasPadam
  4. Bounce rate kakak last month cun je 10-20 macam tu..bulan ni tiba2 naik mendadak 70.5 aduhhhhh.... tgh cari tutorial..tq mimi

    http://www.byshaz.blogspot.my

    BalasPadam
  5. Good sharing Mimie,Kak Sue punya bounce rate jap okay, jap rendah ya rabbi.. peningggg.. hehehe..

    BalasPadam
  6. terima kasih akak mimi atas perkongsian ini..

    BalasPadam
  7. Good sharing, tq k.mimi. kalau tak aina oun xtaw bab2 ni.

    BalasPadam
  8. Emi noob sket bab ni. recently baru tau bounce rate tu apa. bounce rate emi mmg tunggi pun. thank you share, nak kena ikut jugak tips yg diberi tu.

    BalasPadam
  9. haritu sha ada jugak godek godek pasal bounce rate ni, tapi takpaham sangat. pastu terus giveup. nanti boleh try tengok semula kat blog HH pasal ni! tq kak share benda bermanfaat ni!

    BalasPadam
  10. Tak faham apa bounce rate ni, lepastu baca tuan hasrul punya blog post baru ler faham sikit2. thanks kak mimi bagi informasi yang bagus macam ni dan boleh dimanfaatkan.

    BalasPadam
  11. wahhh. selama ni azah tatau pun pasal BR. thanks sharing sis


    jom join segmen Azah :D
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    BalasPadam
  12. good sharing mimi.. akak nak try lah nanti

    BalasPadam
  13. good sharing Mimi..akk punya rendah sangat 2.97..risau jugak tapi nanti2 nk jengah blog Tn HH tu..

    BalasPadam
  14. bagus jugak kalau dapat paham semua ni dan belajar selok belok dapat tambahkan bilangan pengunjung jugak.nice!

    BalasPadam
  15. Nak try juga. Thanks for sharing mimi.

    BalasPadam
  16. Kinah pun dah follow tips dari Tuan Hasrul. Alhamdulillah memang ada nampak penurunannya. Good sharing kak mimi

    BalasPadam
  17. Okay, sy first time dgr. Apa bondo bounce rate nie ? Nampak mcm penting je. Nanti nak terjah lah blog HH tu.

    BalasPadam
  18. Tak pernah tahu pasal ni. Tq share. Nak kena pergi melawat blog Hasrul Hasan lah kejap lagi. Tak set lagi analitik. Tak pandailah. Huhu

    BalasPadam
  19. Wahhh ..kita tak tau bab2 ni..nampak sangat blogger syok sdri kan..byk nak kena brguru ngn mimi dan otai2 yg lain ni..thanks mimi

    BalasPadam
  20. Kinah pun dah cuba tips dari Tuan Hasrul ni. Alhamdulillah bounce rate dah tak macam dulu. Bagus info kak mimi ni. Dulu kita kejar PV je tapi Bounce rate kita abaikan.. Pada yang tengah cari solution nak turunkan bounce rate ni bolehlah cuba tips ni.

    BalasPadam
  21. Airah tak check lagi bounce rate blog.haritu ada terbaca tapi tak ikut2 lagi
    Lepasni kena buat la

    BalasPadam
  22. Banyak lagi ilmu blogging kena berguru dengan Tn. HH.. Tahniah MA for your improvement 👏👏👏..

    BalasPadam
  23. Memang beza sangat mimi...dari 88 ke 10 je tu! Saya pun nak buat jugalah tips ni sebab bounce rate sy pun tinggi juga,haha! Tq tau sharing :)

    BalasPadam
  24. Baguslah Bounce Rate dah rendah... lepas ni PV lagi tinggi Tahniah yea...

    BalasPadam
  25. Tak tau lah tapi rasanya client tak tengok benda-benda macam. secara jujurnya laj. tapi ok lah untuk nak tengok statistic blog sampai mana. good luck n harap berjaya soon

    BalasPadam
  26. Pergh penting jugak benda ni. Tak pernah amik tahu sebelum ni, baru tahu. Kena cuba.

    BalasPadam
  27. I always take this seriously. As high bounce rate will effect our blog and also traffic that come in to our blog. Is good you take it seriously and get advice for this.

    BalasPadam
  28. thanks for sharing. susah rupanya nak buat blog ni...

    BalasPadam
  29. Wow thanks for sharing this tips, I am trying to improve my blog also and hopefully can learn from Tuan Hasrul juga.

    BalasPadam
  30. terima kasih berkongsi...dpt ilmu baru!

    BalasPadam
  31. Kecewa sangat sebab lepas tukar template & tukar domain, Bounce rate makin tinggi & PV maki menurun dengan jayanya. Nak try cara ni pulak. Thanks mimi.

    BalasPadam
  32. Pernah dengar, tapi tak amek berat sangat........mashaALLAH.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.