Pelbagai Menu Juadah Berbuka Puasa

Pelbagai Menu Juadah Berbuka Puasa

Pelbagai Menu Juadah Berbuka Puasa | Assalamualaikum. Hi semua! Pejam celik pejam celik hari ni dah hari ke 13 umat Islam berpuasa. Mak mak terutamanya mesti sibuk nak sediakan pelbagai menu juadah untuk berbuka puasa, betul tak?

Mimi sendiri tak lepas dari kesibukan menyediakan menu untuk juadah berbuka puasa. Ada juga 2 3 hari Mimi skip masak untuk berbuka. Beli saja di bazar. Balik kerja singgah bazar Ramadhan di kawasan rumah.

Banyak sangat bebel, jom tengok koleksi juadah yang Mimi sediakan untuk berbuka puasa dari hari pertama Ramadhan sehingga hari ini.

Kari Ayam 

Kek Pisang Merelit

Meatball beli kat bazar

Kuey Teow Goreng

Simple Murtabak Maggi by Aina

Siakap Buttermilk

Ikan Mayong Goreng Cili Padi

Sup Ikan Siakap

Sawi Goreng

Paratha dengan Kari Ayam

Daging Salai Masak Lemak Cili Api


Telur Rebus Asam
Ada beberapa juadah berbuka puasa yang Mimi tak dapat kongsikan sebab lupa nak snap gambar. Antaranya ayam masak lemak cili padi, ayam kucap 3 budak gemuk, asam pedas ikan kerisi.

Hari esok sampailah akhir Ramadhan nanti tak tahu nak masak apa. Selalunya idea nak masak ni memang datang last minute. On the way balik kerja tu dah fikir apa yang ada dalam fridge lepas tu otak laju fikir menu apa nak masak.

Jadi mak mak macam ni lah kan, kerja yang tak pernah habis. Mak mak memang superwoman!

5 Comments

  1. kecur pulak tengok kek pisang tu

    ReplyDelete
  2. Salam kak Mimi. Sihat ke? Selamat berpuasa. Macam-macan menu akak masak. Ikan mayong saya tak pernah masak gitu. Selalu buat asam pedas je. Menarik jugak

    ReplyDelete
  3. Uishhh sedapnyaa
    Selamat berpuasa kak Mimi

    ReplyDelete

❤️Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen❤️
💜In shaa Allah kunjungan anda akan dibalas💜

Lots of 💖
Mimie