Tuesday, February 11, 2020

Pelan A-Life Medical Regular AIA untuk Mimi dan Anak Anak

Pelan A-Life Medical Regular AIA untuk Mimi dan Anak Anak | Assalamualaikum. Hai semua! Alhamdulillah, akhirnya Mimi berjaya juga ambil medical card untuk Mimi dan anak anak. Dah lama duk survey pelan medical card yang bagus dan selepas fikir masak masak akhirnya Mimi pilih pelan medical card AIA. 

Pelan yang Mimi ambil ialah A-Life Medical Regular di mana pelan ni 1 + 4, ibu + 4 anak. Sebenarnya banyak kategori tapi Mimi pilih hat ibu + 4 anak lah. Memang elok sangatkan ambil pakej ni. Mesti ada yang tertanya tanya untuk suami tak ambil ke? Untuk suami dia dah ada insurans dia tersendiri tambahan pula suami kita soljar awak, susah sikit nak ambil insurans luar ni!



Yeay!! Medical card Mimi dan anak anak dah sampai ke tangan. Actually Mimi dah terima 30hb Januari lepas, agen dak Mimi hantar sendiri by hand okay kat hospital. Nak tahu siapa agen insurans Mimi ni? 

Hah tak lain tak bukan, blogger kak Lynda. Kebetulan dah lama kenalkan, apa lagi terus contact kak Lynda beritahu nak ambil medical card. 


Medical card untuk baby ada juga tapi dapat kemudian sebab baru bagi surat beranak baby pada kak Lynda. 

Sebenarnya penting ambil medical card ni. Yelah sekarang ni kan macam macam penyakit yang ada. Kita sebagai ibu bapa kena fikirkan kesihatan anak anak jugak kan. 

Nak nak sekarang ni macam macam yang timbul. Influenza lah Novel Coronavirus lah. Kita jadi risaukan. Elok sangat kita sediakan payung sebelum hujan. 


Dapat juga planner dan kalendar meja AIA. Planner tu mana pergi Mimi bawa. Kalendar meja tu pulak Mimi letak di pejabat. Senang nak tengok tarikh tarikh penting.

Hah, buat korang yang nak dapatkan insurans yang bagus untuk diri sendiri dan keluarga, Mimi syorkan korang ambil AIA. Memang bagus! Nak dapatkan pelan AIA dengan kadar yang rendah atau nak tahu lebih lanjut mengenai pelan pelan yang ditawarkan AIA, korang boleh je contact Kak Lynda.

In shaa allah, korang akan di consult A to Z sampai faham oleh Kak Lynda. Highly recommend!

Hubungi :

Kak Lynda ( 012 - 646 0421) 

9 comments:

  1. Senang tak payah fikir bila hospital sangat.

    ReplyDelete
  2. waalaikumusalam..yeayy, lega kan bila dah ada med card ni. Kami pun bersyukur ada med card. Daim tahun 2020 ni 2x warded. 2020 ni macam banyak nau virus jahat keluar huhuhu

    ReplyDelete
  3. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase. cannabidiol store

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah... tahniah mimi dan anak-anak dah ada medical card... 😊

    ReplyDelete
  5. Wah.. tahniah Mimi, Kak Sue plan nak ambik juga tapi hat lain dengan Linda..

    ReplyDelete
  6. waalaikumussalam. alhamdulillah ^_^

    ReplyDelete
  7. rasa lebih lega bila dah ada medical plan kan mimie.. zaman skrg semua nak guna duit..

    ReplyDelete
  8. Medical card memang satu keperluan sekarang..
    Alhamdulillah, pandai Mimi buat keputusan ;)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.