Most Recent

Wednesday, January 01, 2020

Wang Tidak Dituntut (WTD) Boleh Disemak Secara Online Mulai Hari Ini

Wang Tidak Dituntut (WTD) Boleh Disemak Secara Online Mulai Hari Ini | Mulai hari ini anda semua boleh menyemak wang tidak dituntut (WTD) secara online.

Cara semakan secara online.




2. Klik Pendaftaran dan daftar maklumat korang yang diperlukan. Pastikan semua maklumat adalah betul.


3. Selepas selesai daftar, kata laluan sementara akan dihantar  ke email yang didaftar sebentar tadi.

4. Log masuk seperti biasa. Masukkan nama pengguna dan juga kata laluan sementara. 


5. Anda akan diminta mengubah kata laluan sementara ke kata laluan yang baru. Pastikan kata laluan yang baru mengandungi huruf besar, huruf kecil dan angka (minimum 5 aksara).

6. Setelah selesai ubah kata laluan baru, log masuk seperti biasa dan boleh semak status Wang Tidak Dituntut (WTD). Minima semak status hanya 2 kali sahaja sehari.

Selamat menyemak! 

22 comments:

  1. Nasib baik dah tuntut tahun lepas.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas perkongsian. Cuma nak tunggu email pengesahan kata laluan tu lambat masuk hehehehe

    ReplyDelete
  3. Macam ni bagus. Dah 2020, zaman digital dan online. Thanks share sis

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah terima kasih info. tak penah tau pasal ni sebelum ni :D

    ReplyDelete
  5. kena daftar dulu ye.. ala nanti la nak check gak sebab ada akaun bank akak yg dah x aktif

    ReplyDelete
  6. Sebab baca ni tadi terus register hehe. Tapi WTD nya nan hado. Punah harapan 😅

    ReplyDelete
  7. Good sharing Mimi.. nanti nak check juga lah..

    ReplyDelete
  8. Oh nanti akan keluar ke mana mana wang yang tak dituntut walau pun kita tak ingat wang apa. Nak try la tengok!

    ReplyDelete
  9. Dah check jugak. Punya lah susah masa nak register semalam. Hari ni page dan info yang diperlukan untuk pendaftaran dah lain sikit dari yang sis letak dekat atas. Ada penambahan username dengan password terus untuk page pendaftaran

    ReplyDelete
  10. Entah ada ke idak kita punya wang yang x dituntut.... Kalau hutang yang x dituntut nak check dekat mana pula ek hahahha

    ReplyDelete
  11. Good information sharing sis. This is important. Thank you for the reminder. Have a good day and weekend.

    ReplyDelete
  12. Perkongsian yang bagus untuk mereka yang berkemungkinan tidak tahu mengenai wang yang tidak dituntut ini. Lepas ni kita pun nak check juga lah hee

    ReplyDelete
  13. baru tau ada fungsi ni, saya cpt2 daftar, mana tau dapat duit terpijak.

    ReplyDelete
  14. Ini betul tak tipu ini bukan scam dan kita dah semak secara online ini memang kita ada wang tak dituntut banyak juga tu huhuhu boleh lah buat belanja. Tapi sayang tak ada sistem boleh tuntut secara dalam talian kena juga manual ke kaunter untuk tuntut duit tu agak sukar sekarang ni..

    ReplyDelete
  15. Best jgk dia buat sistem online. Kalau tk dulu kena walk in, isi borang. Tapi online pon, masa terhad 2 carian sehari je

    ReplyDelete
  16. Terima kasih atas tips dan perkongsian. Baru tahu tentang ni. Bolehlah cuba nnti :)

    ReplyDelete
  17. Betul-betul memudahkan dah boleh buat semakan online. Nak semak juga la..mana lau kut2 ada rezeki tak tersangka. Hihi

    ReplyDelete
  18. tahniah ANM atas inisiatif memudahkan urusan seua orang

    ReplyDelete
  19. Good job jabatan akauntan negara sbb dah buat semakan online. memudahkan org ramai nak check kan.

    ReplyDelete
  20. Try register semua tapi xleh nk log in.. Katanya password salah... Byk kali dah mcm tu.. Ehhh geram plak kitaaa

    ReplyDelete
  21. wow, there is such thing? Okays, I am off to check out if I have any unclaimed money somewhere...thanks for the info and guide!

    ReplyDelete
  22. Haritu dah try check tapi stuck dekat bahagian pendaftaran dia hahaha. lepasni nak check semula

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.