2019 Bakal Melabuhkan Tirai

2019 Bakal Melabuhkan Tirai

2019 Bakal Melabuhkan Tirai | Assalamualaikum. Hai semua! Pejam celik pejam celik hari ni merupakan hari terakhir tahun 2019. Rasa sekejap sangat masa berlalu kan.

Sepanjang 2019 ni macam macam suka dan duka dilalui. Ada juga azam 2019 tak tercapai. Mana yang belum tercapai akan bawa ke tahun 2020 nanti. 



Apa Azam 2020 Mimi nanti sebagai anak, Ummi, isteri dan untuk diri sendiri. 

Sebagai anak :

๐ŸŒธ Berbakti kepada mama dan ayah selagi nyawa dikandung badan
๐ŸŒธ Bahagiakan mama dan ayah sebab sebagai anak dah banyak sangat tengok diorang memendam rasa dan sedih dengan apa yang berlaku dengan sekeliling.

Sebagai Ummi :

๐ŸŒธ Nak jadi Ummi yang terbaik untuk anak anak. Dalam masa yang sama jadi kawan pada anak anak. 
๐ŸŒธ Cuba penuhi kehendak anak anak tapi selagi kehendak mereka tu tidak melampaui batas. 
๐ŸŒธ Luangkan masa yang banyak untuk anak anak

Sebagai isteri :

๐ŸŒธ Jadi isteri solehah. 
๐ŸŒธ Patuh arahan suami sebab kadang kadang dak Mimi ingkar jugak. Hahaha... 
๐ŸŒธ Cuba jadi isteri yang terbaik dan menyenangkan hati suami. 

Untuk diri sendiri :

๐ŸŒธ Of course lah nak capai berat badan ideal semula. 
๐ŸŒธ Nak bebas hutang dan cuba cari solusi untuk menyenangkan keluarga
๐ŸŒธ Nak menabung sebanyak yang mungkin supaya ada duit simpanan untuk Cuti Cuti Malaysia
๐ŸŒธ Nak sambung belajar
๐ŸŒธ Jadi blogger yang berjaya. Hehehe! 
๐ŸŒธ Jadi pekerja yang cemerlang dan komited pada kerja

Korang doakan ye semoga apa yang Mimi azamkan ni tercapai. Kalau tak tercapai post phone lagi tahun akan datang!



4 Comments

  1. Semoga semua impian Mimi dlm list tu menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  2. semoga semua azam tahun baru mimie menjadi kenyataan. selamat tahun baru ye

    ReplyDelete
  3. Amin. Semoga tercapai segala hajat.

    ReplyDelete
  4. nak sambung belajar?
    tahniah sebab ada azam camtu.
    and good luck!
    terbaik!

    ReplyDelete

❤️Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen❤️
๐Ÿ’œIn shaa Allah kunjungan anda akan dibalas๐Ÿ’œ

Lots of ๐Ÿ’–
Mimie