Tukar Telco Unifi ke Digi

Assalamualaikum

Bertahun setia dengan Unifi, akhirnya terpaksa berpaling tadah dengan Unifi. Geram je dengan Unifi. Dah upgrade ke 5G tapi still bermasalah. Internet langsung tak boleh guna ya. Tak berfungsi langsung. Balik rumah baru boleh sebab di rumah guna  line Unifi.

So, Mimi pun cari maklumat cara nak tukar telco Unifi ke telco lain. Ada tiga telco yang Mimi cari seperti Maxis, XOX dan Digi. So, tertarik dengan pakej yang ditawarkan Digi. So, Mimi isi secara online dan pilih pakej yang Mimi nak. Dah isi semua, buat bayaran terus melalui online banking. Senang saja. 





Dah selesai buat bayaran tunggu je simkad sampai depan pintu rumah. Mimi terima hari Jumaat lepas. Terus terima mesej dari Digi untuk tukar Telco. Ikut saja arahan sms yang diberi. Then tunggu saja sampai line Unifi tidak aktif dah boleh tukar simkad. So, Mimi buat hari Jumaat, hari Sabtu line Unifi not available terus tukar simkad.

Setakat hari ni guna Telco Digi memang puas hati. Tak ada masalah pun. So, bye bye Unifi hai hai Digi.

Kot ada yang nak tukar Digi juga klik saja line ni okay https://www.digi.com.my/switch-to-digi-bm

Post a Comment

6 Comments

  1. MA pun dah guna digi, so far memang x de prob.. dulu guna maxis..lama gak la

    ReplyDelete
  2. sekarang senang tukar line pun boleh mantain nombor

    ReplyDelete
  3. Dekat rumah guna Unifi, pon sakit hati kadang-kadang service dia buat hal

    ReplyDelete
  4. semoga berpuas hati dgn digi ye mimie

    ReplyDelete
  5. Ammi dah 3x tukar telco..tapi kesudahannya patah balik pada Digi sebab murah dan berbaloi

    ReplyDelete
  6. akak n asben plak,tukar dari Digi ke Maxis...

    ReplyDelete

❤️Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen❤️
πŸ’œIn shaa Allah kunjungan anda akan dibalasπŸ’œ

Lots of πŸ’–
www.mimiazirah.com