Most Recent

Tuesday, December 24, 2019

Variasi Menu Dinner Yang Mimi Masak

Variasi Menu Dinner Yang Mimi Masak | Assalamualaikum dan hai semua! Sebenarnya giap tiap hari masak tapi asyiklah lupa nak snap gambar menu yang dimasak. Semalam pun terlupa lahi nak snap. Aduhh memnag jenis cepat lupa.

Tapi ada beberapa menu yang Mimi sempat jugak snap dan share dengan korang dekat blog ni. Sejak ada GDM ni, wajib ada dua menu sayur untuk sehari. Kalau tak dulu ada sejenis saja takpun tak ada langsung. Hehehe...

Semalam Mimi masak Sambal Ayam, Sayur Kailan Ikan Masin dan Sayur Kacang Buncis campur Lobak dan Kentang. Tapi biasalah gambar lupa nak snap. Ruhi pula rasa tak snap kalau tak boleh share dekat sini.

Gambar di bawah ni VARIASI MENU DINNER YANG MIMI MASAK dan sempat snap.


Telur masak kicap favourite encik suami

Ayam goreng kunyit dan sayur kacang buncis

Sayur sawi dan fish cake
Sup Ayam

Sambal kicap wajib ada kalau masak Sup Ayam

Kacang botor dan fishcake

Sup Sayur Sawi

Ni antara menu yang ada untuk dua hari. Ikutkan banyak menu yang Mimi nak share tapi macam Mimi cakaplah asyik lupa je nak snap gambar masakan.

Tapi okaylah kan Mimi share gambar ni at least boleh bagi korang idea jugakkan nak masak apa nanti kan. 

4 comments:

  1. Nampak simple tapi menyelerakan. Yeah! Semoga selalu ingat untuk snap gambar menu makan ye..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam. Nyummm meleleh ayaq liur 😁

    ReplyDelete
  3. Byk2 menu telur Kicap tu juga Paling menawan

    ReplyDelete
  4. Semua masakan simple dan sejenis yg menggamit selera...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.