Wednesday, August 28, 2019

SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR 3 LANGKAH MUDAH ATASI MASALAH KULIT KEPALA GATAL DAN KELEMUMUR

SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR 3 LANGKAH MUDAH ATASI MASALAH KULIT KEPALA GATAL DAN KELEMUMUR | Rambut tu kan mahkota setipa wanita! Mestilah kita sebagai kaum hawa kena jaga betul betul rambut kan. Takkan nak biar rosak dan tak bermaya kan.

Tapi bila bertudung ni seharian pasti masalah kulit kepala gatal dan kelemumur ni tak dapat dielakkan. Hah korang nak tahu tak rahsia untuk dapatkan rambut sihat dan cantik bebas dari kegatalan dan kelemumur?

Mimie nak share dengan korang apa rahsia untuk dapatkan rambut yang sihat, cantik dan yang paling penting bebas dari kelemumur. 



RAHSIA PENJAGAAN RAMBUT SIHAT DAN CANTIK

Rahsianya ialah penjagaan rambut dengan SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR. Kalau korang nak tahu SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR ni terdiri daripada tiga produk iaitu :

🌸 SAFI Shayla Minyak Rambut Anti-Kelemumur
Mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda + Mentol.  Ianya mengurangkan kelemumur, minyak & kulit kepala gatal.




🌸SAFI Shayla Syampu Anti-Kelemumur 
Mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Menthol yang mencegah kelemumur bermula dari cucian pertama serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam.



🌸SAFI Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur 
Kini diformulasi dengan Micro Bamboo Charcoal + Organic Habbatus Sauda Oil  & Menthol



3 LANGKAH MUDAH ATASI MASALAH KULIT KEPALA GATAL DAN KELEMUMUR



View this post on Instagram

| SAFI Shayla Anti-Kelemumur | Korang yang ada masalah kulit kepala gatal dan kelemumur kena dapatkan segera rangkaian produk SAFI Shayla Anti-Kelemumur di hypermarket berhampiran dengan korang! . . Hah kalau dah beli bagus sangat! Tapi mesti korang confuse cara penggunaan yang betul ketiga tiga rangkaian SAFI Shayla Anti-Kelemumur ni kan? . . Cara nak guna senanggggg saja tau korang! Ikuti 3 langkah mudah cara nak guna SAFI Shayla Anti-Kelemumur ni : . . 🌸 SAFI Shayla Minyak Rambut Anti-Kelemumur Rawatan pra basuh : Goncang botol sebelum guna! Urutkan minyak rambut perlahan lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut. Biarkan selama 3-5 minit. Kemudian bilas dengan air. Gunakan amaun yang lebih banyak daripada syampu! . . 🌸 SAFI Shayla Syampu Anti-Kelemumur Buihkan syampu pada rambut yang basah sehingga rata ke seluruh rambut kemudian bilas hingga bersih. . . 🌸 SAFI Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur Ratakan masker penyegar kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan lahan selama 1 minit. Kemudian bilas dengan air. Penggunaan kerap bersama dengan minyak rambut dan syampu Anti-Kelemumur! . . #safishayla #SAFIMalaysia #SAFIShaylaWBB #safiblogger #gengkotakhitam #haircare #webarebears #limitededition #WBB #rm #rushmedia #mimiazirahdotcom
A post shared by 🌸mimi azirah🌸 (@mimi_azirah) on


So macam mana nak dapatkan rambut yang cantik dan sihat serta bebas dari kegatalan kulit kepala dan kelemumur? Mudah saja korang. Cuma ikut tiga langkah di bawah. 

1) SAFI Shayla Minyak Rambut Anti-Kelemumur

Rawatan pra basuh : Goncang botol sebelum guna! Urutkan minyak rambut perlahan lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut. Biarkan selama 3-5 minit. Kemudian bilas dengan air. Gunakan amaun yang lebih banyak daripada syampu!

2) SAFI Shayla Syampu Anti-Kelemumur

Buihkan syampu pada rambut yang basah sehingga rata ke seluruh rambut kemudian bilas hingga bersih.

3) SAFI Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur
Ratakan masker penyegar kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan lahan selama 1 minit. Kemudian bilas dengan air. Penggunaan kerap bersama dengan minyak rambut dan syampu Anti-Kelemumur!

Hah senangkan?? Jadi apa tunggu lagi, apa kata korang dapatkan rangkaian produk SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR ni sekarang sebab apa tau! Sebab sekarang ni SAFI SHAYLA mengadakan promosi dengan setiap pembelian produk PENJAGAAN RAMBUT SAFI SHAYLA berharga RM35  dan ke atas, korang berpeluang memiliki sling bag WE BARE BEARS limited edition dan comel ni.

Mimie dah dapat pun keempat empat koleksi sling bag. Sorang satu anak anak Mimie dapat tau.


Add caption



Oh ya korang boleh dapatkan rangkaian produk  PENJAGAAN RAMBUT SAFI SHAYLA di hypermarket berdekatan!




Untuk maklumat lanjut korang boleh layari laman sosial SAFI seperti dibawah :

26 comments:

  1. Kak Sue pun guna syampu nie juga Mimi.. comel beg tu kan..

    ReplyDelete
  2. Bagus la kalau dah letak sini cara menggunakan kalau kulit kepala berkelemumur. Huiii kalau ada kelemumur ni tak selesa kalau time panas tu. Rasa nak menggaru je. Nasib baik ada rangkaian Safi Shayla ni haa...

    ReplyDelete
  3. Wah, menarik lah promo beg bears tu warna pun cantik2 ... Produk penjagaan rambut ni pasti ramai yang teruja nak beli utk dapatkan beg bears tu ...

    ReplyDelete
  4. haha your children look so cute with the bags

    ReplyDelete
  5. Cutenya beg tu, makin banyak produk range safu ni. Bagus untuk masalah kelemumur.

    ReplyDelete
  6. Akk suka shampoo ni.. Best, sedap pakai. Berbaloi pulak beki skrg sbb ada free gift

    ReplyDelete
  7. Kalau ada masalah kelemumur, kena pilih betul-betul syampoo. Tak boleh pakai sembarangan je .. bagus ada produk Safi ni :)

    ReplyDelete
  8. aida dah memborong safi shayla ni.
    sebab memang guna kat rumah.
    aida ada 2 anak perempuan, kan.
    both bertudung. so wajib la jaga rambut juga.
    dpt la satu beg bear coklat tu. cute jer rupanya beg nyer.
    kak Nurin yg pilih.
    sebab kat mydin ada 2 pilihan jer.

    ReplyDelete
  9. Zaza dah dapatkan dah set ni.. Mmg kepala zaza tengah naik kelemumur. Tgh stress kot skg.

    ReplyDelete
  10. bgus shampoo ni..nad pakai anti kelemumur safi shayla ni..dah kurang gatal-gatal dekat kepala

    ReplyDelete
  11. Rangkaian produk penjagaan rambut safi mmg bagus. Kita suka ! Kita mmg xkan tukar brand lain. Best shampoo dan conditioner dorg. Rambut jadi lembut dan mudah terurus

    ReplyDelete
  12. Safi dah makin advanced dah sekarang - Rawlins suka dengan formulation dia yang memang membantu dan paling penting, Rawlins nak beg tu semua. Haha.

    ReplyDelete
  13. memang masalah kelemumur ni dah jadi macam masalah negara. nak pula kita bertudung kan, kalau x sempat nak pakai hair dryer keringkan rambut memang cepat naik kelemumur. nak lah cuba minyak safi ni, boleh juga hilangkan masalah ni

    ReplyDelete
  14. Cantik produk safi terbaru ni. Suka dengan design packagingnya. Juga suka dengan sling bag yg comel2 tu. Bolehlah try beli nanti.

    ReplyDelete
  15. bagusnya safi dah kembangkan produk dia, banyak pilihan untuk pengguna. Design cantik, senang pulak tu customer nak apply dekat kepala. Siap dapat beg comel lagi

    ReplyDelete
  16. So cute the bags, nakkkk! Ah i have super dry hair but no dandruff, wonder if they have a range for my kinda hair. Must check it out.

    ReplyDelete
  17. SAFI SHAYLA dari dulu awa pakai.. best sbb dia ada formula khusus untuk pengguna yg berhijab... baupun sedap.. wangi.. fresh.. beli ada free gift cmni punya cantik, lg syok la jawabnya... =D

    ReplyDelete
  18. Saw quite some postings about this brand... after reading its features and benefits, perhaps I can also try out for a cleaner hair scalp

    ReplyDelete
  19. The SAFI SHAYLA ANTI KELEMUMUR looks really good to use. aww the bags are too cute to resists. time to get mine too hehe

    ReplyDelete
  20. Boleh lah cuba shampoo ni nanti. Comel2 sling bag tu

    ReplyDelete
  21. Akak pun tengah guna rangkaian safi shayla anti kelemumur ni. Beg comel tu pun dah cukup kesemua design. Happy rasa...hihi

    ReplyDelete
  22. Comel bag we bear bear tu. Hehehe. Ruby tak guna shampoo Safi. Nanti nak cuba lah. Nampak menarik yang anti kelemukir ni. Nanti nak cari yang sejuk kan kepala. Panas sungguh la cuaca sekarang ni. Hahaha

    ReplyDelete
  23. Nak beli syampoo ni untuk adik saya and the bag i can have it.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.