Most Recent

Thursday, March 05, 2020

3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo

3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo | Assalamualaikum. Hai semua! Nak kongsi dengan korang berita best pasal Safi ni! Sekarang Safi mengeluarkan syampu baru tau iaitu SAFI SHAYLA BOTANICAL SILK HYDRA THERAPY SHAMPOO. Hah!! Kalau nak tahu syampu yang Mimi guna sekarang ni ialah 3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo.

3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo

Kalau korang nak tahu Mimi memang pengguna setia rangkaian produk Safi sejak bergelar pelajar di universiti lagi. Sampai sekarang tetap setia sebab produk ni memang serasi dan banyak membantu mengatasi masalah yang dihadapi. Sebab tu hingga kini Mimi setia dengan Safi!

Hah kenapa Mimi pilih menggunakan Safi Shayla Botanical Silk? Syampu Safi Shayla Botanical Silk ni sangat sesuai dan banyak kelebihannya kepada mereka yang berhijab seperti Mimi. Bila berhijab seharian mesti rasa berpeluh, rimas dan tak selesa kan. Jadi, syampu ni memang sesuai sangat dengan yang berhijab. Terang dan nyata tertera pada botol syampu ia Hijab Haircare Expert! 



3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo

Selain daripada fungsinya sebagai Hijab Haircare Expert mesti korang nak tahu kenapa Mimi memilih Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo untuk penjagaan rambut Mimi. Sudah tentulah kelebihan yang ada pada setiap syampu buat Mimi jatuh suka untuk menggunakannya.

Kelebihan Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo ialah :

🌸 Wangi tahan sehingga 48 jam

Mimi suka sangat guna Safi Shayla Botanical Silk ni sebab baunya yang wangi dan tahan sehingga 48 jam tau. Walaupun bertudung tapi aroma wangian syampu tetap boleh dihidu hah gitu! Bila rambut wangi, bersih dan sihat sudah tentulah kita lebih yakin melakukan aktiviti lasak!

🌸 Kandungan bahan yang selamat

Syampu Safi Shayla Botanical Silk ni juga kandungannya selamat digunakan di mana ia 0% Paraben dan 100% Botanical Actives dan tiada bahan kimia berbahaya : No Colorant, No Alcohol, No SLS, No DEA, No Animal Testing

Jadi, Mimi memang guna syampu ni tanpa rasa was was sebab ia HALAL dan selamat.

🌸 Mempunyai 3 Variasi Syampu Mengikut Kesesuaian Masalah Rambut

Safi Shayla Botanical Silk mempunyai 3 variasi yang best iaitu Hair Fall Rescue, Silky Sheen Care dan Intense Nourishment. Ketiga tiga variasi mempunyai kelebihan fungsi masing masing.

3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo


Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue


Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue


Syampu ini sangat sesuai buat korang yang ada masalah rambut kering, gugur dan rapuh. Ia mengandungi Organic Habbatus Sauda, Argan Oil dan Sunflower Oil. Bahan utama Sunflower Oil berfungsi mengunci kelembapan semulajadi, membaiki rambut halus dan rapuh serta membuatkan rambut kuat dan sihat.

Penggunaan secara konsisten membuatkan ia dapat menembusi secara intensif untuk mengunci kelembapan, menguatkan serta membaiki struktur rambut. Ia juga membentuk lapisan pelindung pada permukaan rambut dan mengurangkan keguguran rambut akibat daripada kerosakan.

Safi Shayla Botanical Silk Silky Sheen Care


Safi Shayla Botanical Silk Silky Sheen Care


Syampu ini pula sesuai untuk korang yang mempunyai masalah rambut kering dan kusam. Ia mengandungi Organic Habbatus Sauda, Argan Oil dan Rose Oil. Bahan utama Rose Oil bertindak memulihkan kelembapan semulajadi dan pulihkan rambut yang kusam.

Penggunaan secara konsisten mampu mengekalkan kelembapan rambut dan memperkukuhkan serta memulihkan rambut supaya bersinar secara semulajadi dan rambut halus terurus seperti sutera.

Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment


Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment


Syampu ini pula sesuai untuk korang yang mempunyai masalah rambut kering dan kasar. Ia mengandungi Organic Habbatus Sauda, Argan Oil dan Chamomile Oil. Bahan utama Chamomile Oil bertindak menenang, menghidrat dan menyuburkan rambut yang rosak dan kering.

Penggunaan syampu Intense Nourishment secara konsisten mampu membekalkan lembapan pada rambut secara mendalam, membaiki rambut rosak akibat rawatan bahan kimia dan rambut akan kembali lembut dan sihat. 

Pendapat Mimi setelah menggunakan Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo



Selepas mencuba ketiga tiga syampu, Mimi paling suka Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue! Selain daripada wanginya yang tahan 48 jam, rambut Mimi pun dah kurang gugur. Hey!! Stress tau tengok rambut gugur. Nak nak bila dalam pantang ni, memang mudah sangat rambut gugur.

Kalau tengok lantai, penuh saja rambut gugur! Ya ampun! Sabar sajalah. Tapi.. Sejak Mimi gunakan Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue masalah keguguran rambut dapat di atasi. Baru lah boleh flip hair nak berlagak dengan suami kan!

"Abanggggg, tengoklah rambut ayang dah tak gugur lagi!" sambil flip hair ke belakang, hah gitu!!

Syampu Safi Shayla Botanical Silk Silky Sheen Care dan Intense Nourishment pun best juga. Sesuai juga untuk rambut Mimi tapi macam yang Mimi cakap Mimi palinggggg suka Hair Fall Rescue!



Buat korang yang nak dapatkan 3 Variasi Baru Safi Shayla Botanical Silk Hydra Therapy Shampoo ni, boleh dapatkan di hypermarket dan farmasi atau boleh juga beli secara online di Shopee dan Lazada!
Harga sebotol syampu ni ialah RM20.90 saja!

Untuk maklumat lanjut, layari www.safi.com.my

#safimalaysia #safibotanicalsilk #rushmedia #gengkotakhitam #mimiazirahdotcom 

22 comments:

  1. terbaek.. mesti wangi ni:)

    ReplyDelete
  2. memang best. mek pun dah cuba shampoo safi shayla botanical silk ni. puas hati sebab rambut tak bau kepam dah bila seharian bertudung.

    ReplyDelete
  3. cantik sangat packaging nya tu ^_^

    ReplyDelete
  4. mmg pakai syampu safi shayla..ni yg br plak..bole try nanti

    ReplyDelete
  5. Memang best shampoo safi shayla botanical ni. Rambut pon wangi 48jam. Recommend sangat

    ReplyDelete
  6. Nad mmg pak shampu safi .Wah ni ada yang baru pulak ye

    ReplyDelete
  7. Safi my favourite shampoo sekarang ni. Hihi
    Best sebab bau dia tu tahan lama.

    ReplyDelete
  8. CR mmg pengguna Safi. Nanti nk cuba yg hair fall rescue tu. Sbb rmbut ade lg gugur skit2 ni

    ReplyDelete
  9. Produk rambut Safi ni yang paling saya suka sebab wangi. Bau dia lembut je....

    ReplyDelete
  10. cantik pulak botolnya tu...nak cuba jugak la yang Hair Fall Rescue tu sebab rambut kita pun selalu gugur juga...tapi tak ada ek yang untuk penjagaan kulit kepala?

    ReplyDelete
  11. lom beli lagi ni,mimie.
    abis kan yg ada ni hah.
    safi shayla yg lama tu.
    menarik botol nyer. terpikat!

    ReplyDelete
  12. Dah lama x dpt event dari Safi Shayla ni... produk Safi memang bagus untuk wanita berhijab...

    ReplyDelete
  13. wife saya suka guna shampoo jenama ni.. bau pun harum..

    ReplyDelete
  14. Suka dengan packaging safi ni. Warna hijau sesuai dengan konsep botani yang diperkenalkan

    ReplyDelete
  15. Cantik betul packaging dia..suka sis color cam ni. Sure harum je rambut kalau pakai stampoo safi ni kan

    ReplyDelete
  16. Bagus yer produk terbaru Safi Shayla ni. Teruja nak beli jugak. Kebetulan syampu kat rumah pun nak habis dah

    ReplyDelete
  17. Argan oil memang bagus untuk rambut. Nanti nak try juga la Shampoo Safi Shayla ni.

    ReplyDelete
  18. Haritu pergi Watson dah nampak dah, tapi duk nengok aje, bila baca review ni, ooo bagus ek..nanti boleh cuba..

    ReplyDelete
  19. Safi punya botol atau tiub produk dia mesti besar-besar. Harga pun tak mencekik macam jenama lain. Very affordable.

    ReplyDelete
  20. bestnya safi sekarang dah banyak keluarkan produk khas untuk perempuan bertudung yang latest ni bau dia memang wangi!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.