Lagu Viral Western Sky Cover By Ulala Session

Lagu Viral Western Sky Cover By Ulala Session

Lagu Viral Western Sky Cover by Ulala Session 

Dua tiga hari ni bila skrol Tik Tok memang ramai share lagu best yang viral ni iaitu Western Sky di mana penyanyi asal lagu ini ialah Lee Seung Chul. Lagu Western Sky ni jadi viral di Tik Tok kerana ada cerita sedih yang berlaku pada kumpulan Ulala Session.

Difahamkan salah seorang ahli kumpulan Ulala Session iaitu Lim Yoon Taek yang merupakan ketua kumpulan telah meninggal dunia kerana menghidap sakit kanser perut. Mendiang telah meninggal pada 11 Februari 2013. 

Kalau tengok video yang viral di Tik Tok tu, Lim Yoon Taek yang telah meninggal telah tampil dalam bentuk hologram dalam acara ALIVE. Ramai yang sedih apabila hologram mendiang muncul dipertengahan lagu. Apatah lagi melihat reaksi ibu dan isteri mendiang.

Lirik Lagu Western Sky Viral 

Kalau dengar lagu Western Sky ni memang sedih walaupun tak faham. Gigih juga cari maksud di sebalik lagu Western Sky Viral ni. Memang liriknya sangat bermakna. 

Matahari terbenam terbenam di langit barat

The sunset sets in the western sky

서쪽하늘로 노을은 지고

Anda yang telah menjadi sedih sekarang

You who have become sad now
이젠 슬픔이 되버린 그대를

Saya rasa saya tidak boleh menghubungi awak lagi, jadi saya akan menghubungi awak semula

I don't think I can call you again, so I'll call you again
다시 부를수 없을 같아 한번 불러보네

Walaupun saya memanggil, nama anda sentiasa pecah di udara dan kembali

Even if I call out, your name always breaks in the air and comes back
소리쳐 불러도 허공에 부서져 돌아오는 너의 이름

Saya tidak mempunyai kekuatan lagi untuk menanggungnya, biarkan saya sendirian

I don't even have the strength to take it anymore, leave me alone

이젠 견딜 힘조차 없게 버려두고 가지

Hari aku pergi hari yang aku suka hari langit menangis sebab sedih

The day I loved the day you left, the day the sky cried because it was sad
사랑하는 떠나가는 하늘도 슬퍼서 울어준날

Seolah-olah awak tahu saya akan pergi dalam hujan

As if you knew I was going to leave in the rain
빗속에 떠날 나였음을 알고있는듯이

Pada hari hujan saya sentiasa merindui awak

On rainy days I always miss you
비가오는 날엔 항상 그리워해

Menunggu hari saya akan berjumpa dengan awak lagi suatu hari nanti

Waiting for the day I will see you again someday
언젠간 다시 만나는 그날을 기다리며

Mengapa langit yang hujan membuat saya sangat sedih

Why does the rainy sky make me so sad
비내린 하늘은 그리 슬프게해

Saya ingin melupakan awak dengan air mata saya yang bertaburan

I want to forget you with my scattered tears
흩어진 눈물로 잊고 싶은데

Pada hari hujan saya sentiasa merindui awak

On rainy days I always miss you
비가오는 날엔 항상 그리워해

Menunggu hari saya akan berjumpa dengan awak lagi suatu hari nanti

Waiting for the day I will see you again someday
언젠간 다시 만나는 그날을 기다리며

Mengapa langit yang hujan membuat saya sangat sedih

Why does the rainy sky make me so sad
비내린 하늘은 그리 슬프게해

Saya ingin melupakan awak dengan air mata saya yang bertaburan

I want to forget you with my scattered tears
흩어진 눈물로 잊고 싶은데

Saya rindu awak, saya rindu awak, saya rindu awak

I miss you, I miss you, I miss you
가고싶어 보고싶어 찾고싶었어

Tetapi figura awak masih ada

But your figure is still there
하지만 너의 모습은 아직도 자리에

Pada hari hujan saya sentiasa merindui awak

On rainy days I always miss you
비가오는 날엔 항상 그리워해

Menunggu hari saya akan berjumpa dengan awak lagi suatu hari nanti

Waiting for the day I will see you again someday
언젠간 다시 만나는 그날을 기다리며

Mengapa langit yang hujan membuat saya sangat sedih

Why does the rainy sky make me so sad
비내린 하늘은 그리 슬프게해

Saya ingin melupakan awak dengan air mata saya yang bertaburan

I want to forget you with my scattered tears
흩어진 눈물로 잊고 싶은데

tapi saya sayangkan awak

but i love you
하지만 사랑해

sumber : Musixmatch (Google)


Video Tik Tok Lagu Western Sky Viral

Sebenarnya banyak video tik tok lagu Western Sky cover by Ulala Session yang #fyp. Yang tak faham sebab apa viral pun, pasti akan faham juga. Mimi kongsikan salah satu video di Tik Tok yang viral dan juga video di youtube ketika acara ALIVE berlangsung.

@mxnxsxxpxtxh this lyrics hit me so hard 😭😭😭#westernsky #limyoontaek #hologram #ulalasession #fypシ #fxyzcba ♬ 서쪽 하늘 (Western Sky) - 서영은

0 Comments