Tuesday, December 31, 2019

2019 Bakal Melabuhkan Tirai

2019 Bakal Melabuhkan Tirai | Assalamualaikum. Hai semua! Pejam celik pejam celik hari ni merupakan hari terakhir tahun 2019. Rasa sekejap sangat masa berlalu kan.

Sepanjang 2019 ni macam macam suka dan duka dilalui. Ada juga azam 2019 tak tercapai. Mana yang belum tercapai akan bawa ke tahun 2020 nanti. 



Apa Azam 2020 Mimi nanti sebagai anak, Ummi, isteri dan untuk diri sendiri. 

Sebagai anak :

🌸 Berbakti kepada mama dan ayah selagi nyawa dikandung badan
🌸 Bahagiakan mama dan ayah sebab sebagai anak dah banyak sangat tengok diorang memendam rasa dan sedih dengan apa yang berlaku dengan sekeliling.

Sebagai Ummi :

🌸 Nak jadi Ummi yang terbaik untuk anak anak. Dalam masa yang sama jadi kawan pada anak anak. 
🌸 Cuba penuhi kehendak anak anak tapi selagi kehendak mereka tu tidak melampaui batas. 
🌸 Luangkan masa yang banyak untuk anak anak

Sebagai isteri :

🌸 Jadi isteri solehah. 
🌸 Patuh arahan suami sebab kadang kadang dak Mimi ingkar jugak. Hahaha... 
🌸 Cuba jadi isteri yang terbaik dan menyenangkan hati suami. 

Untuk diri sendiri :

🌸 Of course lah nak capai berat badan ideal semula. 
🌸 Nak bebas hutang dan cuba cari solusi untuk menyenangkan keluarga
🌸 Nak menabung sebanyak yang mungkin supaya ada duit simpanan untuk Cuti Cuti Malaysia
🌸 Nak sambung belajar
🌸 Jadi blogger yang berjaya. Hehehe! 
🌸 Jadi pekerja yang cemerlang dan komited pada kerja

Korang doakan ye semoga apa yang Mimi azamkan ni tercapai. Kalau tak tercapai post phone lagi tahun akan datang!



4 comments:

  1. Semoga semua impian Mimi dlm list tu menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  2. semoga semua azam tahun baru mimie menjadi kenyataan. selamat tahun baru ye

    ReplyDelete
  3. Amin. Semoga tercapai segala hajat.

    ReplyDelete
  4. nak sambung belajar?
    tahniah sebab ada azam camtu.
    and good luck!
    terbaik!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.