Tuesday, December 24, 2019

ORGGA Menyelesaikan Masalah Kulit Kusam dan Tona Tidak Sekata dalam Masa 2 Minggu

ORGGA Menyelesaikan Masalah Kulit Kusam dan Tona Tidak Sekata dalam Masa 2 Minggu | Hai semua! Bila umur semakin meningkat memang kita sebagai wanita terutamanya tak lari dari menghadapi masalah kulit wajah. Betul tak? Tona kulit tak sekata lah, kulit kusam lah, jeragat, jerawat dan sebagainya.

Kita kenalah jaga kulit wajah agar kekal berseri dan cantik di mata suami atau kenalan. Tak gitu? Tapi jangan sampai salahguna produk pula. Elakkan produk timbang kilo okay. Rosak muka nanti. Nak pulihkan bukan senang. Dulu pernah jugalah Mimi terjebak dengan produk timbang kilo ni tapi dah lama insaf. 

Sekarang ni Mimi memang menggunakan produk berasaskan bahan semulajadi dan selamat. Produk yang Mimi maksudkan tak lain dan tak bukan ialah ORGGA Skincare. ORGGA? Apa ORGGA tu? Mesti korang tertanya tanya kan sebab tak pernah dengar pasal produk ni. Hah meh sini ikut rapat rapat, Mimi akan kongsi dengan korang mengenai produk ORGGA SKINCARE. 




PENGENALAN PRODUK ORGGA SKINCARE

ORGGA Skincare merupakan idea daripada Puan Zazarina (Creator dan Formulator) yang merupakan peminat penjagaan kulit semulajadi yang sangat berdedikasi. Penampilan pertama ORGGA kepada orang ramai adalah pada bulan Ogos 2018 melalui platform dalam talian, ekspo perdagangan  dan pameran di seluruh Malaysia.

Sebahagian besar ramuan ORGGA Skincare dari UK, AS, Timur Tengah, Eropah, China dan Malaysia.

ORGGA Skincare bebas dari :

🌸 Alkohol
🌸 Hydroquinone
🌸 Merkuri
🌸 SLS
🌸 Paraben
🌸 Pengawet Sintetik
🌸 Sulfat
🌸 Pewarna dan Pewangi Sintetik
🌸 Sebarang bahan kimia berbahaya

Untuk pengetahuan korang, ORGGA Skincare terdiri  daripada 3 jenis ORGGA Basic Set iaitu :

🌺 Libra - untuk kulit normal dan kombinasi
🌺 Olivia - untuk kulit kering dan anti penuaan
🌺 Lindo - untuk kulit berminyak dan berjerawat

Setiap set mengandungi :-

1. Daily Facial Cleanser (50gm)
2. Face Mist (60ml)
3. Luxe Beauty Oil (20ml)
4. 1 Crystal Roller (Rose/Jade) - diberi secara rawak




Memandangkan Mimi menghadapi masalah kulit yang berminyak jadi Mimi pilih set Lindo untuk menyelesaikan masalah kulit muka yang Mimi hadapi. 

ORGGA MENYELESAIKAN MASALAH KULIT MUKA KUSAM DAN TONA TIDAK SEKATA DALAM MASA 2 MINGGU

Eh eh dalam masa 2 minggu saja masalah kulit muka kusam dan tona tak sekata boleh diselesaikan? Bagus sangat ke ORGGA ni? Kenapa tak percaya ke ORGGA MENYELESAIKAN MASALAH KULIT MUKA KUSAM DAN TONA TIDAK SEKATA DALAM MASA 2 MINGGU?? 

Hah korang tahu tak setiap set mengandungi bahan semulajadi, organik dan selamat yang mampu memberi kesan alami pada kulit wajah korang tanpa perlu was was menggunakannya sekaligus bertindak menyelesaikan masalah kulit muka kusam dan tona tidak sekata. 

Macam Mimi beritahu di atas, dalam satu set mengandungi 4 produk. Mimi akan kongsi kandungan dan kebaikan setiap satu produk dalam set Lindo. 

Daily Facial Cleanser (50gm)  BACCA BLISS : RM80.00





Ia dibuat khusus untuk kulit berminyak, kulit berjerawat, normal dan juga kombinasi. Istimewanya facial cleanser ini ialah ia berfungsi 3 dalam 1 iaitu sebagai pembersih, skrub dan mask.  Ia juga didatangkan dalam bentuk serbuk. Saiznya pula ialah 50gm/1.8 oz. 

Kandungan bahan bahannya terdiri daripada Colloidal Oatmeal, French Pink Clay, Kaolin Clay, Coconut Flour, Coconut Milk, Flaxseed Meal, Brown Rice Flour, Strawberry, Rose Flowers, Calendula Flowers, Licorice Root, Lavender Flowers, Raspberry, Banana, Rosehip, Pearl Powder, Goji Berry, Grape Seed. Essential Oils terdiri daripada Pink Grapefruit, Sweet Orange dan French Lavender. 





🧡Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.

🧡Kaya dengan vitamin & antioksidan.

🧡Membersihkan, merawat dan menghidratkan kulit anda.

🧡Menanggalkan sel kulit mati, bintik hitam (blackhead), bintik putih (whitehead) dan merawat jerawat.

🧡Merawat tona dan tekstur kulit yang tidak sekata.

🧡Mencerahkan kulit yang kusam.

🧡Melambatkan penampilan kedut dan garis halus.

🧡Melicinkan dan melembutkan kulit.

🧡Menjadikan kulit berseri secara semulajadi.

🧡Untuk hasil mekap yang lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.


Serbuk pembersih yang dibasahkan dengan air


Face Mist (60ml) ROSE OTTO : RM60.00




Ia dibuat khusus untuk semua jenis kulit. Digunakan dan bertindak sebagai facial mist dan toner. Saiz bagi Face Mist Rose Otto ini ialah 60ml.

Kandungan bahan bahan terdiri daripada Rose Bulgarian Hydrosol, Aqua, Aloe Vera Leaf Juice, Cranberry Extract, Blueberry Extract, Radish Root Ferment Filtrate, Vegetable Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside (Vegetable Derivex), Essential Oils : Rose Geranium, Rose Otto dan Palmarosa.  


Muka nampak basah baru lepas sembur Face Mist Rose Otto


💜Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.

💜Menyegarkan dan menghidrat kulit. 

💜Menjadikan kulit berseri secara semulajadi.

💜Menghidrat kulit kering dan kulit kasar.

💜Keseimbangan dalam mengawal kulit berminyak.

💜Anti-penuaan, anti-radang, antiseptik, dan anti-bakteria.

💜Melembutkan dan mencerahkan kulit yang kusam.

💜Menjadikan hasil mekap tampak lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.

Luxe Beauty Oil (20ml) LINDO : RM110.00



Ia dibuat khusus untuk kulit berminyak dan kulit berjerawat. Ia digunakan untuk melembap dan merawat kulit. Saiz bagi Luxe Beauty Oil ialah 20ml/0.67 fl.oz. Ia juga merupakan kombinasi lengkap minyak botani yang mengandungi anti-oksidan dan astrigents yang mampu :

- mengurangkan jerawat
- mengecilkan pori pori
- menghidrat dan melembutkan kulit

ORGGA Luxe Beauty Oil diperbuat dari bahan aktif asli semulajadi. Bahan bahan yang digunakan diimport dari UK, US, Eropah dan Timur Tengah bagi memastikan kualiti yang terjamin. Ia diformulasikan menggunakan Squalane dari buah zaitun, 9 jenis minyak Botani dan 6 jenis Essential Oils terpilih dan berkualiti, kaya dengan mineral dan nutrisi seperti Essential Fatty Acid (Omega 3,6,7 dan 9) dan Vitamin A, C, D, E dan K. 



Kandungan bahan bahan terdiri daripada Olive Squalane, Jojoba Oil, Kuikuinut Oil, Hazelnut oil, Grapeseed Oil, Rosehip Oil, Marula Oil, Pumpkin Seed Oil, Prickly Pear Oil, Blackcurrant Oil, Natural Vitamin E, Sunflower Oil. Essential Oils pula terdiri daripada Sweet Orange, Bergamot Bergaptene Free, Ylang-ylang, Patchouli, Feranium, Cedarwood. 

❤️ Tidak berminyak dan melekit. Mudah meresap. Tidak menyumbat pori pori (Non comedogenic) 
❤️Melindungi kulit (skin barrier) daripada pencemaran persekitaran. 
❤️Membekalkan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit baru.
❤️Kaya dengan Anti-oksida untuk mengukuhkan keanjalan kulit dan membantu meningkatkan penghasilan kolagen. 
❤️Mengurangkan garis-garis halus dan tanda tanda penuaan. 
❤️Mengurangkan jerawat. 
❤️Memelihara, melembapkan dan mengunci kelembapan kulit. 
❤️ Merawat kulit secara intensif. 
❤️Boleh dijadikan mekap primer untuk hasil natural dan glowing.
❤️Menjadikan kulit berseri secara semulajadi.

Crystal Roller (JADE) - RM90.00



Jade ni sangat popular di kalangan kaum Cina. Ia merupakan batu kuarza yang berharga dan dianggap sebagai simbol keamanan, kebijaksanaan, keseimbangan, keindahan, rahmat dan panjang umur. Kalau korang nak tahu, Jade ini digunakan oleh wanita kaya di China pada zaman purba untuk membersihkan kesan cecair dan meratakan kedutan di muka. 

Hah, ia bukan saja digunakan sebagai barang perhiasan wanita malahan digunakan untuk kecantikan juga.

Crystall Roller ini terbukti dapat membantu :

💚 Merangsang pengeluaran kolagen 

💚 Mengurangkan kedutan dan garis halus akibat penuaan

💚 Membantu mengecilkan liang pori

💚 Meningkatkan keanjalan kulit dengan meningkatkan elastin

💚 Meningkatkan tahap oksigen ke aliran darah

💚 Detox : Menggalakkan saliran limfa dan meningkatkan peredaran darah

💚 Membersihkan toksin dari kulit dan mengurangkan keradangan

💚 Mengurangkan pembengkakan dan kedutan di sekeliling mata

💚 Mengurangkan bintik bintik di sekitar dagu dan rahang yang disebabkan oleh pembentukan toksin

💚 Membantu penyerapan minyak pada kulit

💚 Mencerahkan kulit dan memberikan seri semulajadi pada wajah

PENDAPAT MIMI SELEPAS MENGGUNAKAN ORGGA SKINCARE SET LINDO

Mimi suka sangat dengan Daily Facial Cleanser ORGGA kerana ia lain dari yang lain dimana ia didatangkan dalam bentuk serbuk dan aromanya bau herba semulajadi. Ia juga bertindak sebagai skrub dan masker. 3 dalam gitu. Lepas sental dan cuci muka tu sembur pula dengan face mist. Memang terasa muka segar dan mist pun cepat menyerap.

Luxe Beauty Oil walaupun pakai dengan kuantiti yang sedikit dan teksturnya seolah olah terasa berminyak tapi okay je bila sapu pada muka. Ia cepat meresap ke dalam kulit dan langsung tak tinggalkan kesan melekit tau korang. Rasa lembut dan lembap gitu kulit muka seorang Mimi.

Selalunya Mimi pakai  ORGGA Skincare pada waktu malam sebelum masuk tidur. Bila bangun pagi tu kulit muka rasa segar dan lembap. Tona kulit pun dah semakin hampir sekata dan menunjukkan perubahan. 

#YESORGGA YEAR - END - SALE ORGGA SKINCARE


Klik banner untuk shopping sekarang! 


Hahhh!! Mimi ada berita baik buat korang yang ingin dapatkan produk ORGGA. Sekarang ni sedang diadakan  #YESORGGA YEAR-END-SALE. Semua produk yang dijual ada potongan diskaun tau sehingga tawaran potongan sebanyak RM40.00. Terlajak murah! Rugi kalau tak grab sekarang! Banyak sangat dah korang boleh jimat di situ. 

Buat korang yang ingin dapatkan maklumat lanjut mengenai produk ORGGA Skincare, boleh layari :


Web :

29 comments:

  1. So far ini product terbaik kan...best sgt sebab natural...

    ReplyDelete
  2. Tak pernah try product ni tapi kawan yg pernah guna cakap bagus!

    ReplyDelete
  3. Rasa selamat dan yakin nk guna sebb produk die smulajadi..dapat diskaun plak tue..

    ReplyDelete
  4. Kali pertama tau tentang produk ni. Nampak macam best sebab bahan yang digunakan semua bahan natural.

    ReplyDelete
  5. Sebagai wanita kulit wajah mmg kena jaga betul2. Jangan silap guna produk yg blh memudaratkan kulit wajah kita. Nampak ramai juga yg guna ORGGA Skincare ni.

    ReplyDelete
  6. Alamak. 2 kali tempek komen tapi unsuccessful. Sorry if terbyk komen ekk.

    Lain dari yg lain cleanser dia ye.
    As for the rose mist tu, aida memang amalkan. Tips dari mak aida. But aida guna pure air mawar la.

    ReplyDelete
  7. Best skincare orgga nie, Bonde pun gunakannya...selain organik Bonde suka baunya yang natural tu...wangi he he he

    ReplyDelete
  8. Jade stone tu menarik la. Teringin nak pakai untuk muka. Pertama kali jumpa 3 in 1 dalam bentuk serbuk. Disebabkan rare sis nak try la nanti.

    ReplyDelete
  9. Tak pernah guna lagi tapi baca review ramai yang kata bagus. Nanti boleh bertukar ke jenama ni pulak..InsaAllah

    ReplyDelete
  10. Suka skincare yang mengandungi kandungan essential oil. Ada jual kat Guardian ke?

    ReplyDelete
  11. Ramai yang review produk Orgga ni bagus 😊

    Skincare organic, memang sesuai untuk kulit kekal sihat dan nampak berseri.

    Wahh, ada sale sampai Rm40 off!
    Fuhh, berbaloi pada mereka yang nak cuba Orgga ni

    ReplyDelete
  12. Menarikla produk ni. Actually brand ni agak popular juga. Tapi ni first time bc review ttg ogga

    ReplyDelete
  13. Nanti dh guna 2 minggu, share la before n after. Tgk mcm lebih kpd natural ingredients je kan

    ReplyDelete
  14. Best tengok set tu. Qiss pun banyak baca pasal produk ni. Tunggu skincare kat rumah ni habis dulu baru nak beli yang ni

    ReplyDelete
  15. Wau... U will do detail for this orgga products. Nice to know this

    ReplyDelete
  16. Eh ada sale, tapi paling berkenan Jade Stone tu hihi cantik sangat

    ReplyDelete
  17. dah try skincare ORGGA ni dan terus jatuh cinta lepas guna, sebab best sangat produk organik ni. lembut jer pada kulit

    ReplyDelete
  18. First time dengar nama produk ni. Terima kasih share ya. Untuk lelaki boleh jugak ke?

    ReplyDelete
  19. wahh unik juga ehh Orgga ni. sejujurnya, sebelum ni tak pernah dengar. tapi lepas baca ni baru tahuu. and very interestingg! hehehe

    ReplyDelete
  20. TB pun ada Masalah Kulit Kusam dan Tona Tidak Sekata gak mimie.. boleh la try cari produk ni nanti.. kot sesuai dengan kulit TB

    ReplyDelete
  21. Macam best la brand ni, I will try it out soon, just finish my latest set of skincare and I'm looking for something new.

    ReplyDelete
  22. Kita suka cleanser dia sbb takyah pakai scrub asing dah. And face mist dia mmg best sgt. Bawak gi mana-mana tau skrg. Hehe

    ReplyDelete
  23. Menarik jugak tgk prduk orrga ni..harga pun ok.

    ReplyDelete
  24. First time dengar nama produk ni. Produk baru rupanya.
    Sekarang ni pun kita kalau nak guna produk, cari berasaskan bahan semulajadi.. Risau kan jadi apa apa pada muka.

    ReplyDelete
  25. Nad kulit kombinasi.. Boleh cuba ni.. Bahan semulajadi.. Siap ada alat dia tu.. Menarik

    ReplyDelete
  26. This is my first time get to know about this brand, it look quite promising. I like the face roller also.

    ReplyDelete
  27. Nampak menarik produk ORGGA ni. Fungsi dia pun best.

    ReplyDelete
  28. wah bestnye ada sale... kena beli nih buat stok

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.